Vali bey herkesin bildiğini söyledi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm KÜLTÜR-SANAT Haberleri 14.07.2013 17:24:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın güzelliği ve ihtişamıyla etkileyici olduğunu belirtti. Vali Altıparmak tabyalarda yapılacak sanatsal ve kültürel etkinlikler yoluyla tanıtımının daha fazla yapılması ve turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. 
 
AZİZİYE VE MECİDİYE TABYALARINI GEZDİ
93 harbi olarak adlandırın Osmanlı - Rus Savaşlarında kenti müdafaa etmek için yapılan Aziziye ve Mecidiye Tabyalarını gezen Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Eğitimci - Yazar Abdurrahman Zeynal’dan bilgiler aldı. Tabyaların tarihi geçmişini ve yapılış sebeplerini, üstlendiği misyonu anlatan Eğitimci Abdurrahman Zeynal geçtiğimiz yıl tespit ettiği şehitlikler hakkında da bilgiler verdi.
Tabyaların güzelliği ve ihtişamı ile oldukça etkileyici olduğunu söyleyen Vali Altıparmak bu eserlerin restore edilerek korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. Tabyaların şehir hayatına katılabilmesi için Aziziye 2 olarak adlandırılan tabyalarda sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Altıparmak buraların tarihi açıdan son derece önemli yerler olduğunu ifade etti.
 
TALİMATLAR VERDİ
Tabyaların içerisinde peyzaj çalışmalarının bir an önce bitirilerek yol gösteren yön levhalarının yapılmasını isteyen Vali Altıparmak geçtiğimiz yıl yerleri tespit edilen şehit mezarlarına vatandaşların kolay ulaşabilmesi için yol yapılması ve şehit mezarlarının üzerinden yürünmeden gezilebilmesi için yürüyüş parkurları yapılması talimatını verdi.Eğitimci - Yazar Zeynal’ın Tabyalar hakkında verdiği bilgilerden oldukça memnun kalan Vali Altıparmak daha sonra Narmanlı Camii’nin arkasında bulunan Ahi Dumanbaba’nın kabrini ziyaret etti. Vali Altıparmak kabrin mutlaka restore edilmesi gerektiğini söyledi.
Eşi ve çocuklarıyla Tabyaları ziyaret eden Vali Altıparmak’a Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ve Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mustafa Şentürk’de eşlik etti.

 

Etiketler : Erzurum, tabya, Vali,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler