Hafızlar Çanakkale ruhunu yaşadı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 11.07.2013 17:51:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un, Kuran Kurslarını ziyareti sırasında hafızlara verdiği söz üzerine İstanbul ve Çanakkale gezisine çıkan Erzurumlu hafızlar, Çanakkale ruhunu yaşadıklarını söylediler. Kafile, İstanbul’da tarihi mekanları gezerek deniz yoluyla Çanakkale’ye ulaştı.
 
 
ŞEHİTLERE SELAM GÖTÜRDÜLER
Çanakkale savaşlarının yaşandığı tabyaları ve anıt mezarları gezen hafızlar, “Erzurum’dan Çanakkale şehitlerine selam götürdük. O ruhu yaşamak farklı bir duygu. Belediye Başkanı Ali Korkut’a teşekkür ediyoruz” dediler. Ali Korkut’un hafızlık sınavını başarıyla veren erkek ve bayan 150 hafız İstanbul ve Çanakkale’yi kapsayan tarih gezisini tamamlayarak Erzurum’a döndüler.
 
 
 
KİMİLERİ İLK DEFA İSTANBULU GÖRDÜ
Kafile, önce İstanbul’a giderek tarihi ve dini mekanları gezdi. İlk defa İstanbul’a gitmenin keyfini yaşayan 150 hafız, ardından deniz yoluyla Çanakkale’ye ulaştı. Kafile, burada tarihi destanın yazıldığı tabyaları, şehitler için yaptırılan anıt mezarları ve savaş müzesini gezdiler. Hafızlar, “Erzurum dışına ilk defa çıkıyoruz ve çok dolu dolu bir kültür gezisi yaşadık. Öncelikle Ali Korkut başkanımıza bu fırsatı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Her öğrencinin her hafızın, hatta herkesin Erzurum’daki tabyalar gibi Çanakkale tabyalarını da gezmesi, o tarihi atmosferi yaşaması gerekiyor. Bu çok önemli, önceden de Çanakkale savaşlarıyla ilgili çok şey duyduk, okuduk ancak görmek oldukça farklıydı. Bu deneyimi Ali Korkut’un desteğiyle yaşadık” dediler.
 

NENEHATUN'UN TORUNLARI ÇANAKKALE'DE...
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘kültür’ gezisine katılan 150 erkek ve bayan hafız, İstanbul ile Çanakkale’nin tarihi mekanlarını 1 haftalık geziyle görme fırsatı yakaladılar. İstanbul’da Sultan Ahmet, Ayasofya, Panaroma1453 başta olmak üzere çok sayıda tarihi mekanı gezen kafile, ardından ilk defa deniz yolculuğu yaparak Çanakkale’ye ulaştılar. Hafızlar, “Deniz yolculuğu bizim için ilk deneyimdi, çok keyif verici oldu” derken, Çanakkale’de gezdikleri tabyalarda gördükleri atmosferle farklı dünyalara açıldıklarını belirtirken “Çanakkale savaşlarının yaşandığı alanları, tabyaları gezdik. Ayrıca savaşın geçtiği mekânlarda kalan top mermileri, patlamamış toplar, kullanılan malzemeleri gördük.  Yine bu destan için yapılan anıtları gezdik. O ruhu yaşamak önemliydi, bunu yaşadık. Kendimizi mutlu hissediyoruz” şeklinde konuştular. 
 
Etiketler : Erzurum, Yakutiye, Korkut, hafız,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler