Bu hafta 8 film vizyona girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 11.07.2015 00:05:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Sinemaseverler bu hafta 8 yeni filmle buluşacak. Bu hafta ikisi yerli 8 film vizyona girdi. Haftasonunu sinema keyfi yapmak isteyenler için, Siccin 2 ve Tehlikeli Oyun, dikkat çeken filmler arasında. Animasyon seven çocuklar için de Karlar ülkesi vizyona girdi. Çocuklar için ayrıca Ayı Teddy 2 adlı filmde vizyona girdi. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
1. Siccin 2
 
Vizyon Tarihi: 10.07.2015
Yönetmen: Alper Mestçi
Oyuncular: Şeyda Terzioğlu, Bulut Akkale, Ece Edibe Baykal
Tür: Korku, Gerilim
 
Konusu: 
Hicran ve Adnan çiftinin mutlu evlilikleri, iki yaşındaki çocuklarının kaza sonrasında hayatını yitirmesiyle yıkıma uğrar. İkili, artık aynı evde yaşayan iki yabancı gibidir. Tüm bunların üzerine Hicran kısa süre içerisinde esrarengiz olaylar yaşamaya başlayınca psikolojisi tümden bozulur. Hicran bir hocaya görünür ve burada birinin kendisine "41 dikiş" adı verilen bir büyü yaptırdığını öğrenir. Büyülerin en güçlüsü olarak bilinen bu büyü, 41 farklı niyetle yapılmaktadır. Genç kadının büyüden kurtulabilmesi için yapan kişiyi bulup 41 niyetten hangisini ettiğini öğrenmesi gerekmektedir...2014'ün sonbaharında vizyona giren ilk Siccin filmi yasak bir aşkın lanetinden yola çıkarak kurgulanan bir öyküye sahipti. Devam filminde yönetmenliği yine Alper Mestçi üstlenirken, senaryo Alper Mestçi ve Ersan Özer ikilisine ait. Filmin oyuncu kadrosunda Şeyda Terzioğlu, Bulut Akkale, Reyhan İlhan ve Ece Edibe Baykal yer alırken yapımcılığını ise Muhteşem Film üstleniyor.
 
2. Self/less
 
Vizyon Tarihi: 10.07.2015 (1s 56dk)
Yönetmen: Tarsem Singh
Oyuncular: Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Natalie Martinez
Tür: Bilimkurgu, Gerilim
 
Konusu: 
Kanserden ölmek üzere olan oldukça zengin bir adam olan Damian , daha önce uygulanmamış bir tedaviyi kabul eder ve kendini bir anda daha genç ve diri bir bedenin içinde buluverir. Ne var ki; Damian artık sadece yeni bir bedene sahip değildir. Kendisinin bildiği her şeyin tamamen değişmesine ve hayatının alt üst olmasına sebep olan başka detaylar da vardır ve hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Damian'ın sahip olduğu bu bedenin kökenleri hakkında bilgi sahibi oldukça , onu öldürmek üzere olan gizli servisin farkına varır. Damian'ın yeni bedeninin "eski sahibi" de gizli servis tarafından aranan bir adamdır. Filmin başrollerini  Ryan Reynolds, Natalie Martinez, Ben Kingsley ve Matthew Goodie paylaşırken yönetmen koltuğuna The Fall, Hücre ve Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı filmleriyle tanınan Tarsem Singh oturuyor.
 
3. Ayı Teddy 2
 
Vizyon Tarihi: 10.07.2015 (1s 55dk)
Yönetmen: Seth MacFarlane
Oyuncular: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Kendi hayatını kuran Ted, artık sevgilisi Tammy-Lynn ile evli ve mutlu bir ayıcıktır. Harika bir seks hayatı olan Ted, baba olmak ister ve bunun için John'dan kendisi için sperm bağışçısı olmasını rica eder. Her şey yolunda gidiyor gibi görünürken, sperm bankasından gelen bir mektupla hayalleri yıkılır. Zira bu yöntemle bebek sahibi olması için öncelikle insan olduğunu kanıtlaması gerekmektedir! Ted şimdi ABD yasaları önünde diğer vatandaşlarla eşit haklara sahip olduğunu kanıtlamak için ruhu, duyguları olan bir insan olduğuna kanunları ikna etmelidir.2012'de vizyona giren ve seyircileri gülmekten kırıp geçiren Ayı Teddy'nin devam filmi en az ilki kadar komik ve edepsiz. Yönetmenliğini ve Ayı Teddy seslendirmesini yine Seth MacFarlane'nin üstlendiği yapımın başrolü ilk filmde de olduğu gibi Mark Wahlberg. Canlı aksiyon ve CG-animasyonu birleştiren filmin senaryosunda MacFarlane'nin yanı sıra Alec Sulkin ve Wellesley Wild'ın imzası var.
 
4. Karlar Ülkesi
 
Vizyon Tarihi: 10.07.2015 (1s 42dk)
Yönetmen: Chris Buck, Jennifer Lee
Oyuncular: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff
Tür: Animasyon , Macera, Aile
 
Konusu: 
Krallık, Karlar Kraliçesi (Snow Queen)'nin laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmiştir. Bu krallıkta yaşamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi'ni bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğu çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff'tur. Başarıya ulaşmaları için Karlar Kraliçesi'ni görüp tanıyabilmeleri gerekmektedir. Görünürde basit olan bu plan, izbe dağdaki yolculuk ilerledikçe zorlaşmaya başlar. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir. Disney yapımı animasyon filmin yönetmenliğini Chris Buck ve Jennifer Lee yürütürken, başkarakterleri seslendiren isimler Kristen Bell ve Jonathan Groff.
 
5. Tehlikeli Oyun
 
Vizyon Tarihi: 10.07.2015 (1s 31dk)
Yönetmen: Jean-Baptiste Leonetti
Oyuncular: Michael Douglas, Jeremy Irvine, Hanna Mangan Lawrence
Tür: Gerilim
 
Konusu: 
Oyunu kurallarına göre oynayan zengin, gözüpek ve acımasız iş adamı Madec ve çölde avlanmak isteyenlere rehberlik hizmeti vere Ben'in yolları, küçük bir av gezisinde kesişir. Her ikisi de bu ilginç ve çetin avcılık gezisi için Mojave Çölü'ne taşınır ve esaslı bir kovalamacaya dönüşecek olan bu süreç için kollarını sıvarlar. Fakat Madec, yanlışlıkla çölde gezen birini öldürür. Adam, cinayetin açığa çıkmasını istemediği için Ben'in peşine de düşer ve 50 derece sıcağın altında çetin bir takip başlar. Robb White'ın romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğuna oturan isim; Jean-Baptiste Léonetti. Filmin başlıca rollerini ise Hanna Mangan Lawrence, Michael Douglas, Martin Palmer ve Jeremy Irvine üstleniyor.
 
6. Antikacı
 
Vizyon Tarihi: 10.07.2015
Yönetmen: Aclan Büyüktürkoğlu
Oyuncular: Ertan Güleç, Didem Baylan, Övül Kocaman
Tür: Dram, Gerilim
 
Konusu: 
Ertan, ailesinin içinde yaşanan kıskançlık oyunlarının büyük bir trajediye dönüşmesiyle intihara teşebbüs eder. Ertan komaya girer ve bir ambulans içerisinde hastaneye yetiştirilmektedir. Bu yolculuk esnasında ise bir başka sıra dışı yolculuğa adım atar. Belirli belirsiz gördüğü kişiler, hayal meyal duyduğu sesler ile birlikte bilinçaltında bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta pişmanlıkları ve kibri yüzünden kaybettiği ailesiyle yüzleşirirken ruhunu kurtarmak için bilmeceleri çözüp kendisiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Hollywood yapımlarında da rol alan, Meleğin Sırları filminin yönetmeni Aclan Büyüktürkoğlu'nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği gerilim türündeki filmin başlıca rollerinde Ertan Güleç, Didem Baylan, Övül Kocaman ve Tuna Ata bulunuyor.
 
7. Yüzündeki Sır
 
Vizyon Tarihi: 10.07.2015 (1s 38dk)
Yönetmen: Christian Petzold
Oyuncular: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf
Tür: Dram
 
Konusu: 
Nelly Lenz, 2. Dünya Savaşı sonunda esir olduğu toplama kampından nihayet kurtulmuştur. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra da, aldığı kurşun yarası sonucu tamamen değişen yüzü için ciddi bir estetik operasyon geçirmek durumunda kalır. Nelly, her şeyin savaştan öncesi gibi olduğunu düşünmek ister; ancak bu mümkün değildir. Arkadaşları ve akrabaları onun öldüğünü düşünmektedir ve Nelly'nin kamptaki günlerde kendisini ayakta tutan en önemli şey, çıktığı zaman kocasını yeniden görebilme umududur. Neredeyse yerle bir olmuş Berlin'de kocasının izini sürerken bir yandan da onunla ilgili korkunç bir dedikodu kulağına gelir: Kocası Johnny'nin Nelly'i gönderilmesi için Nazilere ihbar etmiş olması ihtimali. Alman sinemasının önde gelen isimlerinden Christian Petzold'un yazıp yönettiği filmin başrolünde, yönetmenin bir önceki filmi Barbara'da da başrolde yer alan Nina Hoss bulunuyor.
 
8. A Most Violent Year
 
Vizyon Tarihi: 10.07.2015 (2s 5dk)
Yönetmen: J.C. Chandor
Oyuncular: Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelowo
Tür: Dram, Gerilim, Polisiye
 
 

Konusu: 
1981 yılının kışında, New York'ta geçen gerilim dolu hikayede göçmen bir ailenin yaşamına odaklanıyor. New York şehri tarihinin en çetin dönemini geçirirken New York'a yerleşen Anna ve Abel Morales çifti karşılarına çıkan fırsatları değerlendirip bir yandan işlerini büyütürken, diğer yandan şehrin yolsuzluk, şiddet ve suç sarmalında ayakta kalmaya çalışmaktadır. Petrol sektöründe çalışan Abel, piyasanın şartlarının ve rakiplerinin acımasızlığını keşfeder. Sonrasında mücadele edebilmek için tek yolun en az onlar kadar vahşi olmaktan geçtiğini fark eder. Abel yasal yolları bırakıp ailesi için kurduğu tüm düzeni yok edecek olan bu tehditlere karşı savaşmak zorunda kalacaktır.Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini J.C. Chandor üstlenirken kadroda Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelowo ve Alessandro Nivola gibi isimler yer alıyor. 

Etiketler : Erzurum, sinema, vizyon, hafta,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler