DAPGENÇ ve DAPFEST'li Gençler Avrupa turunda

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 16.07.2013 17:53:00

RADARHABER / ERZURUM
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012 Yılı Gençlik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Uzundere Belediyesi tarafından uygulanan, kısa adı "DAPGenç-DAPFest" olan Uluslararası Doğu Anadolu Gençlik Festivali Projesi" kapsamında Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Faris Karahan ve 8 kişilik Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan delegasyon 6-13 Temmuz tarihlerinde Litvanya'nın Alytus ve Vilnius kentlerinde proje ortağı Alytus İş Danışmanlık Merkezi (Alytus Business Advisory Center) ve Alytus Belediyesi tarafından misafir edildiler. 
 
TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ GEZDİLER
6 Temmuz'da Alytus İş Danışmanlık Merkezi Direktörü Algimanta Šciglinskiene ve 7 kişilik Litvanyalı genç tarafından karşılanan DAPGenç-DAPFest hareketlilik grubu 58.000 nüfuslu Alytus ve 500.000 nüfuslu Vilnius kentlerinde doğal, tarihi ve kültürel bakımdan önem arz eden turistik alanları ziyaret ederek, Litvanya'nın kentsel ve kırsal açıdan turizmin geliştirilmesinde uyguladığı planlama, tasarım ve bunların pratiklerini yerinde görme şansı yakaladılar.
7 temmuz pazar günü M. Halis Özsoy ve beraberindeki Türk Delegasyonu Alytus Kent Bahçesi, Alytus Tepesi, Gül Bahçesi, Ağaç Koleksiyonları, Japon Bahçesi ve Bonsai Sergisi'ni ziyaret ederek rehberlerden Alytus kenti hakkında detaylı bilgiler edindiler. Beyaz Geceler peryodunun yaşandığı ülkede günün ikinci bölümünde ise ülkenin güney sınırlarında yer alan Druskininkai kentine geçtiler ve burada ortaçağdan kalma manastırlar, son yıllarda uygulanan ve büyük bir suni gölet çevresinde geliştirilen rekreasyon alanı, bisiklet parkurları, tarihi şehir mezarlığı, Barok tarzı saray ve bahçesi ziyaret edildi.
 
LİTVANYALI GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİLER
Akşam programında ise Litvanya Geleneksel Halk Dansları ve Müzik Topluluğu (Tarskutis) tarafından Litvanya ezgileri ve dansları eşliğinde eğlence düzenlendi.8 Temmuz Pazartesi günü Alytus Belediyesi Başkan Yardımcısı Nijole Makštutiene tarafından kabul edilen Türk ve Litvanyalı DAPGenç-DAPFest Delegasyonu ise projenin ortaya çıkardığı işbirliği potansiyelini değerlendirme şansı yakaladılar. Litvanya televizyon, radyo ve gazete temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda Proje Koordinatörü Prof. Dr. Faris KARAHAN Erzurum, Çoruh vadisi, Uzundere ve DAPGenç-DAPFest Projesini kapsayan bir sunum yaptıktan sonra Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, Alytus Belediyesi Başkan Yardımcısı Nijole Makštutiene'e Uzundere'de yapılan bir ceviz çeyiz sandığı ve Alytus İş Danışmanlık Merkezi Direktörü Algimanta Šciglinskiene'e ise projeye katılım sağlamaları ve Litvanya programının organizasyonu için teşekkür plaketi takdim etti. Uzundere Belediyesi, Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Elazığ ve Osmaniye Belediyeleri tarafından gönderilen diğer hediyelerin takdim edilmesinden sonra ise 15-21 Mayıs 2013 tarihlerinde Uzundere'de düzenlenen festivale katılım sağlayan Litvanyalı 6 gence Prof. Dr. Faris Karahan tarafından katılım sertifikalarını verildi. 
Etiketler : Erzurum, Uzundere, Avrupa, tur,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler