Fotoğraf sanatçıları Tortum şelalesine koşuyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 07.06.2021 20:12:00
Fotoğraf sanatçıları bir kare fotoğraf çekmek için binlerce kilometre yol gidiyor.
Fotoğraf sanatçıları Tortum şelalesine koşuyor!

Sinan AYDIN'ın haberi...  
 
 
RADARHABER / ERZURUM
Şu günlerde debisi en yüksek su ile coşan Tortum şelalvsi, yurt içi ve tyurt dışındn fotoğraf sanatçılarının iştahını kabarttı. Gören yada duyan, eline fotpoğraf makinesini aldığı gibi soluğu şelalede alıyor. Uluslararası turizme açık bir alan olan Tortum Şelalesi, doğa tutkunlarını kendine hayran bırakan eşsiz bir güzellik sunar. Dünya'nın en büyük şelalelerinden biri olan ve büyüleyici güzelliğiyle başdöndüren Tortum şelalesi, her geçen yıl ününe ün katıyor. 
 
 
TORTUM ŞELALESİ VE ERZURUM
 
 
Şelale Tortum Gölü'nün Tev Vadisindeki heyelan kütlesini aşarak dökülmesiyle oluşmuştur. 21 metre genişlik ve 48 metre yüksekliğe sahip şelale, üstte gökkuşağı altta koca bir dev kazanı meydana getirmektedir.  Erzurum her mevsim, farklı heyecanlar yaşayabileceğiniz farklı güzellikler bulabileceğiniz bir şehirdir. Dünya'nın en büyük şelalelerinden biri olan Tortum Şelalesi bunu en iyi anlatan doğal güzelliklerden biridir. Yılın her mevsimi güzelliği ile ziyaretçileri büyüleyen şelale, Tortum Gölü'nün Tev Vadisi'ndeki heyelan kütlesini aşarak dökülmesiyle oluşmuştur. 21 metre genişlik ve 48 metre yüksekliğe sahip şelale, üstte gökkuşağı, altta koca bir dev kazanı meydana getirmektedir.
 
 
 
 
 
FOTOĞRAF SANATÇILARI TORTUM ŞELALESNE KOŞUYOR!
 
 
Şelalenin aktığı yere dipteki dev kazanına ise çok uzun, demir korkuluktan taş merdivenlerden inilmekte, diğer taraftaki merdivenleri takip ederek tekrar üst bölüme çıkılabilmektedir. Şelalenin önünde yer alan izleme balkonu, ziyaretçilerin ıslanma pahasına, büyük ilgisini çekmektedir. İzleme merdivenlerinin nefes darlığı ve kalp rahatsızlığını önlediğine inanılmaktadır. Uluslararası turizme açık bir alan olan Tortum Şelalesi, doğa tutkunlarını kendine hayran bırakan eşsiz bir güzellik sunar. Erzurumlu fotoğraf sanatçısı Nihat Kılıçoğulları'da şelalenin güzelliğini ölümsüzleştirenlerden olmanın keyfini yaşıyor. Yurti içi kadar yurt dışından da ünlü fotoğraf sanatçılarının şelvde bir kare fotoğraf çekmek için binlerce kilometre yol yaptıkları öğrenildi. 
 
 
BU GÜNLER EN COŞKULU AKTIĞI ZAMANLAR
 
 
Şelale, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında bütün görkemiyle kendini gösterirken Haziran'dan sonra su miktarında azalma olmaktadır. Düşen su seviyesi de Tortum Şelalesi'ne farklı bir güzellik katmaktadır. Şelale ve çevresi, aynı zamanda önemli mesire alanlarından birini oluşturmaktadır. Tortum Şelalesi'ne 1952-1960 yılları arasında hidroelektrik santrali yapılmış ve Türkiye'nin elektrik arzına katkıda bulunmaya başlamıştır. Uzundere ilçesinde bulunan bu doğa harikası, Erzurum ilinin 100 km kuzeyinde, Uzundere ilçesine 16 km mesafede ve Tortum gülünün kuzey kenarında yer almaktadır. Şelaleye Erzurum Doğu Semt Garajından Uzundere minibüsleri ile ulaşılabilmektedir. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler