Gösteri Sanatları Merkezi Açıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 30.03.2016 14:32:00
Atatürk Üniversitesi büyük bir yatırıma daha imza atarak Gösteri sanatları merkezini açtı.
Gösteri Sanatları Merkezi Açıldı

RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi hem üniversite camiasına, hem de Erzurum’a hizmet edecek olan büyük bir yatırıma daha imza attı. Bünyesinde çok sayıda sosyal ve kültürel etkinlik salonları bulunduran Atatürk Üniversitesi, dün de büyük bir coşkuyla Gösteri Sanatları Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Kavukcu, dekanlar, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.
 
ÜNİVERSİTEMİZİN PRESTİJİ
Açılışta bir konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Kavukcu, üniversite yönetiminin sanata yaptığı katkılardan övgüyle söz etti. Fakülte olarak bu destekler sayesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Kavukcu, fakülte içerisinde yapımı devam eden müze çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Yapımı devam eden müzenin üniversitemizin prestij birimlerinden biri olacağını sözlerine ekleyen Kavukçu, açılışı gerçekleştirilen sahnenin de sanat severlere sunulmuş olan büyük bir hizmet olduğunu söyledi.
 
 
SANAT MERKEZİ SADECE ERZURUM’UN DEĞİL, BÖLGENİN DE ÖNEMLİ BİR EKSİĞİNİ GİDERMİŞTİR
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak da, burada yaptığı konuşmada Gösteri Sanatları Merkezinin hayırlı olmasını dileyerek, Sanat Merkezinin sadece üniversitenin değil, Erzurum’un, hatta bölgenin önemli bir eksiğini giderdiğini söyledi.
Söz konusu salonun çok amaçlı olduğunu, ama özellikle tiyatro ağırlıklı etkinliklere ev sahipliği yapacağını dile getiren Rektör Koçak, “Üniversitemiz kendi kabuğuna çekilen bir eğitim kurumu değil, aksine şehrini ve bölgesini besleyen, hizmet eden bir kurum niteliğindedir. Hizmet imkânlarımız hemen her alanda söz konusudur. Bugün açılışını yaptığımız Gösteri Sanatları Merkezimiz ile de üniversite camiamıza, güzel şehrimize ve bölgemize sanat odaklı hizmetler sunmaya hız vereceğiz. Salonumuz son teknolojiyle donatıldı ve 300 kişilik seyirci kapasitesiyle güzel ve önemli etkinliklere ev sahipliği yapmayı bekliyor artık. Buna inancımız tamdır. Bir kez daha bu hizmetin sanatseverlere, üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
İLK AÇILIŞ ETKİNLİĞİ “ÇÖPLÜK”
Bu arada Gösteri Sanatları Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Bünyamin Aydemir’in yönettiği “Çöplük” adlı oyunla ilk etkinliğini de gerçekleştirdi. Çağdaş Türk Tiyatrosunun önemli yazarlarından Turgay Nar’ın yazdığı oyun, Aydemir’in yönetiminde bölüm akademisyenleri ile öğrencilerinin ortak çalışmalarıyla sahnelendi. Büyük beğeni toplayan oyun Nisan ayı boyunca Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere ücretsiz olarak seyirci karşısına çıkacak.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler