Türkçenin sevdalılarından Bulutlar'a ziyaret

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 10.06.2013 16:34:00
Türkçe Olimpiyatları için Erzurum'a gelen öğrenciler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret etti.
Türkçenin sevdalılarından Bulutlar'a ziyaret

RADARHABER / ERZURUM 

11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Dünya'nın değişik ülkelerinden Erzurum'a gelen öğrenciler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları makamında ziyaret etti.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından karşılanan Güney Afrika, Kırgızistan, Senegal ve Alman öğrenciler Türkçe şarkı ve şiirler okudular.

BAŞKAN BULUTLAR: MUTLULUK DUYDUM

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Erzurum'a gelen öğrencileri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Bulutlar, "Dünyanın değişik ülkelerinden gelerek burada bir çatı altında olmanız mutluluk verici bir olaydır. Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'den giden öğretmenlerimizin açmış olduğu Türk okulları, hem ülkeler arası kaynaşmayı, hem de o bölgedeki insanların yetişmesi noktasında ciddi bir katkı sağlamaktadır" dedi.
Kültürler arası kaynaşmaya ve dünya barışı için ciddi anlamda bu okulların hizmet verdiğini belirten Başkan Bulutlar,"Bu okullarımız, aynı zamanda ülkemizin bayrağının o ülkelerde dalgalanmasını ve Türkçenin bir dünya dili olarak yayılmasına vesile oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizi ve bu başarıya imza atanları kutluyorum" diye konuştu. Belediye Başkanı Orhan Bulutların makamın da gerçekleştirilen ziyarete Aziziye Koleji Mezunları Derneğinden Kemal Çiftdoğan, İstanbul’dan gelen sorumlu Öğretmen Ayşegül Özdemir ve Güney Afrika’dan gelen sorumlu öğretmen Tayfun Aldanmaz eşlik etti. Ziyaret sonrası hatıra fotoğrafı çekildi ve Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, öğrencilere birer altın ve çeşitli hediyeler verdi.

    

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler