Palandöken'den anlamlı hizmet!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 27.05.2013 12:50:00
Palandöken Belediyesi, Erzurum'un tarihi yerlerini ve türbelerini tanıtan bir kitap çıkarttı.
Palandöken'den anlamlı hizmet!

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Palandöken Belediyesi, Kültür Serisi kapsamında Erzurum'un tarihi yerlerini ve türbelerini tanıtan "Erzurum Türbeleri ve Ziyaret Yerleri" kitabının ikinci baskısını gerçekleşti. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Şehrin manevi sahiplerini gelecek nesillere tanıtmak adına bu eseri yayımladık." dedi. Belediye, kültür yayınlarının 8. serisini çıkarttı. Belediye başkan yardımcılarından aynı zamanda tarihçi olan Muzaffer Taşyürek'in hazırladığı ve içeriği genişletilmiş 130 fotoğrafla desteklenmiş kitap, 3 bin adet bastırıldı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, kitabın il genelindeki okullar dahil bütün kütüphanelere gönderileceğini ifade etti. Bulutlar, isteyen kişilere de ilgili kitabın ücretsiz dağıtılacağını kaydetti.

"ŞEHİRLERİN GERÇEK SAHİPLERİ TOPRAĞIN ALTINDAKİ MANEVİ ŞAHSİYETLERDİR"

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar konuyla ilgili, "Palandöken Belediyesinde bu dördüncü dönemimiz oldu ve bizim başta olduğumuz süre boyunca sekizinci Kültür Serisini gerçekleştiriyoruz ve bu senede iki Kültür Serisi demektir. Şu ana kadar şehrimizin tanıtımıyla alakalı hiçbir çalışma yapılmadı. Palandöken Belediye'si olarak kültür hizmetlerine ihtiyacı olan ilimizde bu hizmetleri biz üstlendik. Türbelerle ilgili şehrimizin mimarlarıyla birlikte ikinci baskıyı gerçekleştirdik. Erzurum'un tarihini önce ilimizdeki sonra dışarıdaki insanlara tanıtmak amacıyla bu kitabı bastırdık. 3 bin adet batırdığımız kitapta 130'dan fazla fotoğraf kullandık fotoğrafların hepsi geçmişten günümüze göre sıralandı. Biz kültürel değerleri her şeyden önemli görüyoruz. Keşke herkes böyle düşünse ve Erzurum'un tarihini herkese anlatacak eserler çıksa ortaya. Şehirlerin gerçek sahipleri, toprağın üzerinde yaşayanlardan çok toprağın altındaki manevi şahsiyetlerdir. Şehirlerin görünürde sahipleri içerisinde yaşayanlar olsa da, şehirlerin asıl sahipleri o şehri var kılan, var olmasına sebep olan manevi mimarlardır. Bizden daha çok bu şehirli olmuş, bu şehirle anılmış ve anılmaya devam eden, edecek olan asıl sahipleri unuttuk. Bu kitapta, Erzurum türbeleri, kümbetleri, cami hazireleri, kaybolan mezarlık ve türbeler, mahalle mezarları ve sahabe mezarları yer alıyor" dedi.

 

GAZETECİLER KİTABI İMZALATIP TESLİM ALDI

Kültür hizmetleri kapsamında el yazması kütüphanesi de açacaklarını belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Yunus Emre Spor Salonu ve Kültür Merkezi bünyesinde halk kütüphanesi de oluşturacağız. Kitaba, kültüre, eğitime önem veriyoruz. Bugüne kadar okullara ve öğrencilerimize Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 15 bin kitap hediye ettik" dedi. Herkesin 'Altın değerinde bir kitap' olduğu görüşünde birleştiği "Erzurum Türbeleri ve Ziyaret Yerleri" adlı kitaptan toplantı sonunda gazetecilere dağıtıldı. Gazeteciler kitabın çıkmasına ön ayak olan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'a Erzurum halkı adına teşekkür ettiler. Gazeteciler, kendilerine hediye edilen kitabı, katkılarından dolayı Başkan Orhan Bulutlar'a ve büyük emeği olan Başkan Yardımcısı Muzaffer Taşyürek'e imzalattırarak teslim aldılar. 

Etiketler : Erzurum, Palandöken, kitap,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler