Dadaşlar Los Angeles’ı fetetti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 20.05.2013 19:16:00
ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivali ziyaretçi akınına uğradı.
Dadaşlar Los Angeles’ı fetetti

RADARHABER / ERZURUM

Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinde düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivali ziyaretçi akınına uğradı. 16-19 Mayıs tarihleri arasında Orange County fuar alanında düzenlenen festivalde Erzurum’u Aziziye Belediyesi ve Ticaret Borsası temsil etti. Anadolu'nun dünden bugüne uzanan tarihi dokusunun kent maketleriyle sergilendiği festivalde açılan standlarda, cağ kebap, döner, katmer, baklava, künefe, tantuni, Edirne tava ciğer ve daha birçok lezzet Amerikalı yemek tutkunlarına anlatıldı. Festival dolayısıyla 18 Mayıs tarihi Los Angeles’da ‘Anadolu Günü’ ilan edildi. Çifte Minareli Medrese ile birlikte Kapadokya, Zeugma, Sümela Manastırı, Topkapı Sarayı, Akdamar Kilisesi, Konak Saat Kulesi, Efes Harabeleri gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı kültür miraslarının sergilendiği festivalde, Erzurum, İstanbul, Konya, Mardin, Gaziantep, İzmir, Trabzon, Ankara, Siirt ve Eskişehir kentlerinin kimliğini yansıtan yapılarının maketleri yer aldı. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Başkan Yardımcısı Hadi Zaimoğlu ile birlikte festivale katıldı.

CENGİZ: EN BÜYÜK FESTİVALDE ERZURUM VARDI

Festivale katılan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ülkemizin kültür miraslarının, yöresel lezzet ve tatlarının Amerika Birleşik Devletleri’nde görücüye çıkması, on binlerce insanın bu değerleri görmek için akın etmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. “Türkiye’yi yurt dışında en güzel şekilde temsil etmek, memleket hasreti çeken vatandaşlarımızın ayağına kültürel değerlerimizi ve yöresel lezzetlerimizi götürmekten büyük haz aldık” diyen Başkan Cengiz, “Yurtdışında bugüne kadar yapılmış en büyük festival olan ‘Anadolu Kültür ve Yemek Festivali’ katılım yoğunluğu ve ziyaretçi potansiyeli ile alanında ilk oldu diyebiliriz. Yaklaşık 60 dönümlük alana adeta bir Anadolu kuruldu ve ziyaretçiler festivale hayran kaldı. Mehteran takımı gösterileri, konserler, sergilenen yöresel kültür ve lezzetlerle ülkemizin kültürü, tarihi ve değerleri öğretildi. Bölgedeki okullardan katılan öğrenciler muhteşem görüntüler karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.” dedi. Festivalde Erzurum’un yer almasının, Erzurum tarihi değerlerinin ve lezzetlerinin tanıtılmasının çok önemli bir ayrıcalık olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, festivalin Erzurum ayağını organize eden Erzurum Kültür Sanat ve Diyaloğu Geliştirme Derneği ile ABD’de festivali gerçekleştiren ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

BARLAS: BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE İLGİ GÖRDÜ

Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivalinin organizasyonunu yapan Pacifica Ensititüsü Başkanı İbrahim Barlas, bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğin beklentilerinin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Amerikan medyasında festivalin geniş yer aldığını belirten Barlas, ''15 televizyon kanalında ve şov programına çıktı. Bu da artık festivalin markalaştığının göstergesidir'' diye konuştu. Festivale California eyaletinin genelinden yaklaşık 8 bin dolayında öğrencinin katıldığını belirten Barlas şöyle konuştu; ''Burada tanıtılan medeniyetler California'da ortaokul 3. sınıflarına ders olarak okutuluyor. Festival sayesinde öğrenciler derslerinde öğrendikleri medeniyetleri görmüş oldular.'' Yıllık izinlerinden alarak ya da mesailerinden çıktıktan sonra alana gelerek çalışan gönüllüleri de unutmayan İbrahim Barlas, ''Asıl işin sahipleri ve kahramanları onlar. Gece gündüz demeden çalışıp bu işin gerçekleşmesi gönüllüler sayesinde oldu'' diye konuştu. Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivali, dört yıldır başkanlığını İbrahim Barlas’ın üstlendiği Kaliforniya merkezli Pasifik Enstitüsü organizasyonu ile düzenleniyor. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın dört platformundan biri olan Medialog Platformu da projeye destek veriyor. Anadolu’da tarih boyunca bulunmuş 14 büyük medeniyetin dev kapıları arasından geçerek festival alanına giren ziyaretçiler, kurulan dev sahnede festival boyunca Mevlevi gösterimi, Ömer Faruk Tekbilek ve Mehter Takımı konserini hayranlıkla izlediler. Öte yandan festivalin önümüzdeki yıl New York’ta düzenleneceği bildirildi.

Etiketler : ABD, festival, erzurum,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler