İşte Bu Hafta Vizyona Giren Filmler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 06.02.2015 23:17:00

RADARHABER / ERZURUM 
Sinemalarda bu hafta 6 film vizyona girdi. Bu hafta sinemalara bilimkurgu türünün ilginç bir örneği, yeni bir animasyon ve çok başarılı bağımsız filmler eşlik edecek. İşte Bu Hafta Vizyona Giren Filmler ve Konuları!

1. Sevimli Tehlikeli
 
Vizyon Tarihi: 06.02.2015 (1s 54dk)
Yönetmen: Özcan Deniz
Oyuncular: Şükrü Özyıldız, Ayça Ayşin Turan, Türkan Kılıç
Tür: Romantik, Komedi
 
Konusu: 
Zarok çok uzun yıllar önce Edirne’de henüz beşikteki bir kız çocuğunu kaçırıp, bir ailenin ömür boyu büyük acılar yaşanmasına neden olur. Aradan uzun yıllar geçer ve Zarok eline geçen bir fırsatı değerlendirir. Vicdan azabını hafifletmek için bu sefer, daha önce kaçırdığı kızı tekrar kaçırarak gerçek ailesine götürecektir! Fakat bu süreçte her iki karakteri de, aşk dolu bir macera beklemektedir...Yönetmen ve senaristliğini üstlendiği üç filmin ardından bir kez daha kamera arkasına geçen Özcan Deniz, bu filminde de romantizmi, aşkı ve dramı harmanlıyor. Rapunzel’den Sindrella’ya Beyaz Atlı Prens’ten Robin Hood’a kadar tanıdık olduğumuz pek masalı birleştiren filmin başrollerini ise genç oyuncular Ayça Ayşin Turan ve Şükrü Özyıldız paylaşıyor. Önceki üç filmden farklı olarak Özcan Deniz bu sefer oyuncu kadrosunda yer almıyor. Filmin yapımcılığını ise Avşar Film ve DNZ Film ortak üstleniyor.

2. Jupiter Yükseliyor
 
Vizyon Tarihi: 06.02.2015 (2s 7dk)
Yönetmen: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Oyuncular: Channing Tatum, Mila Kunis, Sean Bean
Tür: Bilimkurgu, Macera, Aksiyon
 
Konusu: 
Öyle bir evren düşünün ki insanoğlu besin zincirinin en alt basamağını duruyor. Hizmetçilik yapan sıradan genç bir kadın olan Jupiter Jones ise büyük bir suikastın hedefinde... Jupiter Jones dünyaya geldiğinde ileride sıra dışı olaylar yaşayacağına dair birçok işaret vardır. Aradan yıllar geçer ve artık genç bir kadındır. İnsanların evine temizlikçi olarak gider, ilişkileri ise genelde sorunlarla sona erer. Bir gün genetik mühendislik ürünü eski asker Caine dünyaya iner; amacı ise Jupiter'i bulmaktır. Zira evrenin tek hakimi olan ölümsüz Kraliçe, çıkartılan genetik haritalara göre bu genç kadının kendi hükümdarlığının sonunu getireceğini düşünmektedir... En son Bulut Atlası filmiyle izleyici karşısına çıkan Wachowski Kardeşler'in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendikleri filmin oyuncu kadrosunda Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne, Sean Bean gibi yıldız isimler yer alıyor.

3. SüngerBob Kare Pantolon
 
Vizyon Tarihi: 06.02.2015 (1s 33dk)
Yönetmen: Paul Tibbitt
Oyuncular: Tom Kenny, Bill Fagerbakke, Clancy Brown
Tür: Animasyon , Macera, Komedi, Aile
 
Konusu:
Sevilen çizgi-dizi Süngerbob Karepantolon'un beyazperde uyarlaması olan yapıtta Süngerbob Karepantolon'un kıyıya çıkıp yaşayacağı hayatının en kahramanca macerasını izleyeceğiz. Tehlikeli korsan Burger-Beard ele geçirdiği sihirli kitabın son sayfasını bulup formülü tamamlayarak planını hayata geçirmeyi istemektedir. Bu durumda Bikini Botom şehri tehlikede olacaktır. Şehrin SüngerBob, Patrick ve ekiplerine denizin dışında ihtiyacı vardır. Şimdi tüm ekip Burger-Beard'a karşı harekete geçmek zorundadır. Şehirlerini tekrar kazanabilmek için ise kitabı geri almak durumundadırlar. Filmin kadrosunda Antonio Banderas, Tom Kenny, Clancy Brown ve Rodger Bumpass gibi isimler yer alıyor.

4. Yaban
 
Vizyon Tarihi: 06.02.2015 (1s 56dk)
Yönetmen: Jean-Marc Vallée
Oyuncular: Reese Witherspoon, Gaby Hoffmann, Laura Dern
Tür: Dram, Biyografik
 
Konusu: 
Cheryl Strayed çok sevdiği annesinin ölümüyle sarsılmış, uyuşturucu batağına saplanmış ve evliliğin sona ermesiyle kendini adeta kendi kendini yok etmeye adamış bir kadındır. Cheryl annesi Bobbi'nin hatıraları başta olmak üzere geçmişin kabuslarıyla boğuşurken bir anda radikal bir karar alır. Çantasını alıp yollara düşecek ve Amerika'nın en uzun, zorlu ve tehlikeli bölgelerinden biri olan Pasifik Crest Yolu'nda tek başına yürüyecektir. Bu tehlikeli ancak tazeleyici macera süresince yorgunluk, umutsuzluk ve karamsarlığın yanısıra ona yaşadığını hissettirecek güzel duygularla uzun bir aradan sonra tekrar karşılaşacaktır.  Başrolde Reese Witherspoon'u izleyeceğimiz filmin yönetmen koltuğundaysa, geçtiğimiz yıl Dallas Buyers Club ile sinemaseverlerin radarına yakalanan Jean-Marc Vallee oturuyor.
 
5. Özgürlük Yürüyüşü
 
Vizyon Tarihi: 06.02.2015 (2s 2dk)
Yönetmen: Ava DuVernay
Oyuncular: David Oyelowo, Tom Wilkinson, Carmen Ejogo
Tür: Dram, Tarihi, Biyografik
 
Konusu: 
1965'te Alabama eyaletinin Selma kentinden eyalet başkentine giden 87 km'lik bir yol vardı. Bu yolda o dönem ABD tarihine geçen üç protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Martin Luther King'in öncülük ettiği bu yürüyüşler, kamuoyunu harekete geçirdi ve dönemin ABD Başkanı Johnson Oy Hakkı Kanunu konusunda köşeye sıkıştı. Nihayetinde protestolar etkili oldu ve kanun çıktı. 
Değişen Amerika'nın hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini Ava DuVernay'ın üstlenirken filmin senaryosu Paul Webb'e ait. Filmin başrolünde David Oyelowo yer alırken Tim Roth, Tom Wilkinson, Oprah Winfrey, Martin Sheen, Carmen Ejogo, Cuba Gooding Jr. gibi isimler zengin oyuncu kadrosunda kendisine eşlik ediyor. Bu epik ve tarihi yapımın prodüktörlüğünü ise “12 Yıllık Esaret / 12 Years A Slave” filminin yapımcıları üstleniyor.

6. Turist
 
Vizyon Tarihi: 06.02.2015 (1s 58dk)
Yönetmen: Ruben Östlund
Oyuncular: Johannes Bah Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren
Tür: Dram, Komedi
 
Konusu:
Tomas, karısı Ebba ve çocukları Vera ile Harry kış tatili için bir haftalığına Fransız Alplerine giden İsveçli bir ailedir. Lüks bir otele yerleşen aile tatilin ikinci gününde, öğle yemeği yedikleri esnada kontrollü bir çığ vakasıyla karşılaşırlar. Karlar yemek yedikleri restoranın üzerine doğru inerken Tomas anlık bir refleksle karısını ve çocuklarını ardında bırakıp kaçmaya başlar. Olay sona erip her şey normale döndükten sonra Tomas, Ebba'da yarattığı hayal kırıklığına tanık olur. Evliliğinin zorlu bir dönemeçte olduğunu fark eden Tomas, aile hiyerarşisindeki yerini tekrar kazanmaya çalışırken trajikomik anlar yaşanacaktır. Senenin ses getiren yapıtlarından olan Turist'in senarist ve yönetmeni Ruben Östlund. Başlıca rolleri ise Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli ve Clara Wettergren paylaşıyor.
Etiketler : Erzurum, vizyon, film, sinema,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler