Erzurum’da hafta sonu Türk Oyunları şöleni vardı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 22.07.2019 07:42:00
2. Türk Oyunları şöleninde, birçok geleneksel spor dalında gösteriler yapıldı.
Erzurum’da hafta sonu Türk Oyunları şöleni vardı

 

Sinan AYDIN'In haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da bu yıl ikincisi düzenlenen 'Türk Oyunları Şölen', renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şölen, hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle özellikle ikinci gün vatandaşların akınına uğradı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Valiliğinin iş birliğiyle Atatürk’ün Erzurum gelişinin 100. yılı anısına düzenlenen 2. Türk Oyunları Festivali’ne, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile Yerel Yönetimler İstişare toplantısına katılmak üzere Erzurum’da bulunan 15 ilin belediye başkanı katıldı.  Festivalin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Anadolu coğrafyasının zor bir coğrafya olduğunu belirterek, Türkiye'nin 3 yanının deniz, dört tarafının düşmanla çevrili olduğunu belirtti.

 

ŞÖLENİN YAPILDIĞI MEYDANDA HERŞEY VAR

 

Erzurum-Aşkale karayolunun 6. kilometresindeki 120 bin metrekarelik alanda gerçekleşen festivalde atlı cirit, atlı okçuluk, Gökbörü, Karakucak güreşleri, aba güreşi, aşık, mangala ve çocuk oyunları başta olmak üzere birçok geleneksel spor dalında 300 sporcunun katılımıyla büyük coşku yaşandı. Festival alanında bulunan oyun pistleri, oba alanları, düğün çadırları, atlı cirit pistleri ve çadır evler büyük ilgi gördü. Oyunları izlemeye gelen vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi tarafından da kızılcık şerbeti ve patates ikram edildi.  Açılışta, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Valisi Okay Memiş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki birer konuşma yaptılar.

 

 

 

ÖZHASEKİ: TÜRKİYE ŞİMDİ DE GÜÇLÜ BİR DEVLET

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Milli Mücadele’nin 100. yılı anısına böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ Yerel yönetimlerle birlikte buraya 15 ilin belediye başkanı ile geldik. İlk geldiğimiz andan itibaren Erzurumlu hemşerimizin ilgisiyle karşılaştık. Bölge toplantımızı da Erzurum’da yapıyoruz. Biliyoruz ki üzerinde yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası zor bir coğrafya. Burada hiçbir zaman zayıf devlet yaşamadı. Türkiye şimdi de güçlü bir devlet. Seçimler öncesinde bakanlarımızın Avrupa’da toplantı yapmasına izin veriliyordu. Paramızla aldığımı S400’e bile karışıyorlar. Yaptırım yapamaya kalkıyorlar. Siz bilirisiniz bizim hedefimizde belli. Bu mukaddes şehirde milli mücadelenin 100. yılı anısına böyle bir programın olması çok güzel. Bu festival şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. 

 


'3 YANIMIZ DENİZ, 4 YANIMIZ DÜŞMANLA ÇEVRİLİ'

 

Erzurum Kongres'nn 100'üncü, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ise 45'inci yıldönümü olduğunu hatırlatan Mehmet Özhaseki, Allah'a 'kötü gün göstermesin' diye dua ettiklerini belirterek, "Gençken ağabeylerinin '3 tarafımız denizlerle, 4 tarafımız düşmanla çevrili' dediği zaman bu sözler abartılı buluyorduk. Ama yıllarca kamuda belediye başkanı, Bakan olarak görev yapmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum bu söz az söylenmiş bir söz. Dört bir tarafımız düşmanla çevrili. Bize düşen bir, beraber olmak, güçlü olmak. Minarelerden ezanlar eksilmesin, bayrak inmesin diyorsak birlik beraberliğimizi korumak zorundayız. PKK gibi lanet örgütlere yüz vermeyecek, FETÖ gibi iki yüzlü, milletin damarlarına kadar işlemiş hala sinsi çalışan, Amerika'nın güdümünde oturup, oradan emir alanlara yüz vermeyeceğiz. Onların sözlerine kanmayacağız. Çocuklarımızı onlara kaptırmayacağız. Terör örgütleriyle savaşırken, şeytan taşlarken bir taraftan da ibadete devam edeceğiz, çalışacağız, gayret edip büyüyeceğiz. "diye konuştu.

 

 

 

MİNİK PEHLİVANLAR BAHŞİŞİ KAPTI

 

Açılış törenine katılan davetliler ve protokol, daha sonra şölenin gerçekleştirildiği oyun alanını gezdi. Erzurum'un yöresel yemeklerinin tadına bakan davetliler, düzenlenen etkinlikler bir süre izledi. AK Parti genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki, beraberinde Sekmen ve Vali Memiş ile birlikte meydanı gezdi. Güreş alanına geçen Özhaseki’ye burada mink pehlivanlar güreşerek gösteri yaptı. Minik güreşçiler daha sonra Özhaseki, Sekmen ve diğer protokol üyelerinin ellerini öğtü. Özhasek,, Sekmen ve diğer kişiler, minik pehlivanlara harçlık verdi. Açılışa katılan protokol mensupları daha sonra ise cirit müsabakalarını izleyip alandan ayrıldı. İki gün süren oyunların özelikle ikinci gününde vatandaşların ilgisi büyük oldu.    

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler