EDT cezaevindeki mahkumlara perde dedi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 27.12.2013 11:38:00
Erzurum Devlet Tiyatrosu,“Anlatılan Senin Hikayendir” oyununu cezaevinde sahneledi.
EDT cezaevindeki mahkumlara perde dedi

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Devlet Tiyatrosu, Cengiz Toraman tarafından kaleme alınan ve Levent Aras’ın yönetmenliğini yaptığı “Anlatılan Senin Hikayendir” adlı oyunu Erzurum Açık Cezaevi İnfaz Kurumu’nda sahneledi. 
Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Aras, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri bu etkinlikle tiyatronun çeşitli nedenlerden ötürü cezaevinde bulunan insanlara da ulaştırılması amacını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak bunun kendileri adına önemli bir başarı olduğuna inandığını ifade etti. EDT Müdürü Aras açıklamasında; “Erzurum Açık Cezaevi İnfaz Kurumu’nda ki yetkililerle gerçekleştirmiş olduğumuz başarılı ve samimi iletişim sonucunda değerli sanatçımız Cengiz Toraman’ın kaleme aldığı ve bizzat kendisinin oynadığı, benim de gurur duyarak yönetmenliğini üstlendiğim Anlatılan Senin Hikayendir adlı oyunumuzu öyle veya böyle bir şekilde burada bulunan insanlara karşı sahneledik. Dikkatimizi çeken en önemli ayrıntı buradaki insanların bize karşı gösterdikleri sıcak ilgi ve alaka oldu. Öyle ki sahne dekorunu kurmamızda dahi bize yardımcı oldular. Oyunumuzu pür dikkat izleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu da bizleri ayrıca memnun etti. Buradan kendilerine ve bizleri sıcak bir şekilde misafir eden Erzurum Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü yetkililerine ve Erzurum Devlet Tiyatrosu ekibine teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

Oyunda üç farklı karakterin yaşanmış hikayelerini başarılı bir şekilde sahneye taşıyan sanatçı Cengiz Toraman ise, Erzurum Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu’nda kendi yazdığı ve yine kendisinin oynadığı bir oyunu sahnelemenin önemli bir duygu olduğunu ifade etti. 

Etiketler : Erzurum, tiyatro, EDT, cezaevi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler