Bu hafta 8 yeni flm vizyona girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 02.05.2015 00:05:00
Bu hafta dördü yerli 8 yeni film vizyona girdi.İşte o filmler ve konuları...
Bu hafta 8 yeni flm vizyona girdi

RADARHABER / ERZURUM
Bu hafta 4'ü yerli 8 yeni film vizyona girdi. Sinemaseverlerin merakla beklediği filmler arasında Yenilmezler, Ezan ve özellikle çocukların büyük beğenisini kazanacak olan Karlar Kraliçesi büyük beğeni toplayacağa benziyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
1. Yenilmezler: Ultron Çağı
 
Vizyon Tarihi: 01.05.2015 (2s 22dk)
Yönetmen: Joss Whedon
Oyuncular: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
Tür: Aksiyon, Macera, Bilimkurgu
 
Konusu: 
İlk filmin başarısının ardından ikinci film için kolları sıvayan Avengers ekibi bu filme bütün kahramanları dahil ediyor; bu kez Thor, Iron Man, Kaptan Amerika ve Hulk'ın yanısıra Hawkeye, Nick Fury ve Black Widow da maceraya katılıp sürprizini koruyan beklenmeyen düşmanlara karşı savaşıyor. Bu kez hiç olmadığı kadar aksiyonlu bir macerayı vadeden film, her bir kahramanın kişisel yaşamına ve aralarındaki ilişkilere vurgu yapmayı hedefliyor. Iron Man, barışın sağlanması için bekletilen bir sistemi yeniden başlatmak ister fakat işler hiç de umduğu gibi gitmez. Bunun üzerine Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Nick Fury, Black Widow ve Hawkeye yeniden bir araya gelir. Ultron adıyla bilinen James Spader ise bütün acımasızlığıyla ilerlemekte ve insanoğlunun soyunu tüketmek için korkunç planlar peşindedir. Yenilmezler bir araya gelip savaş başladığında, yeni gizemli karakterler ve gizli ittifaklarla gerilimin dozu iyice artar. Yönetmen koltuğunda tekrar Joss Whedon bulunurken, merakla beklenen filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Scarlett Johansson ve Samuel L. Jackson gibi oyuncular yer alıyor.
 
2. Karlar Kraliçesi 2
 
Vizyon Tarihi: 01.05.2015 (1s 18dk)
Yönetmen: Alexey Tsitsilin
Oyuncular: Ivan Okhlobystin, Anna Shurochkina, Ramilya Iskander
Tür: Animasyon , Fantastik
 
Konusu: 
 
Çocuk filmi 
2012 yapımı Karlar Kraliçesi'nin devamı olan filmde kahramanlarımız heyecan dolu yeni bir maceraya atılıyor. İlk filmde Karlar Kraliçesi'nin laneti sonrasında yaşananlar sona ermiştir. Cüce Orm nihayet sağ salim evine döneceği için mutludur. Ancak şehre geri döndüğünde düşündüğünden daha zorlu bir hayatla karşılaşır. Artık sıradan bir madencidir ve bu haliyle güzel cüce prensesine ulaşmak bir hayli zordur. Orm kahramanlık hikayelerini biraz cilalayıp ün kazanmaya karar verir, fakat söylediği her yalan yeni bir yalanı doğurunca kendini eski dostları Gerda, Kai ve Luta ile tekrar bir araya geleceği bir maceranın ortasında bulur.
 
3. Ezan
 
Vizyon Tarihi: 01.05.2015
Yönetmen: Fuat Yılmaz
Oyuncular: Osman B. Keser, Yeliz Yeşil, Şahin Özden
Tür: Korku, Gerilim
 
Konusu: 
Ali asi ve asabi bir gençtir ve bu sebeple de hç bir işte tutunamamaktadır. Genç adamın bu asabiyeti,
daha önce olduğu gibi yeni işinden de kovulmasına sebep olmuştur. Ali işten kovulduğu akşam, aşırı alkol almıştır. Bardan çıkışta çiçek satan küçük bir kız çocuğuna çarpar ve kızın öldüğünü düşünerek olay yerinden kaçar. Ne var ki bu kaza genç adamın yakasını kolay kolay bırakmayacaktır. Olay yerinde düşürdüğü yüzük kullanılarak geç adama büyü yapılır. Kendisine yapılan büyü sonrasında annesini kaybeden Ali, köyüne geri dönmeye karar verir. Amcasının oğlu Mehmet’in define vaadi cinler tarafından kaçırılmaları ile son bulunca en yakın arkadaşı Cengiz ve eşi Zeynep; Ali’yi aramak için köye gelirler. Köyün gizemli hocasının katılımı ile korku ve gerilim dolu bir maceraya atılırlar.Yerli gerilim sinemasının taze örneklerinden biri olan Ezan filminin yönetmenliğini ve senaryosunu Fuat Yılmaz üstleniyor.
 
4. Tehlikeyle Flört
 
Vizyon Tarihi: 01.05.2015 (1s 35dk)
Yönetmen: Murat Şenöy
Oyuncular: Ozan Kotra, Çağatay Kehribar, Hakan Çağlar
Tür: Komedi, Müzikal, Aksiyon
 
Konusu: 
Ozan, Çağatay ve Timsah'tan ibaret Flört, yaşadıkları mahallenin düğünlerinde, orkestrada minnet rica çalarak müzisyenlikten para kazanmaya çalışmaktadır. Para kazanırken kendi müzik türlerinden ödün vermek istemeyen 3 kafadar, istedikleri albümü çıkartacak yapımcıyı bir türlü bulamazlar. Çaldıkları bir düğünde kendi müzik tarzlarını davetlilerle paylaşmak zaten bir hatayken, üstüne üstlük  Ozan gelinle 'flörtleşmeye' başlar! Kendilerini işsiz bulan ve daha kötüsü çevrede sürekli alay konusu olmayan başlayan üçlü, çareyi en son kendi paralarını ortaya koyarak albüm çıkartmakta bulurlar. Fakat cepleri bomboştur... Filmin senaristliğini grub üyeleriyle birlikte Murat Özsoy üstlenirken, yönetmen koltuğunda Murat Şenöy yer alıyor. Oyuncu kadrosunda Ozan Kotra, Çağatay Kehribar ve Hakan Çağlar olarak Flört üçlüsünü izleyeceğimiz yapım, Limon Film imzasını taşıyor.
 
5. Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları
 
Vizyon Tarihi: 01.05.2015
Yönetmen: Emre Budak
Oyuncular: Erdağ Yenel, Emre Budak, Cezmi Baskın
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Ankara’nın fenomen internet dizisi Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları şimdi de beyazperdede! Ankara’nın Çinçin Bağları mahallesinde doğup büyümüş Fehmi Kır ve arkadaşlarının Ankara sokaklarında "yolunda" olma hikayesi. Yönetmeni Emre Budak ve senarist Hasan Göktaş aynı zamanda filmin de oyuncuları. Diğer oyuncu kadrosu ise; Erdağ Yenel, İbrahim Aymergen, Cezmi Baskın, Tuna Orhan, Defne Yalnız'dan oluşuyor. İlk olarak internette izleyici karşısına çıkan 'Yolunda A.Ş Bir Ankara Dümeni" gösterime girdiği ilk günden itibaren sosyal medyada bir fenomen haline dönüşerek izlenme rekorları kırmıştı. 1 Mayıs 2015’de Chantier Films dağıtımıyla Han Yapım tarafından vizyona girecek.
 
6. Aşkı Bulunca
 
Vizyon Tarihi: 01.05.2015 (1s 38dk)
Yönetmen: Lulu Wang
Oyuncular: Brit Marling, Jack Huston, Tom Schilling
Tür: Romantik, Dram, Komedi
 
Konusu: 
Ortaya koyduğu sanat eserleri beklediği ilgiyi görmeyen Liam Price, biraz kendi içine kapanık, asi ama bir o kadar da yetenekli bir saantçıdır. Bir sabah bir yanlışlık sonucu ölümüne dair dedikodular sanat camiasını sarar. Galericisi Daniel ve Liam ortak bir kararla bu yanlış anlamayı sürdürürler, zira eskisi kadar ilgi görmeyen işlerinin satışları bir anda patlamıştır. Fakat Liam Price, çarpıcı bir hiaky peşinde koşan gazeteci McKenzie'nin radarından kaçamayacaktır... Yönetmenliğini ve senaristliğini Lulu Wang’ın üstlendiği filmin başrolünde Jack Huston yer alırken kadroda kendisine Brit Marling, Lambert Wilson, Tom Schilling ve Alexander Fehling gibi isimler yer alıyor. 
 
7. Toz Ruhu
 
Vizyon Tarihi: 01.05.2015 (1s 34dk)
Yönetmen: Nesimi Yetik
Oyuncular: Tansu Biçer, Nihal Koldas, Settar Tanrıöğen
Tür: Dram
 
Konusu: 
37 yaşındaki Metin, İstanbul’da hayatını gündelikçilik yaparak kazanan bir adamdır. Kendi küçük dünyasında mutlu bir hayatı vardır. Hayranı olduğu arabesk müzik için besteler yapar. Bir gün yeğeni Ümit askerlik tayini ile İstanbul'a gelir e Metin'i ziyaret eder. Bu ziyaret ile yaşamı bir süre sekteye uğrayan Metin, esas olarak yanında çalıştığı Suzan Hanım’ın diğer gündelikçisi Neslihan’ın eve gelmesiyle alt üst olur. Bu iki kişi de kendi hayatlarında, kendi yollarına gidince Metin gene küçük dünyasında, yalnız başına kalır. Ta ki bir televizyon programı onu konuk olarak çağırıncaya dek! Toz Ruhu'nun başrollerinde Tansu Biçer, Nihal Koldas, Settar Tanrıöğen gibi ünlü oyuncular var. Filmin yönetmen koltuğunda ise; Nesimi Yetik oturuyor.
 
8. Toprağın Tuzu
 
Vizyon Tarihi: 01.05.2015 (1s 50dk)
Yönetmen: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado
Oyuncular: Sebastião Salgado, Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado
Tür: Belgesel, Biyografik
 
 

Konusu: 
Fotoğraf sanatçısı ve kaşif Sebastião Salgado, kırk yıl boyunca insanlığın her daim değişime uğrayan karakterinin izini sürüp dünyanın yakın tarihte deneyimlediği açlık, göç ve uluslararası anlaşmazlıklar gibi önemli olaylara tanık olmuş ve bunları ölümsüzleştirmişti. Sanatçı bu kez modern uygarlık tarafından henüz zarar görmemiş toprakların keşfine çıkıp Vrangel Adası, Batı Papua ve Brezilya'nın Panatanal bölgesi gibi yerlerde sıradışı çekimler yapıyor. Belgesel, bir fotoğrafçının oğluyla çalışma ilişkisine ve Salgadoların aile yaşantısına da değinen dokunaklı bir çalışma. Salgado'nun bu doğa turunda yönetmenlik olarak ona eşlik eden isimler, kendi oğlu Juliano Ribeiro Salgado ve ünlü yönetmen Wim Wenders. 

Etiketler : Erzurum, vizyon, film, sinema,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler