Tiyatro’da Mayıs şenliği

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 14.05.2013 12:14:00
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Mayıs ayını bir şenlik havasında geçirmeye başladı.
Tiyatro’da Mayıs şenliği

RADARHABER / ERZURUM

Tiyatro ve sinema sektörüne oyuncu, yazar ve tasarımcı yetiştiren Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölümü, Mayıs ayını bir şenlik havasında geçirmeye başladı. 17. Kısa Oyun Yazım Yarışması’nda dereceye giren “Ölümcül Albino”, “Rüküş Asil” ve “Tanrı’nın Ölü Çocukları” ile geçen yılın dereceye giren oyunlarından “Otto Benga’yı Kim Öldürdü?” adlı eserleri sahneleyen Erzurum GSF, tiyatro tutkunlarına keyifli bir Mayıs ayı yaşatıyor.

OYUNLAR 5 GÜN SÜRECEK

Burak Codur, Yasemin Topuz, Burak Çapan ve Ziya Kibar’ın kaleme aldığı oyunları, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Aydemir, Araştırma Görevlisi Tamer Temel ve DT oyuncusu Arif Atalay yönetiyor. Eğitim kurumunun oyunculuk, yazarlık ve tasarım bölümünde okuyan öğrencilerin yer aldığı oyunların gösterimi 13 Mayısta başladı 18 Mayıs’a kadar devam edecek. Oyunlar GSF Deneme Sahnesi’nde sahneleniyor. Burak Codur'un üniversite kapsamında birincilik ödülü aldığı '' Ölümcül Albino '' oyunu seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

TANZANYA’DA YAŞANMIŞ OLAY SAHNELENDİ

Codur, “Tanzanya'da yaşanmış bir olayı kurguladığım bu oyunumda insan hayatının ne derece basitleştirildiği, hastalığın bahane edilerek yapılan soy kırımları, intikam ve ihanetin bir arada durduğu 20 dakikalık kısa bir oyun ile sizlerin karşısına çıktık. Albino hastalarının çevresinde dönen oyunumuzda, siyah (zenci) ama beyaz lekeli insanların çektiklerini, hastalığın sadece vücuda değil, hayatlarına da vurduğu lekeyi duygu dolu bir oyunla sahneledik. Umarım beğenilmiştir ki alkışlardan anladığımız kadarıyla ben ve oyuncu arkadaşlarım bu işten alnımızın akıyla çıktık.Katılan katılmayan herkese teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Etiketler : Tiyatro, şenlik, Erzurum,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler