Erzurum'da Türkmenistan Kültür Günleri Konseri

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 17.07.2019 15:36:00
‘Türkiye’de Türkmenistan Kültür Günleri Konseri’, renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurum'da Türkmenistan Kültür Günleri Konseri

 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Kongresinin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, ‘Türkiye’de Türkmenistan Kültür Günleri Konseri’ düzenledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkmenistan Kültür Bakanlığı, Türkmenistan Büyükelçiliği, Erzurum valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde ile düzenlenen Türkmenistan Kültür Günleri etkinlikleri konseri, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

‘‘LİDERLERİN GAYRETLERİ BÜYÜK ÖNEM ARZETMEKTEDİR’’

 

Etkinliğe Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Türkmenistan Kültür Bakan yardımcısı Mıradaliyev Gurbanmırat Şıhmıradoviç, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, kurum müdürleri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha üst düzeye çıkmasına vesile olacak etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Türkiye'nin, Türkmenistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsatan Amanlıyev, "İlişkilerimizin daha da gelişmesi ve artması için ülkelerimizin liderlerinin gayretleri büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda ülkelerimizin kültürel ilişkileri önemlidir, iki ülkenin kültürel ilişkileri geleneksel hale gelmiştir" dedi.

 

 

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

Törende diğer protokol mensupları da günün anlam ve önemine binaen birere konuşma yaptılar. Törende daha sonra yerel sanatçıları türküleri ile kulakların pasını sildi, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ise dakikalarca alkışlandı. Türkmenistan Halk oyunları ekipleri, bar oyunları ile büyük beğeni topladı. Daha sonra sahne alan dadaş bar ekibi de, folklör gösterisi yaptı. Folklör ekiplerinin gösteri yaptığı sırada açılan Türk bayrağı ise katılımcılardan alkış aldı. Konserin sonunda, halk oyunları ekipleri protokol mensupları ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler