Sanata yer kalmadı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 30.04.2013 18:18:51
Heykel bölümünde öğrencilerinin yapmış olduğu eserler, ilginç bir sıkıntı yarattı. Okul koridorları ve üniversitedeki tüm fakülteler doldu, öğrenci ve öğretim üyelerinin sanat eserlerini koyacağı yer kalmadı.
Sanata yer kalmadı!

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER - ERZURUM  

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, geleceğin sanatçılarını yetiştirdiği şu günlerde ilginç bir sıkıntıyla mücadele ediyor. Fakültede öğrencilerin yaptıkları çalışmalar, yer olmaması nedeniyle sıkıntı yaratıyor. Bölüm başkanlığı eserleri yer sıkıntısı nedeniyle ücretsiz olarak halka dağıtmak istiyor, ancak bu seferde alıcı çıkmıyor. Heykel bölümü Başkanı Doçent Doktor Mustafa Bulat, öğrencilerin Atölyede harıl harıl çalışarak ürettiği eserlere ne yer ne de bedava alıcı bulamadıklarından dert yandı. Öğrencilerin hem yer hem de alıcı çıkmaması nedeniyle moral ve motivasyonu bozuluyor. Heykel bölümünde görevli  öğretim üyeleri ve öğrenciler, yaptıkları eserlerle uluslar arası birçok yarışmada ödül alarak eserlerinden söz ettirmeyi başardı. Geleceğin heykeltraş sanatçılarını yetiştiren Heykel Bölümü Başkanı Mustafa Bulat, sanata olan ilgisizlik nedeniyle dertli.

BÜTÜN KORİDORLAR VE ATÖLYE DOLDU

Eserleri koyacak yer bulamadıklarını ifade eden Bölüm Başkanı Mustafa Bulat, “Öğrencilerimiz ile birlikte akademik yıl boyunca ve yaz tatili sezonunda birçok eseri ortaya koyuyoruz. Öğrenciler tarafından yapılan sanat eserleri, birçok il ve dünyanın farklı yerlerinde sergileniyor. Eserler el emeğiyle uzun uğraşlar sonucu elde ediliyor. İlk başta bu eserleri Güzel Sanatlar fakültesinin koridorlarına yerleştirdik. Zaman geçtikçe eserler arttı, yer daraldı. Sonra bizim fakültenin tüm koridorları sanat eserleri ile doldu. Ardından diğer fakültelerin koridorlarını eserlerimiz ile süsledik. Şimdi artık oralarda eserler ile doldu. Koridorlarında yürüyen vatandaşlar kendilerini sanat müzesindeymiş gibi hissediyor. Eserlerimizi koyacak yerimiz kalmadı. Koridorlarda kontrolünü de yapamıyoruz, eserlerimiz zarar görebiliyor. Düşenler kırılanlar olabiliyor. Fakülte öğrencileri eserlere kendi hayal güçlerini yansıtıyor. Çok zahmetli bir iş, sabır gerektirmekte. Ancak artık sanat eserlerimizi değil satmak ücretsiz bir şekilde alacak alıcı bile bulamıyoruz. Yer sıkıntısı nedeniyle eserleri ücretsiz dağıtmak istiyoruz ancak alıcı çıkmıyor. Erzurum’da bir modern sanatlar müzesine ihtiyaç var. Orada eserleri muhafaza edip yıl boyunca ziyaretçilere açık tutabileceğimiz bir mekânın olması şart” dedi.

FAKÜLTEDEN SANAT FIŞKIRIYOR

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, bu fakültenin zorluklar içerisinde kurulduğunu ve büyük başarılara imza attığını belirterek, şunları kaydetti, “Biz el sanatlarını Erzurum’a 1991 yılında getirdik.  1999 ve 2000 yıllarında öğrenci almaya başladık. 2004 yılında ilk mezunlarımızı verdik. İstanbul Beşiktaş Mimar Sinan resim ve heykel müzesinde ilk mezuniyet sergimizi yaptık. O günden bugüne öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirip mezun ediyoruz. Birçok yarışmalar ve sergiler düzenledik. Bizim asıl amacımız burada bir buz müzesi oluşturabilmek. Bizimle yüksek lisans yapmak isteyen birçok öğrenci var. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Orta Doğu’nun en kapasiteli ve en gelişmiş fakültelerinden birisi. Bu fakülte yapılmadan önce çok zor ortamlarda sanat eserleri üretmeye çalışıyorduk.  Biz bir anlamda müze görevi yapıyoruz. Ayrıca çevre ilçe ve illerde sanat eserlerimizi yolluyoruz. Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar fakültesi öğrenci ve hocaları her yıl yüzlerce sanat eseri yapıyor. Öğrenciler ilk iki yıl hocalar eşliğinde sanat eserleri üretirken 3 ve 4’ncü sınıflarda kendi çabaları ve hayal güçleriyle yeni eserler ortaya koyuyorlar. Ancak bu hayallerine alıcı bulamıyorlar“ dedi. 

Etiketler : sanat, bedava, yer,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler