Erzurum'da ''Açık Hava Silah Müzesi'' Açılıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 14.09.2018 15:46:00
Erzurum'da açılacak olan açık hava silah müzesi için çalışmalar son hız devam ediyor.
Erzurum'da ''Açık Hava Silah Müzesi'' Açılıyor

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Erzurum´a yapılması için 1 yıldır yazışmaların sürdüğü ve nihai sonucun verildiği açık hava silah müzesi için çalışmalar son hız devam ediyor. Bu kapsamda müzeye konulacak olan silahlar arasında yer alan ilk tank, görevliler tarafından müzenin açılacağı alana taşındı. Erzurum ATAK Doğa Sporları Kulübü Başkanı Çetin Bayram´ın geçtiğimiz yıl Vali Seyfettin Azizoğlu ile dönemin Kolordu Komutanı´na sunduğu, ‘Açık Hava Silah Müzesi´ projesi, Vali Seyfettin Azizoğlu´nun çok hoşuna gitmiş ve projenin hayata geçirilmesi ve koordinatörlüğünü de Çetin Bayram´ın yapması için talimat vermişti. Çeşitli yazışmalar sonucunda projenin hayata geçirilmesi kararı verildi. Bu kapsamda Erzurum´daki askeri birliklerde bulunan 1 ve 2. Dünya savaşları dönemine ait tank, top ve tüfekler ile 93 Harbi döneminde kullanılan silahların Nenehatun Milli Parkında açılacak müzede sergilenmesi için harekete geçildi.

 

MÜZENİN İLK SİLAHI DSİ EKİPLERİ TARAFINDAN TAŞINDI

 

Müzeye konulacak silahların taşınma işlemleri ise başladı. Bu kapsamda, M-48-A-1-C-2 Patton tankı, müzenin açılacağı Nene Hatun Milli Parkı girişine taşındı. DSİ personelinin özverili çalışması ile kanlı savaşlara tanıklık eden tank, yeni yuvasına götürüldü. Proje Koordinatörü Çetin Bayram konu ile ilgili gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı özel açıklamada, ‘‘ Erzurum´da yakın bir zamanda açacağımız açık hava silah müzesinde sergilenecek olan malzemelerin taşıma işlemleri yapılmaya başlandı. 1 yıllık yazışmanın ardından "Açık Hava Silah Müzesi" fikrimiz hayat buluyor. Silah Müzesi, yakında Nene Hatun Tarihi Milli Parkı girişinde ziyarete açılıyor. M-48-A-1-C-2 Patton Tankı DSİ ekipleri tarafından alana taşındı´´ dedi.

 

 

 

 

9 KASIM TABYALAR YÜRÜYÜŞÜNE YETİŞMESİ HEDEFLENİYOR

 

Silah müzesinin açılışının 9 Kasım tabyalar yürüyüşüne yetiştirilmesi için çalıştıklarını belirten Çetin Bayram, ‘‘ Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu´nun talimatları ile başlattığımız çalışmayı devam ettiriyoruz. Bir döneme tanıklık etmiş tarihi silahları, yakında Nene Hatun Tarihi Milli Parkı girişinde ziyarete açıyoruz. M-48-A-2-C Patton Tankı DSİ 8. Bölge Müdürlüğü personelinin özverili çalışması ile yeni yuvasına götürüldü. Duyarlılıklarından ötürü tüm DSİ amir ve personellerine şükranlarımı sunuyorum. Müzeyi 9 Kasım tabyalar yürüyüşüne yetiştirme4yi hedefliyoruz. Bu anlamlı günde açacağız inşallah´´ şeklinde konuştu.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler