Üniversitede fotoğraf söyleşisi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 17.06.2013 17:15:00
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, “Seyahat Fotoğrafçılığı” konulu fotoğraf söyleşisi ile sanatseverleri bir araya getirdi.
Üniversitede fotoğraf söyleşisi

RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, “Seyahat Fotoğrafçılığı” konulu fotoğraf söyleşisi ile sanatseverleri bir araya getirdi. Söyleşiye konuk olan fotoğraf sanatçıları Doç. Dr. Emre İkizler ile Faruk Akbaş, çektikleri fotoğraflarla izleyenlere sanatsal bir seyahat yaşattılar. 

FOTOĞRAF SANATÇISI VE ÖĞRENCİLER KATILDI
Bu yıl II. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nı düzenleyen Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 14 Haziran 2013 tarihinde Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da fotoğraf sanatına ilgi duyanlar için “Seyahat Fotoğrafçılığı” konulu bir söyleşi düzenledi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre İkizler ve Faruk Akbaş’ın konuk olarak katıldıkları söyleşiye Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Selçuk Karaman, Doç. Dr. Kürşat Akbulut, dekanlar, akademisyenler, çok sayıda fotoğraf sanatçısı ve öğrenciler katıldı.

"FOTOĞRAF İNSANLARI BİR ARAYA GETİRİR"
Fotoğraf sanatı ile uğraşısına 1985’de amatör olarak başlayan ve 1995’den bu yana profesyonel olarak alanda çalışmalar yapan Doç. Dr. Emre İkizler, görsel kültürün, insanların görüntüleme kaygılarının önemli sonuçlar doğuracağına inandığını ifade ederken; fotoğrafın kuralsızlaşmasının taraftarı olmadığını belirtti. Sözlerine, “Giderek daha hızlı yaşıyoruz, daha hızlı tüketiyoruz, ancak, nitelikli iş yapıyorsanız bunun daha yavaş sindirilmesi gerekir” şeklinde devam eden İkizler, farklı insanlarla çalışmanın, farklı coğrafyaları tanımanın sinerji açığa çıkardığını belirtti.
Fotoğraf sanatını hayatının önemli bir parçası kılan, 1993’de İstanbul’da fotoğraf eğitimi ve sanat etkinliklerinin düzenlendiği Fujifilm Fotoğrafevi’ni kuran Faruk Akbaş, fotoğrafın insanları bir araya getiren, her yerde fotoğraf dostu kazandıran bir sanat olduğunu ifade etti. Fotoğrafın görsel unsurları tüm enstrümanları kullanarak anlatma yönünde geliştiğine vurgu yapan Akbaş, “Dünyada birçok bölgeye fotoğraf gezileri düzenleniyor. Türkiye, fotoğraf açısından dünyanın önemli platolarından biri. Daha keşfedilmemiş birçok panoromik bölgemiz var. Şanslı bir coğrafyanın üzerindeyiz. Fotoğrafçılar olarak bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Fotoğraf makinelerinde teknik konularda, ışık ve renk üzerine her türlü sorun çözüldü. Artık bize kalan araziye çıkmak” dedi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, gerçekleştirilen fotoğraf söyleşisi ile sanatseverleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken bu yıl ikincisini düzenledikleri Ulusal Fotoğraf Yarışması’na yoğun katılımla rekor düzeyde bir rakama ulaştıklarının müjdesini verdi. Fotoğraf söyleşisi, soru-cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Üstün Özen’in konuşmacılara plaketlerini takdim etmesi ile sona erdi. (İHA)

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler