Erzurum konulu zeka oyunu üretildi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 25.09.2019 17:32:00
Ata-Teknokent’te Erzurum’un tanıtımı için anlamlı bir oyun üretilerek satışa sunuldu.
Erzurum konulu zeka oyunu üretildi!

Sinan AYDIN'ın haberi... 

 

RADARHABER / ERZURUM  

Erzurum’un tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, ilin 1 Milyon turist hedefine ulaşması için farklı bir tanıtım atağı da Ata-Teknokent’ten geldi. Bu kapsamda, Erzurum’un tanıtımına, tarihi ve kültürel değerlerin tanıtıldığı zeka oyunu ile katkı sağlanacak. Hafıza ve dikkat becerilerini geliştiren oyunda, cağ kebabından ulu camiye, kayaktan tortum şelalesine, Oltu taşından Erzurum kapılarına kültürümüzü ve şehrimizi farklı yönleriyle tanıtan 20 unsur bulunuyor. 

 

OYUNUN ADI KEŞİF ERZURUM

 

Zeka oyunları uzmanı Emrah Gören’in geliştirdiği ve Ata-Teknokent firmalarından Fourdot tarafından üretilen oyun, 5 yaştan yetişkinlere kadar hemen her birey için eğlence, öğrenme, dikkat ve hafıza becerilerini geliştirmeyi vadediyor.  Yaklaşık 15 yıldır zeka oyunları ile uğraşan Emrah Gönen tarafından geliştirilen ve ‘Keşif Erzurum’ adı verilen oyunda, bir tema ele alınıyor. Erzurum’un tarihi ve turistik bölgelerinin bilmeyenler için yeniden keşfedilmesine etken olacak oyun, oynayan herkesin büyük keyif aldığı ve eğitimcilerin takdirini kazanan bir proje oldu.

 

 

 

HEDEF ERZURUM DIŞINA TAŞIMAK

 

Erzurum’da her seviyeden okulların oyuna ilgisinin her geçen gün arttığı kaydedilirken, en önemli hedef kitlenin Erzurum’da yaşamayan Erzurumlu ailelerin çocukları olduğu; Erzurum’un temel kültürel değerleri konusunda farkındalık ve ilgi oluşturmanın hedeflendiği, bunu yaparken de eğlenme ve öğrenme ekseninde hareket edildiği açıklandı. Oyunla ilgili http://kesiferzurum.com/  adresinden daha fazla bilgi alınabilir. Oyunu Kültür Eğitim’den ve web sitesinden temin edebilirsiniz.

 

 

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler