Bu Hafta Vizyona Giren Filmler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 12.04.2019 19:00:00
Türkiye sinemalarında bu hafta dördü yerli 9 yeni film vizyona girdi. İşte o filmler...
Bu Hafta Vizyona Giren Filmler

RADARHABER / ERZURUM
Türkiye sinemalarında bu hafta dördü yerli 9 yeni film vizyona girdi. 12 Nisan haftasında izleyici ile buluşan yerli filmler arasında ' Kapı' adlı yapımın gişe yapması bekleniyor. Dram türünden olan filmin başrollerinde Kadir İnanır, Vahide Perçin ve Timur Acar var. Bir diğer yerli yapım ise, komedi türünden olan ' Mazlum Kuzey & Kuddusi 2: La! Kasada Para Var!' adlı film. Dikkat çeken bir diğer yerli film ise, korku türünden olan ' Aşgar: Cin Vadisi'...Yabancı yapımlar arasında ise, 'Hellboy' adlı filmin gişe yapması bekleniyor. Animasyon sever çocukları için se, 'Büyük Macera' adlı filmin ilgiyle izlenmesi bekleniyor. 
İşte bu hafta vizyona giren filmler ve konuları...
 
 
1) Hellboy
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 54dk)
 
Yönetmen Neil Marshall
 
Oyuncular: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane 
 
Tür Fantastik, Korku
 
Ülke ABD
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
Film, insanların dünyası ile fantastik yaratıklarla dolu bir dünya arasında sıkışıp kalan Hellboy'un hangi tarafa ait olduğunu bulmak için çabalarken, bir yandan da Kral Arthur zamanında yaşayıp Merlin'in güçlerini çalan kötü büyücü Nimue'nin intikam almak için insanlığa açtığı savaşı durdurma çabasını temel alıyor. Yönetmen koltuğuna senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği The Descent ve Doomsday filmlerinden aşina olduğumuz  Neil Marshall'ı oturtan çizgi roman uyarlamasında cehennemden gelen ünlü çizgi roman karakterini de Stranger Things oyuncularından David Harbour canlandırıyor. Mike Mignola‘nın hayal gücü sayesinde ortaya çıkan karakterin yeni beyazperde macerasında senaryoyu Mignola ile birlikte Andrew Cosby ve Christopher Golden üstleniyor.
 
 
2) Büyük Macera
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 15dk)
 
Yönetmen Natalya Lopato
 
Oyuncular: Belirsiz
 
Tür Animasyon, Aile
 
Ülke Rusya
 
 
Özet ve Detaylar
 
Çocuk filmi
 
Büyük Macera, yanlışlıkla kendisine bırakılan bebek pandayı ailesine götürmeye çalışan bir ayı ve arkadaşlarının maceralarını konu ediyor. Postacı leyleğin yaptığı bir hata ortalığı fena halde karıştırır. Bebek pandayı ailesine götürmek için yola çıkan postacı leylek, yanlışlıkla bebeği ailesin yerine MicMic adındaki bir ayıya bırakır. Düzenli bir hayatı olan, yaptığı planları asla aksatmayan MicMic’in yaşamı, bebeğin gelişi ile birlikte alt üst olur. Tüm düzen bozulan ayı MicMic, bebeği ailesini bir an önce teslim etmek için yola koyulur. Yerinde duramayan komşusu tavşan da ona bu yolculuğunda eşlik eder. Çıktıkları macera dolu yolculuklarında geveze bir pelikan, romantik bir kaplan ve korkak bir kurtla karşılaşırlar. Yola birlikte devam eden ekip, vahşi doğanın içinde zorlu ama bir o kadar da eğlence dolu bir maceraya atılır.
 
 
3) After
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 46dk)
 
Yönetmen Jenny Gage
 
Oyuncular: Josephine Langford, Hero Fiennes-Tiffin, Samuel
Larsen 
 
Tür Romantik, Dram
 
Ülke ABD
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
After, gizemli bir delikanlı ile tanıştıktan sonra hayatı değişen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Üniversite öğrencisi olan Tessa, iyi niyetli, tatlı bir genç kızdır. Henüz lise mezuniyetinin ardından üniversitedeki ilk yılının ilk dönemindedir ve hızla adapte olmuştur. Mükemmel ders notları, rahat bir yaşamı ve sevimli bir sevgilisi olan Tessa’nın hayatında her şey yolundadır. Liseden beri birlikte olduğu sevgilisine sadık olan Tessa, iyi bir geleceğe sahip olmak için hırsla çalışır. Ancak onun sevgilisine sadakat,derslerine sorumluluk ve ailesine saygıyla kurduğu bu kontrollü hayatı, Hardin Scott adındaki genç bir delikanlı ile tanışması ile altüst olur. Gizemli bir adam olan Hardin, Tessa’dan oldukça farklı biridir. Tessa'nın korunaklı hayatına dahil olarak onun tüm değerlerini ve kendisini sorgulamasına neden olan olan genç adam ve Tessa arasında tarifi mümkün olmayan bir bağlılık ortaya çıkar. Tessa cinselliği keşfettiği Hardin ile bugüne dek kimseyle kurmadığı bir bağ kuracaktır... Jenny Gage’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Tessa karakterine Josephine Langford hayat veriyor. Anna Todd’un çok satan kitap serisinden uyarlanan filmin kadrosunda Hero Fiennes-Tiffin, Selma Blair, Samuel Larsen, Shane Paul McGhie, Khadijha Red Thunder gibi isimler yer alıyor. Susan McMartin’in senaryosunu kaleme aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Tom Betterton ve Adam Silver üstleniyor.
 
 
4) Kapı
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 50dk)
 
Yönetmen Nihat Durak
 
Oyuncular: Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur Acar 
 
Tür Dram
 
Ülke Türkiye
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
Kapı, Midyatlı Süryani bir ailenin dramını konu ediyor. Ahşap ustası olan Yakup ile eşi Şemsa, yıllar önce Mardin’den Berlin’e göç eder. Üç çocukları ve torunları ile birlikte Berlin’de yaşayan Süryani aile, burada düzenlerini kurup mutlu bir yaşam sürer. Ancak bir gün Mardin’den gelen beklenmedik haber ailenin hayatını değiştirir. Telefonda aldıkları haber, yirmi beş yıl önce kaybettikleri oğulları Mikhael ile ilgilidir. Ailenin yıllar önce yaşadığı acı, aldıkları haber ile yeniden canlanır. Yakup ve Şemsa, vakit kaybetmeden Mardin’e giderler. Onlara bu yolculuklarında torunları Nardin de eşlik eder. Yıllar önce ayrıldığı köyüne geri dönen Yakup, gördükleri karşısında şok olur. Köyü terk edilmiş, evi ise yağmalanmış bir halde bulur. Evin kapısının sökülüp alındığını gören Yakup, kapının peşine düşmeye karar verir. Kapıyı bulmak için, Nardin ve kapıyı yerinden söken kaçakçı Remzi ile yola çıkan Yakup, önce Kayseri’ye oradan da İstanbul’a gider. Yakup, kendisi için büyük önem taşıyan kapıyı bulabilecek midir? Yönetmen koltuğunda "İlk Aşk", "Mutlu Aile Defteri", "Babam" gibi yapımlara imza atan Nihat Durak'ın oturduğu filmin başrolünde usta oyuncu Kadir İnanır ve Vahide Perçin yer alıyor. Filmde ikiliye Timur Acar, Aybüke Pusat, Sermet Yeşil, Nilay Erdönmez ve Özgün Çoban gibi isimler eşlik ederken, Erdal Beşikçioğlu ve Menderes Samancılar da konuk oyuncular arasında yer alıyor.
 
 
5) Mazlum Kuzey & Kuddusi 2: La! Kasada Para Var!
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 35dk)
 
Yönetmen Önder Açıkbaş
 
Oyuncular: Önder Açıkbaş, Gülten Çelik, Mustafa Çelik 
 
Tür Komedi
 
Ülke Türkiye
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
Mazlum Kuzey & Kuddusi 2: La! Kasada Para Var!, uzaya okey masası kurup gösteri maçı yapmayı planlayan Mazlum Kuzey ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Mazlum Kuzey'in gerçekleştirmeyi düşündüğü büyük bir hayali vardır. Elon Musk'ın uzaya araba yollayacağını öğrenen genç adam, uzaya gidip orada okey masası kurmayı planlar. Bu sayede dünyanın gözü üzerinde olacak ve herkes okey kültürünü öğrenebilecektir. Babası Tahir'den kendisine kalan parayı gözünü kırmpadan bu işe yatıran Mazlum Kuzey, vakit kaybetmeden oyuna hakim olan birkaç arkadaşı ile birlikte uzaya gider. Ancak tam gösteri maçının yapılacağı sırada astronotlar arasında kavga çıkınca proje iptal olur. Bu sırada Mazlum'un karısının kaçılması ise işleri içinden çıkılmaz bir hale sokar. Mazlum'un dayısı Kuddusi'nin işe el atması ile ekip, kendilerini zorlu bir maceranın içerisinde bulur.
 
 
6) Aşgar: Cin Vadisi
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 36dk)
 
Yönetmen Yahya Al
 
Oyuncular: Hayrettin Batur, Cemre Akyıldız, Buğra Kağan
 
Kahraman 
 
Tür Korku
 
Ülke Türkiye
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
Aşgar: Cin Vadisi, sürekli kabuslar gören genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Mahsun, keçi çobanlığı yapan genç bir adamdır. Sürekli kabus gören genç adam, bir gece nasıl olduğunu bilmediği bir şekilde kendisini Seyitbattalgazi Türbesi'nin avlusunda bulur. Kulağında sürekli bir tını ve karşısında insana benzeyen cinler olduğunu fark eden Mahsun, büyük bir korkuya kapılır. Yaşadığı bu gerçek ve hayal karışımı olaya anlama vermeye çalışan Mahsun, gün geçtikçe birbirinden tuhaf durumlarla karşı karşıya kalır. Her gece evinde uyuyan ama farklı yerlerde uyanan Mahsun, en sonunda büyük bir yol ayrımına gelir. Genç adam ya korkularından kaçmaya devam etmeli ya da onların üzerine giderek bu beladan kendisini kurtarmalıdır.
 
 
7) Şipşak Aile
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 59dk)
 
Yönetmen Sean Anders
 
Oyuncular: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner 
 
Tür Komedi, Dram
 
Ülke ABD
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
Şipşak Aile, çocuk sahibi olmak isteyen ve evlat edinmeye karar veren bir çiftin hikayesini konu ediyor. Pete ve Ellie birbirlerini seven, uyumlu bir çifttir. Tek istekleri ise çocuk sahibi olmaktır. Sevimli çift, bir aile kurmaya karar verdiğinde koruyucu aile olarak evlat edinme yoluna başvurur. Amaçları küçük bir çocuğu evlat edinmektir ancak birbirinden tatlı üç kardeş görünce hepsini evlat edinmeye karar verirler. Kardeşlerin en büyüğü, asi bir genç kız olan 15 yaşındaki Lizzy’dir. Çift kendilerini bir gecede üç çocuklu bir aile olarak bulur. Pete ve Ellie, artık bir aile olma umuduyla, nasıl ebeveynlik yapılması gerektiğini öğrenmek zorundadır. Bu süreçte birbirlerinden farklı karakterlerde olan bu 5 kişi, birbirlerine alışmalı ve uyum sağlamayı öğrenmelidir. Aile dinamikleri, evlat edinme sisteminin kağıt işleri, çıkan aksaklıklar, aile sahibi olmanın ne demek olduğunu unutan çocuklar ve hassas duygular da işin içine girince her şey giderek zorlaşır.
 
 
8) Altın Eldiven
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 50dk)
 
Yönetmen Fatih Akın
 
Oyuncular: Jonas Dassler, Katja Studt, Marc Hosemann 
 
Tür Dram, Gerilim
 
Ülke Almanya
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
Altın Eldiven, 70’li yıllarda Hamburg’da dehşet saçan seri katil Fritz Honkanın hayatını konu ediyor. Honka, dışarıdan sakin ve sıradan biri olarak görülen bir adamdır. Ancak o, göründüğünün aksine bambaşka bir kişiliğe sahiptir. Kaybedenlerin ve dışlanmışların müdavim olduğu Altın Eldiven adındaki bir barda takılan Honka, kurbanlarını burada seçer. Kurbanlarını, çatı katında bulunan evine götüren ve onları buradan öldüren Honka, cesetleri evin kilerinde saklamaya başlar. Honka, düzenli bir işe girmesiyle birlikte kendisini bir süreliğine de olsa bu kirli dünyadan uzak tutar. Ancak onun alışkanlıklarından vazgeçmesi pek de mümkün değildir. Altın Eldiven’den uzak durmayı başaramayan Honka, uzunca bir süre polisten kaçmayı başarsa da ardı ardına işlediği cinayetler ardın onu polislerden saklanamayacak bir hale getirir. Heinz Strunk’un romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Fatih Akın oturuyor. Filmde seri katil Fritz Honka rolüne ise Jonas Dassler hayat veriyor.
 
 
9) Çınar
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019
 
Yönetmen Mustafa Karadeniz
 
Oyuncular: Yunus Emre Çelik, Sezgin Cengiz, Şilan Düzdaban
 
Tür Dram
 
Ülke Türkiye
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
Çınar, engelli bir gencin yaşam mücadelesini konu ediyor. Mustafa, eşi Suna ve engelli oğlu Rıza ile birlikte Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaşamaktadır. 30’lu yaşların ortasındaki Mustafa, ailesini makam şoförlüğü yaparak geçindirir. Mustafa’nın en büyük hayali oğlu Rıza’nın diğer çocuklar gibi koşup oynadığını görebilmektir. Oğlunu ameliyat ettirebilmek için canla başla çalışan Mustafa, sevmediği işinde patronu ne derse yapmak zorunda kalır. O, at üzerinde kasabaya işe giderken, eşi Suna da oğlu ile ilgilenmektedir. Engelli oğlunun eğitim alması için elinden geleni yapan Suna, oğlunu sırtında okula götürüp getirir. Kendi yaşam koşullarının zorluğu bir yana bölgenin zorlu yaşam şartları ile de mücadele eden ailenin yaşadıklarına odaklanılan filmin yönetmen koltuğunda Mustafa Karadeniz oturuyor. Evlerinde dört duvar arasında mahsur kalan engelli gençleri yüreklendirmeyi, onların inandıkları zaman neler başarabileceklerini gözler önüne sermeyi amaçlayan filmde Rıza karakterine Yunus Emre Çelik hayat veriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Sezgin Cengiz, Şilan Düzdaban, Mert Aygün ve Halil Demir gibi isimler yer alıyor.
 
 
10) Kardeşler
 
 
Vizyon tarihi 12 Nisan 2019 (1s 43dk)
 
Yönetmen Ömür Atay
 
Oyuncular: Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin, Gözde Mutluer 
 
Tür Dram
 
Ülke Türkiye, Almanya, Bulgaristan
 
 
Özet ve Detaylar
 
 
Kardeşler, işledikleri cinayetle birbirlerinin kaderini yaşamak zorunda kalan iki kardeşin hikayesini konu ediyor.  Yusuf'un ailesinin aldığı karar, hem onun hem de ağabeyi Ramazan'ın hayatının değişmesine neden olur. Aile, kızlarının öldürülmesini emretmiştir ve Yusuf 'un da verilen karar doğrultusunda kız kardeşini tuzağa düşürmesiyle, Ramazan kardeşini öldürür. İşlediği cinayet sonucu Ramazan'ın hapse girmesi gerekmektedir fakat Yusuf’un yaşı küçük olması ona ceza indirimi sağlayacağından, suçu üstlenerek abisi Ramazan'ın yerine hapse girer. Dört yıl hapiste kalan Yusuf, şartlı tahliye olunca ailesi ile tekrar bir araya gelir. Özgürlüğüne kavuşan Yusuf, çektiği vicdan azabı ile bu sefer de dışarıda hapis hayatı yaşar. İki kardeşin hayatına giren Yasemin, geçmişte yaşanan ve sır gibi saklanan cinayeti öğrenir. Yasemin de artık Yusuf gibi aile için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler