Erzurum'un tanıtımına ''aksiyon film' dopingi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 18.04.2019 15:59:00
Yapım şirketi Hollywood ajans, çekeceği filmin yer keşfi için Erzurum’a geldi.
Erzurum'un tanıtımına ''aksiyon film' dopingi

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in girişimleri sonuç verdi, ünlü Türk yapım şirketi Hollywood ajans filmin çekimlerinin yapılacağı yerlerin keşfi için Erzurum’a geldi. Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı için Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğü’nün çalışmaları yüz güldürmeye başladı. Bu kapsamda,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum’da bir sinema filmi çekilmesi için Hollywood ajans yetkililerini Erzurum’a getirtti. Yakın zamanda çekimlerine başlanması beklenen ve aksiyon macera türünden olacak filmde, çok ünlü isimlerin de başrolde olacağı öğrenildi.  Sinema filminin çekimleri için start verildi. Bu kapsamda Hollywood Ajans Cast Direktörü Muhammed Lütfi Kılıç, Yapım Hollywood Ajans Yönetmeni Ömer Korkmaz ve Görüntü Yönetmeni Vedat Kara, beraberlerindeki ekiple birlikte Erzurum’a geldiler.

 

FİLM PLATOSU KURULACAK

 

Yönetmeni de Erzurumlu olan sinema filmi için Erzurum’a plato kurulacak. Filmin çekileceği yerleri ve kurumları ziyaret edecek olan film ekibi, filmdeki bazı sahneleri ise, Erzurum’un tarihi yerlerinde çekecek. Bu kapsamda Çifte minareli medrese, Lala Paşa medresesi, Erzurum kalesi ve Tortum şelalesi de filmde çekim yapılacak yerler arasında olacak. Erzurum’da keşif yapan Hollywood ajans yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da destek başvurusu yaptılar.

 

 

 

FİLMİN HEM YURT İÇİNDE HEM DE YURT DIŞINDA SERGİLENMESİ HEDEFLENİYOR

 

Gazeteniz GÜNEBAKIŞ’ın edindiği bilgilere göre, Erzurum’u en iyi tanıtmak adına çekilecek aksiyon ve macera türü filmde, tarihi yerlerde birçok sahnede kullanılacak. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün tarihi yerlerde çekilecek filme olumsuz mesaj içermesi durumunda müdahale etme yetkisi olacak. Erzurum’un tanıtımı noktasında büyük bir reklam olması amaçlanan filmin çekimleri boyunca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü film ekibine kılavuzluk edecek. Film ekibi, hem yurt içi hem de yurt dışı görüşmelerde bulunuyor. Filmin Erzurum için dünya genelinde bir tanıtıma katkıda bulunması için hem yurt içinde hem de yurt dışında sahnelenmesi hedefleniyor. 

 

İLK ZİYARETİ KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NE YAPTILAR

 

Erzurum’a gelen film ekibi, ilk ziyareti ise kendilerine çekimler boyunca yardımcı olacak olan İl Kültür ver Turizm Müdürlüğü’ne yaptılar.  Hollywood Ajans Cast Direktörü Muhammed Lütfi Kılıç, Yapım Hollywood Ajans Yönetmeni Ömer Korkmaz ve Görüntü Yönetmeni Vedat Kara, Erzurumlu sanatçı Fırat Akkoyun ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz'ı makamında ziyaret ettiler. Cast Direktörü Kılıç, çekimlerine başlanacak olan film öncesi Erzurum'da bir takım ziyaretler yaparak destek istediklerini belirtti. Samimi bir ortamda geçen ziyaret sonrası Cast Direktörü Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz'a teşekkür plaketi verdi.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler