Bu hafta vizyona giren filmler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 04.06.2016 09:00:00
Sinemalarda bu hafta üçü yerli 9 yeni film vizyona girdi. İşte o filmler ve konuları...
Bu hafta vizyona giren filmler

RADARHABER / ERZURUM
Sinemalarda bu hafta üçü yerli 9 yeni film vizyona girdi. Animasyon, korku, gerilim, dram ve komedi türü filmler arasında en dikkat çekenleri ise "İki dünyanın ilk karşılaşması ve "Vurgun" isimli yabancı yapımlar. Korku filmi türünden olan yerli film "Şeytanın Çocukları-El Ebyaz" filminin ise gişe yapması bekleniyor. İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
1. Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016 (2s 4dk)
Yönetmen: Duncan Jones
Oyuncular: Travis Fimmel, Toby Kebbell, Paula Patton
Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera
 
Konusu: 
World of Warcraft oyununun sinema filmi olan yapım farklı ırkların karşı karşıya geldiği fantastik bir dünyayı beyazperdeye taşıyor. Ork savaşçılarının ülkeleri yok olmuştur ve hayatta kalanlar yeni bir koloni oluşturmak amacıyla, Azeroth krallığının eteklerine gelirler.  Azeroth krallığı barışçıl ortamdan yana olsa da eşikteki bu savaş kaçınılmazdır. İki dünyayı birleştiren kapı açıldığında, bir ordu yıkım bekler, diğeri de yok olma ihtimaliyle karşı karşıyadır. Bu karşıt gruplardan iki kahraman, ailelerinin, halklarının ve ülkelerinin kaderini belirleyecek bir çatışma yoluna girerler. Filmin yönetmenliğini Moon filmiyle sinemaya esaslı bir giriş yapan, genç neslin umut vaadeden yönetmenlerinden Duncan Jones yer alırken, oyuncu kadrosunda ise  Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky ve Daniel W isimleri yer alıyor. Filmin yapımcıları ise Legendary Pictures, Blizzard Entertainment ve Atlas Entertainment firmaları.


 
2. Benim Çılgın Düğünüm 2
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016 (1s 34dk)
Yönetmen: Kirk Jones (II)
Oyuncular: Nia Vardalos, John Corbett, Lainie Kazan
Tür: Komedi, Romantik
 
Konusu: 
Yönetmenliğini Kirk Jones'un üstlendiği ve senaryosunu Nia Vardalos'un kaleme aldığı Benim Çılgın Düğünüm 2'in başrollerinde John Corbett, Alex Wolff, Nia Vardalos, Elena Kampouris yer alıyor. 13 yıl aradan sonra gelen devam filminde Portokalos ailesinin keşfettiği 50 yıllık sır, geniş ailenin ortasına bomba gibi düşer! Toula'nın babasının, soyunun Büyük İskender'e dayandığını kanıtlama çabaları ile başlayan eğlence, 50 yıl sonra gelen düğünle taçlanır. 
 

 
3. Vurgun
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016 (1s 32dk)
Yönetmen: Benjamin Brewer, Alex Brewer
Oyuncular: Nicolas Cage, Elijah Wood, Sky Ferreira
Tür: Gerilim, Polisiye, Komedi
 
Konusu: 
Nicolas Cage ve Elijah Wood’un iki polis memurunu canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Alex Brewer ve Benjamin Brewer oturuyor. Las Vegas Polis Departmanı’nda, sıkıcı idari işlerde görevli ve fazladan para kazanabilmek için çaldıkları Sivil Servis Sınav sorularını diğer memurlara satan iki polis memuru olan Waters ve Stone, uyuşturucu operasyonuyla ilgili bir bilgiye tesadüfen rastlarlar. Bu iki arkadaş paranın kaynağını bulabilmek için harekete geçerler. Özenli bir araştırmadan sonra ulaştıkları ipuçları onları sandıklarından çok daha tehlikeli bir durumun ortasında bırakır.  
 

 
4. Şeytanın Çocukları-El Ebyaz
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016 (1s 32dk)
Yönetmen: Oya Köksal, Vedat Dikmetaş
Oyuncular: Merve Sevi, Fırat Çöloğlu, Balamir Emren
Tür: Korku
 
Konusu
Arkeoloji çalışmaları yapan bir ekip esrarengiz bir gemide toplanırlar. Daha sonra arkeolog grubu bu gemide yer alan bir takım garip olaylara şahit olur. Öğrendiklerine göre 2 yıl önce bu gemide korkunç olaylar yaşanmıştır. Genç ekip için ilgi çekici olduğu kadar ürkütücü de olan gemide, esrarengiz olaylar yaşanmaya devam eder. Bu esrarengiz olaylar genç ekipte farklı etkilere ve sonuçlara yol açacaktır. Filmin başrollerinde Merve Sevi ve Fırat Çöloğlu yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Oya Köksal & Vedat Dikmetaş ikilisi oturuyor. 
 

 
5. Sokak Köpekleri Bal İle Betty
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016
Yönetmen: Fedai Çakır
Oyuncular: Sinem Göz, Yiğit Türken, Esila Sönmez
Tür: Aile, Macera
 
Konusu: 
Sokağa terk edilen iki köpeğin daha sonrasında üç kardeş ve mahalledeki çocuklar ile olan ilişkilerini, yetişkin insanların bakış açılarının işlendiği film, sokak köpeklerinin kahramanlıklarını ve çocukların maceralarını anlatıyor. Fil’in başrollerini sokaktan sahiplenilen Bal ile Betty isimli iki sokak köpeğinin yaptığı filmde diğer başrollerde ise Toygun Ateş, Göknur Paslı ve Yeliz Ateş yer alıyor.
 

 
6. Yaz Kampı
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016 (1s 21dk)
Yönetmen: Alberto Marini
Oyuncular: Diego Boneta, Jocelin Donahue, Maiara Walsh
Tür: Korku
 
Konusu: 
Maceraperest dört genç Amerikalı, ilk yurtdışı yaz kampları için Avrupa’yı seçerler. Fakat bu deneyimde başlarına geleceklerden tamamen habersizdir. Kampta bir grup çocuğa gözetmenlik yaparken, işler çığrından çıkar ve enfeksiyonun etkisi hızla yayılmaya başlar. Korku ve delilik dolu, karanlık bir girdap hem hem kampı hem de gençleri saracaktır. Korku dolu anlarda enfeksiyonun kaynağını bulmaya çalışırken, kendilerini hayatta tutmanın da çarelerini arayacaklar. Alberto Marini’nin yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Diego Boneta, Jocelin Donahue, Maiara Walsh, Andrés Velencoso, Àlex Monner ve Mark Schardan gibi isimler yer alıyor. 
 


7. Arama Moturu
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016
Yönetmen: Atalay Taşdiken
Oyuncular: Mehmet Çiğdem, Mahmut Uyanık, Rahim Yalçın
Tür: Komedi
 
Konusu
“Mommo - Kız Kardeşim” ve “Meryem” filmleriyle adından söz ettiren Atalay Taşdiken, “Arama Moturu” filmiyle, herkesin bir şeyler aradığı Anadolu coğrafyasıyla teknolojik bir yapı olan arama motoru arasında kurduğu ortaklıktan hareketle ironik bir mukayese denemesine girişir. Yönetmen filminde profesyonel oyuncularla çalışmak yerine gerçek kişilerle çalışmış ve çoğunlukla doğaçlama çekti. Atalay Taşdiken filmin yönetmenliği dışında senaristliğini de üstlendi.  
 

 
8. Sen Benimsin
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016 (2s 5dk)
Yönetmen: Luca Guadagnino
Oyuncular: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson
Tür: Polisiye, Dram
 
Konusu: 
Marianne ve yakışıklı sevgilisi Paul yaz tatilini İtalya'da volkanik bir adada bulunan evlerinde geçirmektedir.  Marianne'nin eski sevgilisi Harry ve sevgilisinin güzeller güzeli kızı Penelope de bu ilginç seyahate dahil olur. Bööylece kıskançlık, aşk ve erotizm dolu bir yolculuk başlar. Yönetmenliğini Luca Guadagnino'nun üstlendiği filmin başrolleriniyse Dakota Johnson, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts ve Ralph Fiennes paylaşıyor. 
 

 
9. Evrim
 
Vizyon Tarihi: 03.06.2016 (1s 21dk)
Yönetmen: Lucile Hadzihalilovic
Oyuncular: Max Brebant, Julie-Marie Parmentier, Roxane Duran
Tür: Fantastik
 
Konusu: 
Nicolas gelecekteki hareketli bir adada yaşar, ya da başka bir gezegende, ya da bir rüyada... Yaşamdaki köy beyaz evlerle, kendi yaşındaki erkek ve kız çocuklarıyla doludur. Kumsallar siyah kumlarla ve volkanik taşlarla örtülüdür. Okyanusta yaptığı gezinti sırasında bir keşif yapar ve bu keşif diğer tüm kadınlar gibi saçı arkadan bağlı, düz beyaz bir elbise giyen ve beyaz tenli annesi tarafından yasaklanır. Ancak kendisine yalan söylendiğini düşünen Nicolas çok meraklıdır ve keşif gezilerini artırır. Bu gezilerden birinde rahatsız edici birkaç görüntüye tanıklık eder ve kendini hastane benzeri bir binada, diğerleriyle birlikte, hemşireye benzeyen kadınlar tarafından bir takım tıbbi müdahale yapılırken bulur. Hemşirelerden biriyle arkadaş olur ve filmim sonu bu hemşireye bağlanır. Sınıflandırılması epey zor olan bu film esrarengizliğin yanı sıra birçok şiirsel güzellikte sahne barındırır. Bilinmezliğin korkusunu gençlik çağındaki bir oğlan çocuğuyla yansıtır. 
 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler