Palandöken Ramazan'ın ruhuna hitap ediyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 09.07.2013 15:11:00

RADARHABER / ERZURUM

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken Belediyesi olarak ilçe halkını sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bereketli bir ay geçirmesi adına bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi. 
Başkan Bulutlar, 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayını sultanlara yakışır bir şekil de karşıladıklarını belirterek, “Belediye olarak Ramazan ayını karşılama programının ilkini 4 Temmuz Perşembe akşamı AVM Kültür Merkezinde ramazanı ruhuna uygun muhteşem bir geceyle karşıladık. Bu programlarımızın ikincisinde yine 5 Temmuz tarihinde İl Müftülük Hizmet Binası konferans salonun binlerce Erzurumlu hemşehrimizin katıldığı programla Ramazan ayını karşıladık. Gecemiz de Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. İlahiyatçı -yazar Ömer Döngeloğlu ile sohbetinin ardından Abdulkadir Şehitoğlu yönetimin de Tasavvuf Musikisi Konseri, Semazen Topluluğu Gösterisi geceye renk kattı. Ünlü hafızlarımızdan Hafız İsahk Danış, Hafız Başar Dikici, Hafız Bünyamin Topçuoulu’nun okudukları Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile geceye katılanlar unutulmaz bir gece yaşatıldı. Programımız Kardelen TV ‘den canlı olarak yayınlandı” dedi.

RAMAZAN ÖNCESİ 41 CAMİİNİN TEMİZLİĞİ YAPILDI
Ramazan öncesi ilçe sınırları içerisin de bulunan 41 Merkez camisin de derinlemesine temizlik işleminden geçirildiğini kaydeden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “İdrak ettiğimiz Ramazan ayı öncesi ilçemiz merkezinde bulunan camilere yönelik temizlik çalışması başlattık. Merkezde bulunan 41 camimizin halıları halı yıkama makineleri ve deterjanlı sularla yıkandı. Camlar, kapılar, duvarlar, avizeler, halılar, ayakkabılıklar temizlenerek hijyenik bir hale getirildi. Halkımızın huzur içerisinde bir Ramazan geçirmeleri için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ramazan ayında camiler vatandaşlarımız tarafından daha yoğun olarak kullanılıyor. Vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için camilerin temizliğini yapıyoruz. Ramazan ayında büyük bir yoğunluğun yaşanacağı camilerimizi daha temiz hale getirmenin gayreti içerisin deyiz. Son 4 yıldır başlattığımız çalışmalarımız aksatmadan devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yılda en az iki defa olmak üzere camilerimiz belediyemiz tarafından temizliği yapılacak. Umarım bu çalışmamız vatandaş tarafından da memnuniyetle karşılanır. Her şey daha temiz ve sağlıklı bir Palandöken için." şeklinde konuştu.

İFTAR SOFRALARI KURULDU DAR GELİRLİ VATANDAŞ UNUTULMADI 
Ramazan ayını dolu dolu geçmesi için çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Bulutlar, ”Geçen yıl kurduğumuz iftar soframızı bu yılda kurduk. Ramazan İftar Sofralarımızı Yenişehir M. Solakzade Camisi bahçesi ile Yıldızkent Bölge Eğitim Hastanesi karşısında olacak. Hastane karşısında hastası için şehir dışından gelen refakatçilerin bulunabileceği bir nokta olması nedeniyle çok yönlü düşünülmüş ve buna göre program yapılmıştır. Bölge Hastanemize Ağrı, Kars, Iğdır, Bayburt, Muş, Bingöl, Gümüşhane gibi çevre il ve ilçelerinden gelen insanlarımızı düşünerek iftar soframızı bu noktaya kurduk. Yenişehir M. Solakzade Camisi bahçesine kurmamızın amacı ise ilçemizin tam merkezi olduğu için. 2012 Yılın Ramazan ayında iftar sofralarımız dan yaklaşık 30 bin kişi faydalanmıştı. Bu ramazanda bu sayıyı yine 30 bin olarak ön görüyoruz. Gecen yıl olduğu gibi bu yılda ihtiyacı olan yaşlı ve kimsesizlerin evinde sıcak aş götürülecek. İsteyen bu iftar sofralarımızdan gelip yemek alabilecek. Ayrıca bir önceki ramazan ayında 6 bin aileye kuru gıda yardımı yapmıştık. Bu yıl bu yardımlarımız devam edecek. Palandöken Belediyesi zaten yılın her ayında 400 aileye düzenli bir şekilde günlük olarak ücretsiz ekmek yardımı gerçekleştiriyor. Tabii ramazan ayında ailelere verilen ekmek sayısı artıyor. Bunu da düşünerek tüm hazırlıklarımızı eksiksiz yapmanı gayreti içerisindeyiz” dedi.

PALANDÖKEN AİLE ÇAY BAHÇESİ ŞENLENECEK
Palandöken Aile Çay Bahçesinin Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağının altını çizen Başkan Bulutlar, ”Ramazan programlarımızı kültürel ve sanatsal etkinliklerle zenginleştiriyoruz. İnanıyoruz ki bu ramazanın manevi ruhunu yaşamak amacıyla teravih namazlarından sonra halkımızın uğrayacağı en önemli mekân Palandöken Aile Çay Bahçesin de düzenleyeceğimiz etkinlikler olacak. Aile Çay Bahçemiz ramazan ayı boyunca iftara açık olacak isteyen vatandaşlarımız iftarını bu bahçede yapacak ve teraviden sonra ise yenilenmiş yüzüyle bahçede belediyemiz tarafından hazırlanan etkinliklere katılabilecek. Bu etkinliklere halkımızın ilgisi yoğun olacaktır diye düşünüyorum. Palandöken Aile Çay Bahçesindeki etkinliklerimiz de Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Sohbet, Tasavvuf Müziği dinletisi, Semazen topluluğunun gösterisi ve İlahiler ile gecemize huzur ve renk takılacak. Bu huzurlu ortama tüm Erzurumluları davet ediyorum ” dedi.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler