EDT’de ‘kapalı gişe’ mutluluğu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 17.11.2013 17:49:00
Erzurum Devlet Tiyatrosunda, sahnelenen oyunlarda kapalı gişe oynamanın gururu ve mutluluğu yaşanıyor.
EDT’de ‘kapalı gişe’ mutluluğu

RADARHABER / ERZURUM

2013 – 2014 Tiyatro sezonuna 3 Ekim’de ‘merhaba!’ diyen Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda başta ‘Meraki’ adlı oyun olmak üzere sahnelenen diğer oyunlarda da kapalı gişe oynamanın gururu ve mutluluğu yaşanıyor. 3 Ekim’den bu yana, ‘Meraki’, ‘Otel Plazada Bir Oda’ ve ‘On İkinci Gece’ adlı büyük oyunların sahnelendiği Erzurum Devlet Tiyatrosuna gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden EDT Müdürü ve aynı zamanda sanatçısı Levent Aras, bu ilginin sezon sonuna kadar süreceğine inandığını vurguladı.

‘MERAKİ’ HEM SEYİRCİYİ HEM OYUNCUYU MUTLU ETTİ

Ahmet Vefik Paşa’nın Moliere’nin Hastalık Hastası isimli oyunundan uyarladığı ve Ömer Naci Topçu’nun rejisiyle sahnelenen ‘Meraki’ adlı komedi oyununun tiyatro severler tarafından büyük beğeni topladığını dile getiren EDT Müdürü Aras; “Ekim ve Kasım aylarında sahnelediğimiz Meraki adlı oyunumuz yüzde yüzlük doluluk oranıyla kapalı gişe oynayarak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Fuaye salonumuzda yer alan seyirci defterimize tiyatro severler tarafından yazılan beğeni ve tebrik mesajları oyuncu arkadaşlarımızı gururlandırdığı kadar aynı zamanda moral ve motivasyon açısından mutlu da etti. Unutmamak gerekir ki; tiyatro da aslolan seyirci faktörünün oyuna gösterdiği ilgidir. Elbette teknik etmenler göz ardı edilmemelidir ancak seyircinin oyun hakkındaki tavrı her zaman ön plandadır. Şunu belirtmek istiyorum ki biz tiyatro sanatçıları arasında tatlı bir rekabet vardır aslında. Bu rekabet oynanılan oyunun ne kadar seyirci toplayabileceğine yönelik keyifli bir yarıştır. Bugün bu yarışta ‘kapalı gişe’ ünvanını alarak yer almak, temsil ettiğimiz Erzurum Devlet Tiyatrosu adına son derece sevindirici ve gurur verici bir olay olmuştur. Garip gelebilecek bir açıklama olacak ama bir seyirci için ‘Biletimiz kalmadı’ ifadesi üzüntü yaratabilir. Oysa bu sözün söylenmesi bizleri son derece mutlu etmektedir. Zaten az önce belirttiğim keyifli rekabetin temel amacı da gişe de bu sözü söyletebilmektir. Ne mutlu bize ki Erzurum’da bu sözü sıkça söyletir olduk. Ne mutlu bize ki bu sözü bize sıklıkla söyletebilen bir tiyatro izleyicisi potansiyeline sahibiz. Buradan tüm izleyicilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Meraki adlı oyunumuza gösterilen yoğun ilgi başarılı bir iş yaptığımızın kanıtıdır diye düşünüyoruz. Bir hafta öncesinde Erzincan’da turne programı gerçekleştirerek oyunumuzu iki kez sahneleme imkanı bulduk. Erzincan’daki tiyatro severlerde oyunumuza yoğun ilgi göstererek bizleri alkışlarıyla yalnız bırakmadılar.

PASTA KESTİLER

Meraki oyunumuza kısa bir ara vererek geçen sezon sahnelediğimiz ve izleyicimizin yine büyük beğenisini kazanan ‘Çıkmaz Sokak Çocukları’ isimli oyunumuzu önümüzdeki hafta sahnelemeyi planlıyoruz. Kasım ayı itibariyle son kez sahnelediğimiz oyunumuz öncesinde bir pasta keserek bu güzel anın ebedileşmesini ve gönüllerimizde hoşça bir anı olarak kalmasını uygun gördük. Aralık ayı ve sezon boyunca Meraki oyunumuzu tiyatro severlerle buluşturmaya devam ederek kapalı gişe oynama mutluluğunu hep birlikte paylaşacağız diye ümit ediyorum.” dedi.

  

Etiketler : Erzurum, tiyatro, gişe, oyun,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler