Bu hafta vizyona giren filmler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 06.02.2016 09:59:00
Sinemaseverle 5 yeni film izleme şansı bulacak. Bu hafta, üçü yerli 5 film vizyona girdi.
Bu hafta vizyona giren filmler

RADARHABER / ERZURUM
Sinemaseverle 5 yeni film izleme şansı bulacak. Bu hafta, üçü yerli 5 film vizyona girdi. Yerli filmlerin ağırlıkta olduğu haftada, çocuklar için 'Kötü Kedi Şerafettin' dikkat çekiyor.   Komedi türündenj iki film olan 'Hep Yek' ve 'Temel İle Dursun İstanbukl'da filmleri ise iddlaı iki yapım olarak göze çarpıyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
1. Kötü Kedi Şerafettin
 
Vizyon Tarihi: 05.02.2016 (1s 22dk)
Yönetmen: Ayşe Ünal, Mehmet Kurtuluş (II)
Oyuncular: Uğur Yücel, Demet Evgar, Ahmet Mümtaz Taylan
Tür: Animasyon , Komedi
 
Konusu: 
Sıradan bir Mart sabahında, kötü kedilerin en kötüsü, anti-kahraman Kötü Kedi Şerafettin, kadim yancıları Fare Rıza ve Martı Rıfkı ile mangal hazırlığındadırlar.  Fakat evdeki hesap çarşıya uymaz… Zira Şero, aynı gün, babası Tonguç tarafından evden kovulur, bir dizi düşmanının saldırısına uğrar, hayatında ilk kez aşık olur dahası baba olduğunu öğrenir (tabii ki bunu kabullenmez!). Sorunların çözümü ise Rıza’dan gelir: Bundan böyle hayvan değil, insan gibi düşüneceklerdir! Film, çizgi roman serisi olarak tanıdığımız ve Bülent Üstün’ün imzasını taşıyan Kötü Kedi Şerafettin ve mahallesindeki renkli karakterlerinin maceralarını beyazperdeye taşıyor. Senaryosu Levent Kazak ve Bülent Üstün tarafından kaleme alınan filmde Şerafettin’in seslendirmesini Uğur Yücel gerçekleştirirken, diğer karakterleri Demet Evgar, Güven Kıraç, Okan Yalabık, Gökçe Özyol, Ayşen Gruda, Cezmi Baskın, Yekta Kopan, Ahmet Mümtaz Taylan gibi ünlü isimler sesleriyle hayat veriyor.
 
2. Hep Yek
 
Vizyon Tarihi: 05.02.2016
Yönetmen: Ali Yorgancıoğlu
Oyuncular: Fırat Tanış, Gürkan Uygun, İnan Ulaş Torun
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Cevat, Türkiye'nin ünlü Kabadayılarından birinin şehvet ve şan düşkünü oğludur. Uluslararası alanda şöhrete sahip manken Camilla'yı tutkulu aşkı sonucunda kaçırmaya karar verir. Bu kaçırma operasyonunu Cevat adına Ziya Baba üstlenir. Ziya Camilla'yı kaçırır ve Camilla'yı bir paket içinde Cevat'a götürme görevini Şahin'e verir. Ancak Şahin, Cevat'a götürdüğü paketin içinde ne olduğunu bilmez. Şahin paketi İzmir'den, İstanbul'a getirirken Gürkan ve Altan adında iki belalı ile yolu kesişir, onlar yüzünden Cevat'a götüreceği paketi kaybeder. Bu sebeple Şahin hayatının en zor 48 saatini yaşamak zorunda kalır. Yerli yapım bir komedi olan Hep Yek filminin yapımcılığını ve dağıtımcılığını Roll Caption firması üstleniyor. Fırat Tanış, Gürkan Uygun, İnan Ulaş Torun ve Gökhan Yıkılkan'ın başrollerinde oynadığı filmin yönetmeni Ali Yorgancıoğlu. Hep Yek'in senarist koltuğunda Alper Erze, Suat Özkan, Bilal Kalyoncu oturuyor. 
 
3. Ip Man 3
 
Vizyon Tarihi: 05.02.2016 (1s 45dk)
Yönetmen: Wilson Yip
Oyuncular: Donnie Yen, Mike Tyson, Patrick Tam (II)
Tür: Aksiyon, Dövüş, Biyografik
 
Konusu: 
1950’lerin sonlarında, sakin bir hayat yaşayan Ip Man, oğlunu okuldan almaya gittiği sırada, Cheung Tin-chi isminde, kendi gibi Wing Chun ile ilgilenen bir adamla tanışır. Tesadüfi karşılamaları sonrasında iki baba arasında bir bağ oluşmaya başlar. Bu esnada Sang isimli bir çete lideri mahalledeki mülkleri ele geçirmeye başlar. Ip Man kendi öğrencileri ile mahalleyi koruma görevini üstlenir. Bunun sonucunda da Ip Man ve çete arasındaki sorun ateşlenir ve Ip Man çetenin patronunun yabancı uyruklu Frank olduğunu öğrenir. Çete, işleri daha da kızıştırarak içerisinde hem Ip Man’ın hem de Tin-chi’nin çocuğunun olduğu bir grup öğrenciyi kaçırır. Ancak çetenin şeytani planları medya tarafından afişe edilir ve planları suya düşer. Wilson Yip'in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Donnie Yen, Mike Tyson, Patrick Tam (II) yer alıyor.
 
4. Carol
 
Vizyon Tarihi: 05.02.2016 (1s 58dk)
Yönetmen: Todd Haynes
Oyuncular: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler
Tür: Dram, Romantik
 
Konusu: 
Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerinden. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir. Şükran Günü’nü yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru spontane bir araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat Amerika henüz 1952 yılındadır ve bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur… Velvet Goldmine‘nın ardından 2000’li yıllarda imza attığı Cennetten Çok uzakta, Beni Orada Arama gibi yapımlarla tanıdığımız Todd Haynes’in yönetmenliğini üstlendiği yapımı Patricia Highsmith’in romanından uyarlayan isim ise Phyllis Nagy. Filmin başrollerini ise Rooney Mara ve Cate Blanchett paylaşıyor.
 
5. Temel ile Dursun İstanbul'da
 
Vizyon Tarihi: 05.02.2016 (1s 30dk)
Yönetmen: İhsan Taş
Oyuncular: Wilma Elles, Alay Cihan, Tahsin Taşkın
Tür: Komedi
 
 

Konusu: 
Karadeniz’den İstanbul‘a Dursun’un yalanlarına inanıp yollara düşen Temel çok geçmeden İstanbul’a gelir fakat durum hiç de Dursun’un anlattığı gibi değildir. Temel, Dursun’a kızsa da yapacağı hiçbir şey yoktur. Temel karısı Fadime’den korktuğu için daha geriye de dönemez ve Temel'in İstanbul macerası komediye dönüşür. Yönetmenliğini ve senaristliğini İhsan Taş'ın üstlendiği komedi filminde Wilma Elles, Alay Cihan ve Tahsin Taşkın başrollerde.  

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler