Şair Cezaevi Müdürü Erzurum'dan seslendi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 18.05.2013 15:45:00
Şair Yazar Mehmet Aksu, "Erzurum ve Kahramanmaraş şair kardeş kent olsun" çağrısını Erzurum'da şair dostu Reşat Çoşkun ile birlikte peş peşe iki şiir dinletisi yaparak yeniledi.
Şair Cezaevi Müdürü Erzurum'dan seslendi!

RADARHABER / ERZURUM
 
Şair Yazar Mehmet Aksu, "Erzurum ve Kahramanmaraş şair kardeş kent olsun" çağrısını Erzurum'da şair dostu Reşat Çoşkun ile birlikte peş peşe iki şiir dinletisi yaparak yeniledi. 
 
KILCAL DAMARLARI KAPALI VÜCUTLAR UYUŞUKTUR
Üstad necip Fazıl Kısakürek, Abdulrahim Karakoç, Erzurumlu Emrah,Nefi, Summani'yi anarak sözlerine başlayan İnebolu Cezaevi Müdürü Şair Mehmet Aksu, "Şiir kılcal damarlardan vücuda yayılan kan gibidir.Kalpten ruhu besleyerek hasretliği çekilenin adresine kapılar aralayan ahenkli bir sesleniştir. Kılcal damarları kapalı vücutlar uyuşuktur. Şairler toplumların yükselen sesleridir. “Toplumun da şairleri susturuluyor, şiir anlayışları köreltiliyorsa o toplum uyuşuk yaşayacaktır.” "Şairi susmuş, susturulmuş toplumların üzerine ölü toprağı serpilmiştir. Şairler ve şiirleri oldukça toplumlar değişim ve dönüşümlerini sağlıklı gerçekleştirebilir." “Yaşamak; ya şükretmekle olur hududun darlığına, ya da hasretle, ötelere yürümekle.” Ben Kahramanmaraşlıyım. Sekiz yıldır görev yaptığım Erzurum'dan görevim gereği kısa süre önce ayrıldım. Erzurum'u sevdim. Bir Erzurum sevdalısıyım.
 
"ERZURUM'DA ÇOK SAYIDA ŞAİR VAR"
Erzurum ilimize baktığımızda tarihi duruşuyla, şair ve ozanlarıyla anılabilen feyiz damarlarının olduğunu görebiliyoruz. Erzurum’un da büyük şairler çıkarttığı aşikardır. "Erzurum'da çok sayıda şair var. Nefi'nin, Emrah'ın, Sümmani'nin çıktığı "Erzurum ve K.Maraş şair kardeş kent olsun" çağrımızı duyan sağduyulu herkesten destek geleceğine inanıyorum. Bu konuda biz şairler, yetkililerin kapılarını aşındırmaktan onur duyarız. Ancak yetkililerimizin duyarlılığı ile uzak değil yakın bir zamanda da Erzurum, Kahramanmaraş’ın kardeşi şair kenti olacaktır. "Başbakanımız Şair Yürekli Şiir Sevdalıdır." Sesimizi Başbakanımıza duyurabilmemiz halinde önümüzdeki yıl şiir dinletimizi kutlama şölenine dönüştürebiliriz" dedi.
Etiketler : şiir, kardeşCezaevi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler