Bu hafta 9 yeni film vizyona girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 28.02.2015 00:03:00
Sinemalarda bu hafta, 5'i yerli 9 film vizyona girdi.İşte o filmler ve konuları...
Bu hafta 9 yeni film vizyona girdi

RADARHABER / ERZURUM 
Sinemalarda bu hafta, 5'i yerli 9 film vizyona girdi. Oscar'da En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini alan "Birdman", Yılın En İyi Erkek oyuncusu ödülünü alan ''Herşeyin teorisi'' filmleri izleyiciyle buluşuyor.İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konularu...
 
1. 8 Saniye
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (2s 0dk)
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Oyuncular: Esra İnal, Fahri Yardım, Fırat Çelik
Tür: Dram, Biyografik , Romantik
 
Konusu: 
Esra çocukluğundan bu yana sıra dışı rüyalar gören ve gördüğü rüyaların gerçekleşmesi nedeniyle dehşete kapılan bir genç kadındır. Hedefi ise çocukluğundan itibaren kendine rüyalarında eşlik eden ve yol gösteren gizemli adamı bulabilmektir. Esra maruz kaldığı her baskıya karşın elinden geleni yapıp çocukluk korkularından kurtulmaya, özgürlüğünü kazanarak hayatla barışmaya çalışacaktır.
Filmin yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak üstlenirken senaryoda Esra İnal ve Nuran Evren Şit'in imzası bulunuyor. Filmin başrolünde yer alan Esra İnal'a oyuncu kadrosunda Fırat Çelik, Fahri Yardım, Mehmet Kurtuluş, Salih Kalyon gibi isimler eşlik ediyor.

2. Çarşı Pazar
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (1s 33dk)
Yönetmen: Muharrem Gülmez
Oyuncular: Erdem Yener, Ayhan Taş, Elif Nur Kerkük
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Kahraman, geçimini aile büyükleriden kalan hamamda kese yaparak kazanmaya çalışmaktadır. Oldukça iyi yürekli bir tellak olarak tanınan Kahraman'ın işleri Tuncay yüzünden tehlikeye girer. Varlıklı bir müteahhit olan Tuncay, İstanbul'dan gelmiştir ve Kahraman'ın ekmek kapısı olan hamamı, içinde bulunduğu çarşıyla birlikte yıkmak ister. Amacı yıkılan yere alışveriş merkezi yapmaktır. Esnaftan hiç anlaşamadığı Cemil bunu Kahraman'ın işini bozmak için fırsat bilir ve Tuncay'la işbirliği yapmaya karar verir. Cemil, esnafı da ikna ederek alışveriş merkezi için destak toplamaya çalışır. Kahraman, Tuncay'a inanmamakta ısrarlıyken, diğer yandan da başı babasından kalan borçlarla büyük derttedir. Borcunu ödemek için tek yol, hamama daha fazla müşteri çekmektir. Eğer yeterli parayı toplayamazsa hamam elinden gidecektir. Parayı bulmak için elinden geleni yapan Kahraman, bu sırada Bahar adında bir tarih öğretmeniyle tesadüf eseri tanışır ve birlikte hamamı kurtarmak için kolları sıvarlar.

3. Asteriks: Roma Sitesi
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (1s 26dk)
Yönetmen: Louis Clichy
Oyuncular: Roger Carel, Guillaume Briat, Lorànt Deutsch
Tür: Animasyon , Macera, Komedi
 
Konusu: 
Jules César, Galyalıların yaşadığı Gaulois şehrinin yanına için yeni bir şehir kurarak bu halkı Roma kültürüyle tanıştırıp bölgeyi Roma kolonisi haline getirmeyi planlamaktadır. Bölgeye verdiği isim ise 'Tanrılar Sitesi' olur. Bölge halkını yaşadıkları bu topraklardan uzaklaştırmaya niyetlidir. Köyde yaşayan Asteriks ve Oburiks ise tehlikeyi en başta fark ederek inşaatı durdurmaya çalışırlar, ancak başarılı olamazlar. İlk evler yapılır, Roma vatandaşları bölgeye yerleşmeye başlar. İki halk arasında sorunlar çıkmaya başlayınca Asteriks ve Oburiks yaklaşan tehlikeyi fark edip harekete geçerler.
Kahraman ikilinin maceralarını üç boyutlu formatta izleyiciyle buluşturan filmi Louis Clichy ve Alexandre Astier ikilisi birlikte yönetti.

4. Manda Yuvası
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (1s 49dk)
Yönetmen: İlyas İlbey
Oyuncular: İlyas İlbey, Seray Sever, Kemal Kocatürk
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Kastamonu'dan İstanbul'a göçen Aşur, inşaat sektöründe küçük hesaplar peşinde koşup dolandırıcılık yaparak geçinen bir adamdır. Aldığı tadilatları bir türlü beceremeden yarıda bırakıp ödemelerini de alarak ortadan kaybolur. Bu yüzden başı paralarını kaptıran müşteleriler ve ücrertlerini ödemediği işçilerle derde girmektedir. Bu yüzden hayatı yeni tezgahlar hazırlarken, dolandırdığı insanlardan kaçma planlarıyla da geçmektedir. Evde de karısıyla arası açık olan Aşur, yaşadığı bu şehirden bunaldığı anlarda Kastamonu'dan kendi hemşehrilerinin takıldığı kahveye gider. Yine bu ziyaretlerden birinde, internet üzerinden kamerayla kendi köyünü izleyebileceği bir platformdan haberdar olur ve uygulamayı açtığında babadan kalma, terk edilmiş evlerinde başka birinin yaşadığını fark eder. Aşur yine evde tartışmaların yaşandığı bir gün, köye dönmeye ve evini kontrol etmeye karar verir. Köye vardığında evinde yaşayan kişinin Greenpeace üyesi olan Vedat adında biri olduğunu öğrenir. Başta aralarında tartışmalar yaşansa da zamanla köylerini bekleyen HES tehhdidi ve çevre sorunlarıyla yüzleşmeye, buna karşı tüm köylü birleşmeye karar verirler. Tiyatro ve televizyon oyuncusu İlyas İlbey’in yönetmenliğini üstlendiği komedi filmi, sanayileşme ile birlikte kırsal kesimde yaşanmaya başlanan değişim sürecini insan ve çevre açısından ele alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda başroldeki İlyas İlbey'e Kemal Kocatürk, Seray Sever, Eylem Şenkal ve Sefa Tantoğlu gibi isimler eşlik ediyor.

5. Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (1s 59dk)
Yönetmen: Alejandro González Iñárritu
Oyuncular: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton
Tür: Komedi, Dram
 
Konusu: 
Bir dönemin 'Birdman' adlı süper kahraman filmleri serisiyle ünlenen oyuncusu Riggan, Broadway'de kendi yönettiği ve başrolünde yer aldığı bir oyunun son hazırlıklarını yapmaktadır. Ancak provalar esnasında oyunculardan biri beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir. Lesley ve onun en yakın arkadaşı olan Jake'in önerisiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner ile anlaşılır. Riggan sahneye çıkma hazırlıkları yaparken en başta Mike Shiner ardından ise oyuncu olan sevgilisi Laura, kişisel asistanlığını yürüten kızı Sam ve mükemmeliyetçi eski karısı Sylvia baş etmek durumunda kalır. Riggan kendine yeniden prestij kazandırmasını beklediği bu oyunu, beklentilerin aksine olumlu tepkiler kazanması için elinden geleni yapacaktır.
Başrolde Micheal Keaton'ı seyredeceğimiz filmde ünlü aktöre Edward Norton, Naomi Watts, Zach Galifianakis, Andrea Riseborough ve Emma Stone eşlik ediyor. Kara komedi türündeki bu film, Paramparça Aşklar Köpekler (2000), 21 Gram (2003), Babil (2006), Biutiful (2010) gibi farklı yapımlarla karşımıza çıkmış olan Meksikalı sinemacı Alejandro G. Iñárritu'nun imzasını taşıyor.

6. Her Şeyin Teorisi
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (2s 3dk)
Yönetmen: James Marsh
Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior
Tür: Biyografik , Dram
 
Konusu: 
Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini, üniversite döneminden itibaren ele alıyor. Stephen Hawking Cambridge Üniversitesi'nin dehasıyla dikkat çeken bir öğrencisiyken 1965 ve 1991 yılları arasında evli kalacağı Jane Wilde ile tanışır. İkisinin mutlu birlikteliği, Hawking'e henüz 21 yaşındayken teşhisi konulan hastalıkla başka bir boyut kazanır. Tüm olasılıklara meydan okuyan çift evlenip çocuk sahibi olurlar. Yıllar Hawking'in hastalığını daha da şiddetlendirir ve sonunda ilişkilerinin sınırlarını zorlayan bir noktaya sürükler.
Filmin yönetmen koltuğunda 'Man on Wire', 'Project Nim' ve 'Shadow Dancer' filmlerinin Oscar ödüllü yönetmeni James Marsh bulunurken başrolleri Eddie Redmayne, Felicity Jones ve Emily Watson paylaşıyor.

7. Karaman'ın Koyunu
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (1s 45dk)
Yönetmen: Kartal Çidamlı
Oyuncular: Halit Akçatepe, Dost Elver, Melis Tüzüngüç
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Bahtiyar, koşulları oldukça rahat olan bir kışlada askerlik yapmaktadır. Bir gün çeşme başında gördüğü Mhriban adlı kadına ilk görüşte aşık olur ve onunla evlenmek ister. Mihriban'ın da Bahtiyar'da gönlü vardır, ancak genç kadının tek talibi o değildir. Albay Rıza da Mihriban'ı kendine eş olarak babasından istemeye niyetlidir. Üstelik Mihriban'ın babası da Albay Rıza'ya kızını vermeyi seve seve kabul edecektir. Bunu duyan Bahtiyar, kumandanın üniformasını çalarak kendini Mihriban'ın babasına Albay Bahtiyar olarak tanıtır. Ancak Rıza olay yerine geldiğinde işler iyice karışır ve aynı kadına aşık olan ikili birbirine meydan okur. Karaman Paşa, kışlayı teftişe gelecektir ve ikisi de Mihriban'ı onunla beraber istemeye gitmeye niyetlidir. Ancak Karaman Paşa'nın damat olarak hangisini seçip de Mihriban'ı istemeye gideceği merak konusudur. Durumdan haberdar olan ve Osmanlı'nın en meşhur ve sert mizaçlı paşası olarak nam salmış Karaman Paşa ise Rıza ve Bahtiyar'ın arasında kalmaktan ziyade onlara unutamayacakları bir oyun oynayacaktır. Yönetmenliğini Kartal Çıdamlı'nın üstlendiği Osmanlı döneminde geçen komedide başrollerde usta oyuncu Halit Akçatepe ve Dost Elver bulunuyor.

8. Aşk Başkadır
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (1s 35dk)
Yönetmen: Ira Sachs
Oyuncular: Alfred Molina, John Lithgow, Marisa Tomei
Tür: Dram
 
Konusu: 
Başrollerini John Lithgow, Alfred Molina ve Marisa Tomei'nin paylaştığı bu sıcak romantik filmde, birlikte geçirdikleri 39 yılın ardından işlerinden ayrılan ve bu yüzden de yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kalarak New York’ta bir apartmana yerleşen eşcinsel bir çiftin öyküsü anlatılıyor. 39 yıllık bir beraberliklerinin ardından, evlilik kanunundaki değişimden faydalanan Ben ve George nihayet evlenmeye karar verirler. Fakat balayından döndüklerinde onları çok tatsız bir sürprizin beklediğini görürler. Ben, uzun yıllardır çalıştığı Katolik okulundan çıkartılmıştır ve bu beklenmedik gelişme, ikilinin hayatını olumsuz yönde etkileyecektir. Ben ve George'un artık Chelsea'deki küçük apartman dairelerinde yaşamaya imkanları da kalmamıştır. Bu çetin yaşam şartları altında ikilinin sevgisi bir kere daha sınanacaktır. Filmin hem yönetmenliğini üstlenen hem de senaryosunda kalem oynatan Ira Sachsi öyküyü Mauricio Zacharias ile birlikte hayata geçirmiş.
 
9. Kanlı Ocak
 
Vizyon Tarihi: 27.02.2015 (2s 0dk)
Yönetmen: Vahid Mustafa Yev
Oyuncular: Nebahat Çehre, Faig Mirzayev, Azer Aydemir
Tür: Dram, Savaş filmi
 
Konusu: 
1990 yılında Bakü'de geçen hikaye Sovyet İmparatorluğu'na karşı yürütülen özgürlük mücadelesini işliyor. Bakü'de imparatorluğu istemeyen özgürlükçüler sokakta eylemlerini sürdürürken diğer yanda da Sovyet hakimiyetini sürdürmek isteyenler vardır. Mehdi ve arkadaşları Azerbaycan'ın özgürlüğü için çarpışırken kardeşi diğer taraftadır. Her ikisinin arasında ise iki çocuğunu da çok seven anneleri bulunmaktadır...Vahid Mustafayev'in yönettiği filmin başrollerinde Nebahat Çehre'ye eşlik eden isimler Faig Mirzayev ve Azer Aydemir. 

 

Etiketler : Erzurum, film, vizyon, sinema,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler