Bu hafta vizyona giren filmler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 24.06.2017 00:21:00
Bu hafta Türkiye sinemalarında 3'ü yerli 9 film vizyona giriyor. İşte o filmler ve konuları...
Bu hafta vizyona giren filmler

RADARHABER / ERZURUM
 
Bu hafta Türkiye sinemalarında 3'ü yerli 9 film vizyona giriyor. Yabancı filmler arasında 'Transformers 5 ', 'Kara Gün', ve 'Berlin Sendromu' adlı yapımların gişe yapması bekleniyor. Yerli filmler arasında ise 'Recep İvedik 5' filmi tekrar vizyona girerek sevenlerine sürpriz yapıyor. Alınan karar gereği bu film yaz boyunca vizyonda olacak. Bir diğer yerli yapım 'Büyü 2' ise gişe yapması beklenen korku türümden bir film.  İşte 23 Haziran 2017 itibariyle vizyona giren filmler.
 
1. Transformers 5 (Transformers: The Last Knight)
 
Yönetmen: Michael Bay
 
Senaryo: Art Marcum, Matt Holloway, Ken Nolan
 
Oyuncular: Mark Wahlberg, Isabela Moner, Anthony Hopkins
 
Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu
 
Gösterim Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma
 
Konusu: 
 
İnsanlar ve Transformerlar savaşta, Optimus Prime ise gitmiş. Geleceğimizi kurtarmanın yegane çıkar yolu geçmişin sırlarında ve Transformerların dünyadaki gizli geçmişinde yatıyor. Dünyayı kurtarma görevi Cade Yeager Bumblebee; bir İngiliz lordu  ve bir Oxford profesöründen oluşan sıradışı bir birliğie kalıyor. Sevilen fantastik serisi Transformers'ın 5. devam halkası olan Transformers 5: Son Şövalye'nin yönetmen koltuğunda serinin üünlü yönetmeni Michael Bay oturuyor. Filmin başrollerinde bir önceki filmin Cade Yeager'ı Mark Wahlberg, Laura Haddock, Anthony Hopkins, Josh Duhamel ve Santiago Cabrera yer alıyor.
 
2. Kara Gün (Patriots Day)
 
Yönetmen: Peter Berg
 
Oyuncular: Mark Wahlberg, Kevin Bacon, John Goodman
 
Tür: Dram, Gerilim
 
Gösterim Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma
 
Konusu:
 
Gerçek bir hikayeden ilhamını alan film Boston Polis Komiseri Ed Davis üzerinden ilerliyor. Korkunç bir terör eyleminden hemen sonra komiser, hayatta kalanlar ile birlikte bir sonraki olası patlamayı önlemek için zamanla yarışacaktır. 2013 yılından Boston Maratonu bombalı saldırısına giden süreci anlatan yapım bombalamanın ardından bütün şehri kapsayan bir terörist avını ve o süreci konu alıyor. Gerçek olay, maraton koşusunun bitim noktasında, 15 Nisan 2013 tarihinde yerel saatler 14.49'u gösterirken gerçekleşmişti. Başrollerini Melissa Benoist, Mark Wahlberg, Michelle Monaghan'ın paylaştığı filmin kadrosunda J.K. Simmons, Kevin Bacon, John Goodman Rachel Brosnahan ve Michael Beach gibi önemli isimler yer alıyor.
 
3. Tavşan Okulu (Die Häschenschule (Rabbit School)
 
Yönetmen: Ute von Münchow-Pohl
 
Oyuncular: Noah Levi, Senta Berger, Tim Sander
 
Tür: Animasyon, Aile
 
Gösterim Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma
 
Konusu:
 
Yaramaz tavşan Max, macera dolu tatilini öğrencilieri sihirli tavşanlar olan bir okulda geçirir. Okulun etrafı sinsi tilkilerle çevrilidir. Sihirli yumurtayı çalmaya çalışan tilkilerle savaşan Max, güzel tavşan Emmy ve  gizemli öğretmen Madam Hermione'den yardım ister. Tilkilere karşı arkadaşlarıyla mücadele veren Max, bu sayede hem yumurtanın sihrini hem de hayatla ilgili birçok şey öğrenecek.
 
4. Büyü 2
 
Yönetmen: Adnan Güler
 
Oyuncular: Gizem Salkım, Özgül Kavruk, Can Arpacı
 
Tür: Korku
 
Gösterim Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma
 
Konusu:
 
Film, üniversitede psikoloji okuyan bir grup gencin, hocaları tarafından doğa üstü varlıkların etkisi altındaki köy halkını ziyarete gitmeleriyle başlayan korku ve macera dolu hikayeyi konu alıyor. 2004 yapımı ünlü yerli korku filmi Büyü'nün devam filmi olan yapımda yönetmen koltuğunda Adnan Güler oturuyor. Filmin senaryosu ise Şafak Güçlü ve Servet Aksoy'un ortak kaleminden çıkma. Filmin yapımcılığını ise Aksoy Film üstleniyor.
 
5. Recep İvedik 5
 
Yönetmen : Togan Gökbakar
 
Oyuncular : Şahan Gökbakar ,  Orkan Varan ,  Deniz Ceylan
 
Tür : Komedi
 
Gösterim Tarihi : 23 Haziran 2017
 
Konusu: 
 
Recep İvedik (Şahan Gökbakar) mahallesinde yaşayan bir şoför tanıdığının vefatı sonrası taziye evine gittiğinde, adamın aldığı, ancak ömrü yetmediği için tamamlayamadığı son işi yerine getirmek için gönüllü olur. Bu da Avrasya Gençlik Oyunları’na katılacak milli takım kafilesini Makedonya’ya götürmektir. Yolda Recep’in yaptığı kuru fasulye, sporcuların zehirlenmesine neden olunca kafile başkanı, takımı oyunlardan çekmekten başka bir çare düşünemez. Ancak o noktada Recep kafile başkanlığını ele alır ve rahatsızlanan sporcuların yerine kamyoncu arkadaşlarını çağırır.
 
6. Tatlı Şeyler
 
Yönetmen: Uğur Uludağ
 
Senaryo: Uğur Uludağ
 
Oyuncular: Cem Özer, İlhan Şeşen,  Uğur Uludağ
 
Tür: Komedi
 
Gösterim Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma
 
Konusu:
 
İki modacı arkadaş; defilelerine yetişme telaşıyla yola çıkmaları sırasında, arabalarında sevimli mi sevimli bir bebekle beraber para dolu bir çanta bulurlar. Bu andan itibaren, yolculuğun seyri hem bebeğin ailesi hem de onları kovalayan mafya ile birlikte belalı bir şekilde değişecektir. Sürprizlerle dolu “Tatlı Şeyler” seyirciyi de komik, heyecanlı ve duygusal bir yol hikayesinin içine sürükler. Uğur Uludağ'ın yazıp yönettiği komedi filminin başrollerinde Cem Özer ve İlhan Şeşen yer alıyor.  
 
7. Berlin Sendromu (Berlin Syndrome)
 
Yönetmen: Cate Shortland
 
Oyuncular: Teresa Palmer, Max Riemelt, Matthias Habich
 
Tür: Gerilim
 
Gösterim Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma
 
Konusu:
 
Avusturyalı foto muhabiri olan Clare Almanya’daki Sovyet mimarisini fotoğraflayıp bir kitap yayınlamak için Berlin’e gelir. Berlin’de tatil yaparken bir beden eğitimi okulunda İngilizce öğretmeni olan karizmatik Andi tanışır. Kısa sürede birbirlerine karşı güçlü bir çekim hissetmeye başlarlar. Tutkulu bir gecenin ardından romantik bir başlangıç yaşanmış gibi görünmesine rağmen, Clare uyandığında kendini Andi’nin apartman dairesinde kilitli bulur. Bunun bir unutkanlık sonucu olduğunu zanneden Clare'in bilmediği şey ise Andi’nin onu bırakmaya hiç niyeti yoktur...
 
8. ‘93 Yazı  (Estiu 1993 (Summer 1993)
 
Yönetmen: Carla Simon Pipó
 
Oyuncular: Laia Artigas, Paula Blanco, Bruna Cusí
 
Tür: Dram
 
Gösterim Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma
 
Konusu: 
 
Altı yaşındaki Frida, annesinin ölümü üzerine amcasının ailesinin yanına gönderilir. Yaşayacağı yeni evi, doğduğu yer olan Barselona'dan uzakta kırsal bir bölgededir. Frida, annesinin ölümüne ve yeni hayatına alışmakta oldukça zorlanır. Carla Simon Pipó'nun yazıp yönettiği filmin başrollerinde Laia Artigas, Paula Blanco ve Etna Campillo yer alıyor.
 
9. Dağların Ardında  (Tramontane)
 
Yönetmen: Vatche Boulghourjian
 
Oyuncular: Barakat Jabbour, Julia Kassar, Michel Adabashi
 
Tür: Dram
 
Gösterim Tarihi: 23 Haziran 2017 Cuma
 
Konusu: 
 
Rabih, Lübnan kırsalında doğumuna dair kayıtların peşine düşmüş görme engelli bir müzisyendir. Toplumun ücra köşelerinden kendi hikâyelerini anlatan insanlarla tanışır ve bu insanlar onun kökenleriyle ilgili sorularının artmasını sağlar. Kendi varlığının kalbinde yatan boşluğa hızla düşmeye başlayan Rabih, kendilerinin ya da onun hikâyesini anlatabilmekten aciz bir ulusla karşı karşıyadır.
 
10. Sarı Sıcak
 
Yönetmen: Fikret Reyhan
 
Oyuncular: Aytaç Uşun , Mehmet Özgür, Gökhan Şimşek, Cem
 
Zeynel Kılıç, Seher Çuhadar
 
Tür: Dram
 
Gösterim tarihi: 23 Haziran 2017
 
 

Konusu: 
 

Fikret Reyhan'ın yönettiği Sarı Sıcak, üretim ilişkilerinin değişmesine paralel olarak sermayenin de el değiştirmesi ve bu değişimden etkilenen insanların hikâyelerini anlatıyor. Artan endüstrileşmeyle birlikte fabrikaların arasında sıkışıp kalmış bir tarla... Ve bu tarlada, büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir aile... Bu duruma rağmen en küçük oğul İbrahim, farklı bir geleceğin hayalini kurmaktadır ve kendi kaderini belirleme konusunda kararlıdır. Bölgenin bu acımasız sistemine ek olarak feodal aile yapısının getirdiği baskının da boyunduruğu altındadır. Oysa bir hayali gerçeğe dönüştürmek o kadar da kolay değildir. Eylemleri hem kendisi hem de ailesi için beklenmeyen sonuçlar doğuracaktır. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler