Sultan sekisi sessiz sedasız yapıldı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 08.07.2013 13:51:00

RADARHABER / ERZURUM  

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum`un tarihi kimliğini kazanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. 

SULTAN SEKİSİ TOPLANTISI SESSİZ YAPILDI

Atatürk Üniversitesi ve ER-VAK tarafından düzenlenen 20. Sultan Sekisi toplantısı, Oltu Belediyesi`nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Erzurum`dan gelen misafirlere ve program davetlilerine Belediye Çay Bahçesi`nde verilen kahvaltı ile başlayan program, dönemin Oltu Hükümeti Başkanı Yusuf Ziya Bey kabrinin ziyareti ile devam etti. Mezarlığa gelen çok sayıda kişi Kur`an`ı Kerim okudu ve dualar etti. Daha sonra toplantının yapılacağı Belediye Kültür Evi`ne geçildi. Fotoğraf sergisi gezildikten sonra açılış konuşmaları yapıldı.ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, geleneksel olarak toplantılar düzenlediklerini belirterek tarım, turizm, bölgesel kalkınma gibi konuları ele aldıklarını söyledi. Güzel, Oltu`yu ön plana çıkaran en önemli özelliğin Şura Hükümeti olduğunu ifade etti.

REKTÖR KOÇAK'TEN TEMENNİ

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, dönemin insanlarının baş eğmediğini, ellerindeki tüm imkânları sonuna kadar kullandıklarını ve cumhuriyetin temellerinin bu topraklarda atıldığını kaydetti.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum`un tarihi kimliğini kazanması için çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Kara Fatmalara, Nene Hatun`a tanıklık ettik. Şimdi Şura Hükümeti`ne tanıklık edeceğiz. Millet olarak devlet ve bayrak için her şeyi nasıl feda ettiğimiz görüyoruz. Toplantının tarihi yeniden canlandırması adına verimli geçmesini diliyorum." diye konuştu.Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Geçmişimizle gurur duyuyoruz. O insanların o dönemde nasıl bir ruhla beslendiğini hissediyoruz. Öz kültürümüzü çocuklarımıza aşılamalıyız. Çünkü yine bir tehlike olursa aynı o dönem gibi şahlanmalıyız." şeklinde konuştu.Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Doç. Dr. Erdal Aydoğan ve Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu ‘nun katılımcı olarak katıldığı bir panel gerçekleştirildi.Panelistlerden Doç. Dr.Erdal Aydoğan, Oltu`nun stratejik konumundan dolayı merkezi işgal yeri olarak görüldüğünü ifade etti. Panelden sonra şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Program akşam TRT sanatçıları tarafından verilen konserle sona erdi.
 

Etiketler : Erzurum, seki, toplantı, Üniversite,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler