Para geldi! Temeli Kışa doğru atılıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 26.07.2018 15:26:00
Bölgenin en büyük kültür merkezinin temeli, kış başlamadan atılıyor...
Para geldi! Temeli Kışa doğru atılıyor


RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum´un kültürel seviyesinin ve kimliğinin daha da yükselmesi adına yapılması planlanan kültür merkezi projesinden müjdeli bir haber geldi. Bittiğinde Doğu´nun en büyük kültür merkezi olacak proje için ödenek tamam. Kış gelmeden temeli atılacak olan kültür Merkezi, alanında yapılan çalışmaların zirvesi niteliğinde olacak.

 

Erzurum´da özellikle son iki yıldır bir kültür seferberliği başlatılmış durumda. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün öncülüğü ve yönetiminde yapılan projeler bir bir hayata geçiriliyor. Bunlardan hiç şüphesiz en önemlilerinden olan ve doğunun en büyük kültür merkezi olarak tasarlanan çalışma için ise ciddi bir adım atıldı. Söz konusu merkezin projesi, Kalkınma Bakanlığı´nın yatırım programına alındı.

 

3 ANA PROBLEME ÇÖZÜM OLACAK   

 

2012 yılında Havuzbaşı Kent Meydanı´nın olduğu alandaki kültür merkezi, şehir meydanı yapılması için yıkılmıştı. Bu yıl itibariyle yıkılan kültür merkezinin çok daha kapsamlısı inşaa edilecek. Yatırım programına alınan kültür merkezinde, 3 ayrı kurum da hizmet verecek. Halk oyunları, tiyatro, müzik, âşıklık, ebru, çini ve hat sanatı gibi kursların verileceği Kültür Merkezinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de hizmet verecek.

 

TİYATRO SEVERLERE MÜJDE

 

Bu komplike yapının içerisinde son olarak Erzurum Devlet Tiyatroları da yer alacak. Bilindiği üzere 2014 senesinde talihsiz bir olay sonucu mevcut tiyatro binasında yangın çıkmış ve salon kullanılamaz hale gelmişti. Salon daha sonra Sağlık Bakanlığı´na ait olan Göğüs Hastanesi´nin içerisinde bir binaya taşınmak durumunda kalmıştı ve o seneden beri de orada izleyici ile buluşuyor. Planlanan binada 250,450 ve 750 kişilik olmak üzere 3 ayrı salon olacak. Bu salonlarda çok daha büyük gösterimler ve sunumlar yapılması hedefleniyor. Tiyatro oyunları da normal seyrinde devam edecek. Bu haberin en çok tiyatro severleri ve sanatçılarını sevindireceği de su götürmez bir gerçek.       

 

BU YIL TEMELİ ATILACAK

 

Kesin olarak yatırım programına alınan projenin yaklaşık 2 yılda tamamlanması hedefleniyor. Proje şu anda çizim aşamasında. Daha sonra ihale işlemleri başlatılacak ve yapım aşamasına geçilecek. İnşa edilecek alan olarak ise birkaç alternatif adres mevcut. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde bunun da kesinleşmesi düşünülen projenin temeli ise kış mevsimi başlamadan atılacak. Aşama aşama yapılacak olan merkez gelecek nesiller için miras niteliğinde. (günebakış)  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler