Vali Altıparmak eşine sertifika verdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 03.06.2015 12:00:00
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, yıl sonu Geleneksel Türk El Sanatları sergisinin açılışını yaptı.
Vali Altıparmak eşine sertifika verdi

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Valisi  Ahmet Altıparmak, aralarında eşi Özden Altıparmak'ın da bulunduğu MESGEP kapsamında Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yakutiye Medresesi’ndeki yıl sonu Geleneksel Türk El Sanatları sergisinin açılışını yaptı. 
Yakutiye Medresesinde açılan sergiye Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve eşi Özlem Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in eşi Gülay Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve eşi Zuhal Karabörk, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Şeref Öngay’ın eşi Nesri Öngay ile kursiyerler ve davetliler katıldı.Serginin açılışı öncesinde konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, gezip görülecek sanat eserleri niteliğinde birçok eserin olduğuna inandıkları Türk El sanatlarıyla ilgili güzel bir serginin açılışına şahitlik ettiklerini belirterek "Bu kadar güzel sanat eserleri yapma gayreti içinde olan arkadaşlarımızın hevesini kırmamak için, bu güzel medresenin tahsisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Sergiyi eşi Özden Altıparmak ile gezen Vali Altıparmak eşinin yaptığı iki ayrı eseri inceleyerek , hatıra fotoğrafı çektirdi.Özden Altıparmak'a başarı ve katılım sertifikasını da veren Vali Altıparmak, tüm kursiyerlere teşekkür ederek başarılar diledi.
12 kursiyerin 38 ayrı eserinin sergilendiği yıl sonu Türk El Sanatları Sergisine yaptığı 2 ayrı eserle katılan Özden Altıparmak, Geleneksel Türk El Sanatlarımızın dalı olan Tezhip sanatının her zaman ilgisini çektiğini belirterek , geçen yıl açılışına katıldığı sergilerde gördüğü eserleri çok beğendiğini için, kendisinde bu kurslara katıldığını söyledi.Özden Altıparmak "Dokuz ay boyunca başta hocalarımız olmak üzere arkadaşlarımız büyük özverileriyle, emekle, sabırla haftada dört gün yoğun bir şekilde çalışarak bu eserleri meydana getirdiler.Sonuç bu" şeklinde konuştu.

Etiketler : Erzurum, Yakutiye, medrese, parmak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler