Nene Hatun'u gurbeteki Dadaşlar hatırladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 18.05.2013 19:55:00
Geleneksel olarak düzenlenen Türk kadının sembolü olan Nene Hatun'u anma günü etkinlikleri Erzurum’da gerçekleştirildi.
Nene Hatun'u gurbeteki Dadaşlar hatırladı


RADARHABER / ERZURUM
Geleneksel olarak düzenlenen Türk kadının sembolü olan Nene Hatun'u anma günü etkinlikleri Erzurum’da gerçekleştirildi. İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Yalova Nene Hatun Eğitim Yardımlaşma Derneği, Pendik Erzurumlular Derneği ve Kartal Erzurumlular Derneği tarafından geçen yıl İstanbul’da başlatılan Nene Hatun’u anma gününün bu yıl 2’incisi düzenlendi.
 
GURBETTEKİ DADAŞLARI NENE HATUN BULUŞTURDU
Palandöken Kayak Merkezi’nde ki Dedeman Otelde gerçekleştirilen Nene Hatun’u anma etkinliğine İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı adına Işın Seven, Yalova Nene Hatun Eğitim Yardımlaşma Dernek Başkanı Lale Dondurmacı, Pendik Erzurumlular Derneği Kadın Kolları Başkanı Sevilay Can, Nene Hatun’un köyünün Muhtarı, öğretmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
''NENE HATUN'U TÜRKİYEDE TANITMAK İSTYİYORUZ''

Anma günü programı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Lale Dondurmacı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Lale Dondurmacı, “Gelecek nesillere Nene Hatun anlatmak ve Nene Hatun’un silahla ve tırpanla yaptığı savaşı bizler de kalemimizle ve eğitimimizle yapmak istiyoruz. Nene Hatun’u Erzurum’a değil Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Biz bir avuç insanız ama yüreğimiz çok büyüktür. “dedi. Nene Hatun’un neden kahraman olduğunu anlatan sunumun ardından yemek programı ile etkinlik sona erdi. 

Etiketler : gurbet, dadaş, nene,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler