Bu hafta vizyona giren filmler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 27.05.2016 17:06:00
Sinemalarda bu hafta dördü yerli 9 yeni film vizyona girdi. İşte o filmler ve konuları...
Bu hafta vizyona giren filmler

RADARHABER / ERZURUM
Sinemalarda bu hafta dördü yerli 9 yeni film vizyona girdi. Animasyon, korku, gerilim, dram ve komedi türü filmler arasında en dikkat çekenleri ise yerli film olan "Cinni: Uyanış" ile "Para Tuzağı" "Rüzfarın Oğlu" adlı filmler. Murat Saraçoğlu'nun yönettiği dram türünden "Memleket" filmi ise, gişe yapması beklenen yerli yapımlar arasında gösteriliyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
1. Blinky Bill: Kahraman Koala
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016 (1s 33dk)
Yönetmen: Deane Taylor
Oyuncular: Ryan Kwanten, Toni Collette, Rufus Sewell
Tür: Animasyon
 
Konusu: 
Genç ve maceraperest bir koala, Avusturalya'nın gün görmemiş vahşi doğasında bir yolculuğa çıkar. Amacı ise kayıp babasını bulmaktır.Bill’in en büyük hayali küçük bir kasaba olan Green Patch'den ayrılıp kaşif babasının izinden gitmektir. Yolda tanıştığı Nutsy ve asabi bir yakalı kertenkele olan Jacko’yla çabucak kader arkadaşı olular. Fakat macerasında yol aldıkça beklemediği yeni hikayelerle karşılaşacaktır. Bakalım Blinky ve arkadaşları Avustralya’nın gün görmemiş vahşi ormanlarında geçen yolculuk sırasında  hayatta kalmayı becerebilecekler mi? Yönetmenliğini Deane Taylor'ın üstlendiği filmin orjinal seslendirme kadrosunda ise Ryan Kwanten, Toni Collette, David Wenham ve Rufus Sewell gibi isimer yer alıyor. Türkçe seslendirme ekibinde Yekta Kopan, Elif Acehan ve Ziya Kürküt yer alıyor.
 
 
2. Cinni: Uyanış
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016
Yönetmen: Emre Aydın
Oyuncular: Eda Köksal, Gökcen Gökçebağ, Merve Deniz
Tür: Korku, Gerilim
 
Konusu: 
Bir genç kız bir gece vakti yanı başında bir cesetle uyanır ve hayatı asla eskisi gibi olmaz... Dilara; çocukluğunda zor yıllar geçirmiş, kendi halinde yaşayan, çok dışarı çıkmayan bir kadındır. Bu monoton hayatı, bir gece evinin bahçesinde tanımadığı bir adamın cesedinin yanında uyanmasıyla tamamen değişir. O geceden sonra, onu dehşete düşüren, paranormal olaylar yaşamaya başlar. Ev arkadaşı Merve, Dilara'nın anlattıklarına şüpheyle yaklaşıyor olsa da, ona yardım etmek için bir psikiyatrist ve bir din hocasıyla bağlantıya geçer. Kendisine neler olduğunu, kimlerin veya nelerin ona musallat olduğunu bulmaya çalışırken, asıl gerçekle yüzleşir. Rock müzik sanatçısı olarak tanınan müzisyen Emre Aydın'ın yönetmenliğini üstlendiği korku türündeki filmin yapımcısı ise Hangar Film. Başrollerini Eda Köksal, Gökçen Gökçebağ ve Merve Deniz paylaştığı filmin senaryosu da Aydın'a ait. 
 

 
3. Para Tuzağı
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016 (1s 39dk)
Yönetmen: Jodie Foster
Oyuncular: George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell
Tür: Gerilim
 
Konusu: 
Son yıllarda, kameranın arkasında hayata geçirdiği projeler sayesinde en az kamera önündeki kadar adından söz ettiren usta oyuncu Jodie Foster, son olarak Kukla filmiyle eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı. Foster'ın yeni filmiyse, televizyondan borsa tüyoları veren bir Wall Street simsarının hayatını perdeye taşıyacak. Mal varlığını kaybeden bir izleyicisinin tuzağına düşen Lee, bu defa ilginç bir belanın yamacına sürüklenecek. Filmin başrollerinde George Clooney ile Julia Roberts yer alıyor. Gerçek zamanlı bu gerilim filminde, George Clooney ve Julia Roberts finans televizyonu sunucusu Lee Gates ve yapımcısı Patty Fenn'i canlandırıyorlar. 
 


4. Alis Harikalar Diyarında 2 - Aynanın İçinden
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016 (1s 53dk)
Yönetmen: James Bobin
Oyuncular: Mia Wasikowska , Johnny Depp, Lindsay Duncan
Tür: Fantastik, Aile
 
Konusu: 
Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı fantastik evrene bir kez daha geri dönüyoruz. Harikalar Diyarı, beklenmedik bir misafirin ziyaretine uğruyor ve misafiri bu büyülü evrenin işleyişini ve ev sahiplerini yavaş yavaş keşfetmeye başlıyor. Mad Hatter ise tüm çılgınlığıyla adalet ve tabii ki dostluk için orada bekliyor. Tam her şey bitmiş, ortalık fazlasıyla karışmışken gerçekliğe giden yolda bir kez daha krallığın kurtuluşu için bir araya geliniyor. Tim Burton'ın yönetmenliğini yaptığı 2010 yapımı Alice in Wonderland'in devamı niteliğinde olan filmin yönetmen koltuğunda bu kez The Muppets serisiyle sinemaya giriş yapan James Bobin var. Johnny Depp ve Mia Wasikowska'nın başrollerini paylaştığı filmin senaryosu ise Linda Woolverton'a ait. 
 

 
5. 1 Kezban 1 Mahmut: Adana Yollarında
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016
Yönetmen: Cenk Çelik
Oyuncular: Esin Yıldız, Ercan Zincir, Cenk Hakan Köksal
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Mahmut ve Emrah, İstanbul'daki öğrencilik hayatı yaşayan iki yakın arkadaştır. Mahmut bir gün sevgilisi Kezban'ı kaçırmaya karar verir çünkü Kezban'ın abisi Kürşat ilişkilerine onay vermemektedir. Emrah ailesinin Mersin'deki yazlığını ayarlar ve sevgilisi Yaprak'ı da yanına alır. Hep beraber Şahin marka modifiyeli arabalarıyla Mersin'e kaçarlar. Yazlıkta eğlenceli zaman geçiren gençlerin eğlencesi uzun sürmez. Mahmut ve Emrah bir sabah sitenin sahilinde uyanırlar. Kızlar kaçırılmıştır. İki arkadaş kızların izini sürmeye başlar ve Adana'ya ulaşırlar. Adanalı Serkan'ın da ekibe dahil olmasıyla kızları kurtarmak için bir plan yapılır: Adana'nın farklı yerlerinden toplayacakları "özel" insanlardan oluşan bir ekip kurarak kızları tekrar kaçırmak! "Usta" bir şoför, "yetenekli" bir hacker, "çevik" bir karateci ve "silahlı" bir adam bulunur. "Kusursuz" bir plan, "uzman" bir ekip ve son dakika sürprizleri ile aksiyon ve komedi dolu bir maceraya atılırlar. 
 

 
6. Rüzgarın Oğlu
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016 (1s 58dk)
Yönetmen: Stephen Hopkins
Oyuncular: Jeremy Irons, Jason Sudeikis, Stephan James
Tür: Dram, Biyografik, Tarihi
 
Konusu: 
Stephen Hopkins'in yönetmenliğini yaptığı Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse'un kaleme aldığı Race 1936 yılında Berlin Olimpik Oyunları'nda 4 adet altın madalya kazanan atlet Jesse Owens'ın hayatına odaklanıyor. Tarihin en iyi atleti olmak için çıktığı yolda efsanevi bir yıldız olan ve 1936 Olimpiyatları'nda Adolf Hitler'in Ari üstünlüğü görüşüne karşı mücadele ederek dünya sahnesine çıkan Jesse Owens'ın gerçek ve etkileyici hikayesine tanık oluyoruz. 

 
7. Abbas'ın Melekleri
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016
Yönetmen: Yusuf Atıcı
Oyuncular: Sevil Uyar, Seda Mutlu, Berrak Deniz
Tür: Komedi
 
Konusu: 
Abbas isimli pısırık bir mafya babası, sağ kolu tarafından tuzağa düşürülür. Çocukluk arkadaşı olan dört sakar kadının, Abbas'ın koruması olarak işe alınması çeşitli maceraların yaşanmasına neden olacaktır...Yusuf Atıcı'nın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sevil Uyar, Berrak Deniz, Doğan Akkaya, Dost Elver, Cengiz Küçükayvaz, Şenol İpek ve Deniz Gönen gibi isimler bulunuyor.
 

 
8. Kronik
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016 (1s 33dk)
Yönetmen: Michel Franco
Oyuncular: Tim Roth, Sarah Sutherland, Robin Bartlett
Tür: Dram
 
Konusu: 
Meksikalı yönetmen Michel Franco’nun hem yönetmenliğini hem senaristliğini üstlendiği Kronik, prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nden En İyi Senaryo ödülüyle ayrıldı. Filmin başrollerinde başarılı oyuncu Tim Roth, Bitsie Tulloch ve David Dastmalchian yer alıyor. Kronik, Tim Roth’un canlandırdığı David ismindeki bir erkek hemşireye odaklanıyor. Bir kurumdan bağımsız çalışan David ölüm döşeğindeki hastalarla yakından ilgilenerek, onların yaşamlarının son dönemlerindeki en yakın sırdaşları oluyor... Bu keskin dram, Meksikalı yönetmen Michel Franco’nun 2012’de Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünün galibi olan benzersiz Lucia’dan Sonra filminden sonraki ilk çalışması. 
 

 
9. Memleket
 
Vizyon Tarihi: 27.05.2016 (1s 45dk)
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Oyuncular: Hikmet Karagöz, Şerif Sezer, Osman Sonant
Tür: Dram
 
Konusu: 
Sular altında kalmış bir Anadolu köyünün geriye kalan sakinlerinden olan Mehmet Pehlivan, eşi Koca Nene ve torunları Narhanım’ın evleri yamaçta olduğu için sel felaketinden kurtulmuştur. Torunları Narhanım’ın annesi ve babası bir şekilde ölmüştür, yetim kalan Narhanım dedesi ve ninesiyle yaşar. Nehrin kıyısında sakin geçen hayatlarında Narhanım’ın okula tekneyle gidip gelmesi ve arada bir gelen tarla bekçisi Osman dışında hareket yoktur. Bir gün mülteci kampından kaçan bir hırsızın evlerine girmesiyle bu küçük ailenin hayatı dönüşü olmayan bir yola girer. Murat Saraçoğlu’nun senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda da yönetmenlik koltuğuna oturduğu filmin başrollerinde ise Şerif Sezer ve Hikmet Karagöz bulunuyor. 
 

 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler