Büyük islam ilmihali yarışması başladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 18.05.2013 15:37:00
Türkiye genelinde düzenlenen “ Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali “ yarışmasının Erzurum ayağı başladı.
Büyük islam ilmihali yarışması başladı

RADARHABER / ERZURUM

Türkiye genelinde düzenlenen “ Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali “ yarışmasının Erzurum ayağı başladı. Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali yarışması, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü öncülüğünde kitap okuma alışkanlığının gençler arasında yaygınlaşması gayesiyle 60’a yakın gençlik kulübüyle birlikte Ufka Yolculuk Kültür Yarışması düzenlendi. Diyanet İşleri eski Başkanı merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslam İlmihali” eserini okuyacak binlerce genç Türkiye genelinde yapılan sınava katıldı.

BAKANLIK DESTEKLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiye ettiği desteklediği yarışma 18 yaş altı ile 18 yaş üstü olarak iki kategoride gerçekleştirildi. Yarışmayı Asilder Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’yle birlikte düzenleyen Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’ nden yapılan açıklamada, “Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını arzu etmekteyiz. Gençleri okumaya, anlamaya ve yarışmaya teşvik edecek bir yarışma formatı geliştirdik. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ödüllü kitap okuma yarışmasının ilkini, İslam Alimi Merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eseriyle başlatmayı arzu ettik. Fıkıh alanında önemli bir kaynak olan bu eserin okunmasıyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini öğrenen bir gençliğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Yarışma sürecinde gençlerin ufkunun gelişeceğini düşündüğümüzden dolayı adını Ufka Yolculuk Kültür Yarışması olarak belirledik. Bilginin önemini kavrayan tüm gençlerimizi önce okumaya ve anlamaya sonra da yarışmaya davet ediyoruz” denildi.

FİNALE 60 İLDEN ÖĞRENCİLER KATILACAK

18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere A ve B kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmanın finaline Türkiye’nin 60 ilinden öğrenciler katıldı. Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali yarışmasına Erzurum’dan yaklaşık 1080 öğrenci katıldı. Test usulü yapılacak sınavda yarışmacılar 100 soru cevaplandıracak. Sorular, merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eserinden istifade edilerek bir komisyon tarafından hazırlanarak öğrencilere yöneltildi.. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 2 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 19.00’da Ankara’da düzenlenecek bir programda takdim edilecek. Yarışmada dereceye girenlere, Türkiye ve il genelindeki sıralamaya göre ayrı ayrı ödül verilecek. Her iki yaş kategorisinde birinciye umre, ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye notebook bilgisayar, dördüncüye akıllı telefon, beşinciye ise tablet bilgisayar hediye edilecek. Yarışmada ilk 30’a girenlere ise 100’er TL değerinde kitap takdim edilerek İllerde ise paydaş olan gençlik kulüpleri dereceye girenlere ödüllerini verecek. 

Etiketler : ilmihal, Ömer, yarışma,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler