Nenehatun anıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 14.06.2013 04:08:00
Kahraman Türk kadını Nene Hatun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda adına düzenlenen programla anıldı.
Nenehatun anıldı

RADARHABER / ERZURUM 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Atasız Ati Olmaz” adlı proje kapsamında, Aziziye Tabyası’nın savunmasında çarpışarak adını tarihe yazdıran Kahraman Türk kadını Nene Hatun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda adına düzenlenen programla anıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut bir konuşma yaptı.
Bulut konuşmasında; ‘’Erzurum'da Nene Hatun'u beş bin vatandaşımızın katılımıyla andık. Şimdi bu salonda da pek çok gencimizle bu programları paylaşmamızın onurunu yaşıyoruz.’’ Dedi.Konuşmanın ardından Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nene Hatun'u anlatan belgesel izlendi.
Programa, İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Bakanlık proje koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit, Erzurum Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Feridun Önal,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri, Bakanlık yöneticileri ve personeli ile farklı okullardan gelen öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.Belgesel gösteriminin ardından Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi gönüllülerinin hazırlayıp sunduğu "Top Dağında Bir Yürek Nene Hatun" tiyatrosunu seyirciler dakikalarca ayakta alkışladı. Tiyatro gösteriminden sonra ise TRT ses sanatçısı Aysun Gültekin'in seslendirdiği türkülere gençler hep bir ağızdan eşlik etti. Programın ardından Genel Müdürlük tarafından hazırlanan Nene Hatun adlı romanı katılımcılara hediye edildi.

Etiketler : erzurum, kahraman, türk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler