Kadir Sabuncuoğlu’nun ikinci kitabı çıktı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 14.02.2020 08:59:00
Duayen Gazeteci – Yazar Kadir Sabuncuoğlu’nun ikinci kitabı raflardaki yerini aldı.
Kadir Sabuncuoğlu’nun ikinci kitabı çıktı

 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’un meslekte duayenlerinden Gazeteci-Yazar Kadir Sabuncuoğlu’nun ikinci kitabı olan ‘Az Gittik Uzun Gittik’, raflardaki yerini aldı. 41 yıla sığdırdığı mesleki birikimlerinin bir bölümünü ilk kitabı olan  ''Bir Ömür Bin Haber’'de okuyucuları ile paylaşan Kadir Sabuncuoğlu, ilk kitabında Hürriyet ve Doğan Haber Ajansından çalıştığı dönemlerde patronları olan Erol Simavi ile Aydın Doğan'ın kurumlarında çalışan personele karşı maddi açıdan bakışlarını değerlendirmiş, ve gittiği haberlerde ve şef olarak ofisinde derlenen haberler sırasında yaşananlardan kesitlere yer vermişti.

 

VEHİP ATALAY KİTAP SARAYINDAN TEMİN EDİLEBİLİR

 

Kadir şef, ‘Az Gittik Uzun Gittik’ adlı ikinci kitabında da meslek hayatı boyunca yaptığı haberler sırasında yaşadıklarını anlatıyor.  Zafer Yayınlarından çıkan eser, Erzurum’da Vehip Atalay Kitap Sarayı’ndan temin ediliyor. ‘Bir Ömür Bin haber’ adlı kitabın oluşumunu anlatan Gazeteci – Yazar Kadir Sabuncuoğlu,  şu görüşlere yer vermişti: ‘‘ Hürriyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı ile Günaydın'da 41 yıl boyunca gazeteci / yönetici olarak çalıştım. Öncelikle meslek hayatımdaki deneyimleri, genç iletişimcilerle paylaşmak için yola çıktım. Yaşadığım, tanık olduğum ve birinci ağızdan dinlediğim olayları derledim. ''Bir Ömüri Bin Haber'de patronlarım Erol Simavi ile Aydın Doğan'ın kurumlarında çalışan personele karşı maddi açıdan bakışlarını değerlendirdim. Nazım'ın ''Erzurum'un kışı zordur balam. Tandırında tezek yakar Erzurum. Buz tutar yiğitlerinin bıyığı...'' dizelerinde olduğu gibi, kar bir metre yağmış ısı sıfırın altında 30 dereceye düşmüş, kimin umuruna! Güneşin yüzünü gördük mü, ceketle dolaşırız biz. O güneşli anlarda sarkıtlar çatılarda erir ve damla damla düşer. Ancak akşama doğru hava yine soğuyunca, o damlalar Evliye Çelebi'nin kedisi gibi havada donar! Kitaptaki anıları o '' Buzdan Damlalara benzetiyorum. Sizler de o buzdan damlaları, güneşte fazla bırakmayın; yoksa erir.’’

 

SABUNCUOĞLU, ‘AZ GİTTİK UZUN GİTTİK’ KİTABINDA ŞU SORULARIN YANITLARINI OKURLA PAYLAŞIYOR…

 

Kadir Sabuncuoğlu, Hürriyet ve Doğan Haber Ajansı ile Günaydın’da 41 yıl gazeteci/ yönetici olarak görev yaptı.
Gazetecilik anılarını yazdığı ‘Bir Ömür, Bin Haber’ kitabının ardından ‘Az Gittik Uzun Gittik’ kitabını yayımladı. ‘Az Gittik Uzun Gittik’ kitabında Sabuncuoğlu, şu soruların yanıtlarını okurla paylaşıyor:

* Sanatçı İbrahim Erkal, şarkıcılığa nasıl başladı?
* İbrahim Erkal, annesi Hatice Erkal’a neden, “Ana benimle ölür müsün?” dedi.
* Annesi İbrahim’e nasıl bir yanıt verdi?
* İbrahim Erkal, eşi Filiz’e hangi şarkıyı besteledi?
* Annesi Hatice, eşi Filiz, kardeşleri Hülya, Meryem ve Abdullah’ın gözüyle İbrahim Erkal.
* İbrahim Erkal’a kimler haksızlık, vefasızlık yaptı?
Ayrıca:
* Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın birbirinden ilginç esprili anıları…
* Erzurum’un Nasrettin Hocası olan Naim Hoca, cenaze namazında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i nasıl güldürdü?
* Bir başarı öyküsü ile ünlenen Muammer Usta, yerel bir tatlıyı nasıl dünyaya tanıttı?
* “Benim her davam bir şovdur?” diyen Avukat Faruk Terzioğlu, tabancayı ağzına dayayana ne dedi?
* Usta Magazinci Demirhan Hararlı, verdiği sözü unutan Televizyoncu Acun Ilıcalı’yı nasıl uyardı?
* Trafik polisi, alkollü sürücüyü niye korudu?

 

 

KADİR SABUNCUOĞLU KİMDİR?

 

Erzurum'un Pasinler (Hasankale)  ilçesinde 17 Aralık 1949'da dünyaya geldi. Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü mezunu. Öğretmenlik yaparken, 1975'te gazeteciliğe Hürriyet Haber Ajansı'nın (HHA) Pasinler muhabiri olarak başladı.

 

1976'da HHA'nın Erzurum Bölge Bürosunda muhabir olarak profesyonel gazeteciliğe adım attı. 1979'da aynı büronun bölge temsilciliğine getirildi. 1990 yıllarında Günaydın Gazetesinin Elazığ Matbaa Müdürü oldu, 1992'de yine HHA'daki görevine döndü.

 

Hürriyet Haber Ajansı ile Milliyet Haber Ajansı'nın birleşmesiyle 1999'da kurulan Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) Erzurum bölge temsilciliği görevini  sürdürüyor. Merkezi Erzurum'da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin 6 yıl başkanlığını yaptı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucu üyeleri arasında yer aldı.

 

Türkiye Gazeteciler ve Gazeteciler Cemiyetlerine üye, Anadolu Basın Kulübü Onursal Başkanıdır. Hatice Sabuncuoğlu (Pirim) ile evli, Nilüfer Çoban, Barbaros Sabuncuoğlu isimli iki evladı, Azra Nil Çoban isimli bir torunu var.     

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler