Acun Başbakan Erdoğan'ı neden seviyor?

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm MAGAZİN Haberleri 08.09.2013 14:34:00
Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, siyasete bakışından düşünce dünyasına hakkında merak edilenleri anlattı.
Acun Başbakan Erdoğan'ı neden seviyor?

RADARHABER / ERZURUM
 
Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, iş yaşamından özel yaşamına, siyasete bakışından düşünce dünyasına hakkında merak edilenleri anlattı.
O Ses Türkiye, Survavior ve Yetenek Sizsiniz Türkiye ile yeni sezona hızlı bir giriş yapmaya hazırlanan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı son olarak Başbakan Erdoğan'ın yaşamını anlatan 'Ustanın Hikayesi' belgeseline Yunanistan'daki bir anısını paylaşarak konuk olmuştu.

GURUR KAYNAĞI ERDOĞAN

Başbakan Erdoğan'a olan sevgisini gizlemeyen Acun Ilıcalı belgeselde, 'Yunanistan gezisinde bir taksicinin Başbakan Erdoğan için övgü dolu sözlerle bahsettikten sonra 'Buradan adaylığını koysa kazanır' dediğini belirterek bunu bir Yunanlı'dan duymanın gurur verici olduğunu belirtmişti.

Türk gençliğinin rol model olarak gördüğü başarılı yapımcı Acun Ilıcalı'nın Gezi Parkı sürecindeki fikirleri de merak konusu oldu hep. İşte Acun Ilıcalı'nın iş yaşamından özel yaşamına, siyasete bakışından düşünce dünyasına hakkında merak edilenlere verdiği cevaplar:

"ÇIKAR İÇİN SEVMİYORUM"

Başbakan'a olan sempatinizi hiç gizlememenize rağmen medya veya sanat camiası sizi 'yandaş' olarak algılamıyor. Neden?

Ben Fenerbahçeli olduğumu da herkese söyledim. Fakat Galatasaraylılar bana gıcık olmuyor. Fatih Terim'in hayatındaki en yakın kişilerden biriyim. Onun Galatasaraylı olması benim dostluğumu etkilemiyor. Başbakan'ı sevdiğimi en başından beri söylüyorum. Bunu söylediğim için avantajlı duruma geçmedim. Kartları açık oynadım ve 'İnsanlar bana bunu der' diye düşünmedim.

Gezi sürecinde görüşleriniz neden bu kadar merak edildi?

Bir kesimin temsilcisi gibi duruyorum, ondan kaynaklanıyor. Ben birçok görüşe katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Şirketimde Gezi'ye destek verenler de var vermeyenler de. Ben insanları fikri yüzünden yargılamam, fakat kimsenin de benim fikirlerimi yargılamasına izin vermem. Kutuplaşmaya karşıyım. Saldırganlaşarak hürriyet talep edemeyiz.

KUTUPLAŞMANIN KURBANI MISIR

Her zaman demokrasiyi savunanlar Mısır'da geri çekildi. Mısır ve Suriye olayında neden kimse konuşmadı?

Mısır olayı Türkiye'de kutuplaşmanın kurbanı oldu. Gezi Parkı'na destek vermeyenlerin Mısır'ı desteklemesi tepki çekti. O yüzden pek çok kişi aynı safta yer almak istemedi. Ortada bambaşka şeyler dönüyor. Bu ülke ne zaman ileri gitse hep başına bir şey gelmiş. Ya darbe olmuş ya da başka şeyler. Bu tesadüf olamaz.

Siz de ortada büyük bir oyun oynandığına inanıyor musunuz?

Adnan Menderes'in belgeselini izleyince gördüm ki pırıl pırıl insanları asmışız. Adnan Menderes bu ülkeye hizmet etmiş biri. Yakın akrabam Yassıada avukatlarından. Bayramda ziyaretine gittim ve onunla bu konular hakkında konuştuk. Ailelere yazılan son mektupları okuduk, ağladık. Biz bunları yaşayan bir ülkeyiz, durup düşünmemiz lazım. Bugün sosyal medyada hukuk işlemiyor. Sosyal medyada bir kişinin annesine küfür ediyorsunuz ve buna özgürlük diyorsunuz. Evet, hür olalım ama yalan haber yazmayalım, provakosyon yapmayalım.

"NEGATİF ELEKTRİK ALDIĞIM İNSANLARLA ÇALIŞMIYORUM"

O Ses Türkiye, Survivor ve Yetenek Sizsiniz Türkiye ile kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Jüriler neden değişti?

Bu sene O Ses Türkiye'de değişiklik yapmamız gerekiyordu. Seyirci her zaman bir yenilik ister. Bu yüzden O Ses Türkiye'de iki, Yetenek Sizsiniz'de bir jüri değiştirdik.

Jürileri neye göre seçiyorsunuz?

Maksimum on kişilik bir ekibim var. Onlarla birlikte karar veriyoruz. Benim fikrim olsun diye diretmiyorum. Eğer çoğunluk aynı fikirde değilse onların dediklerine göre hareket ediyorum. Çevremdeki insanların da fikirlerini alıyorum. İzleyicinin algısını kontrol etmeniz gerekiyor.

Yetenek Sizsiniz'e Eser'i almışsınız…

Eser'in yılbaşında O Ses Türkiye'de yaptığı performansı çok beğendim. Eser'in Türkiye'deki önemli yeteneklerden biri olduğunu düşünüyorum. Sempatisi ve enerjisi çok yüksek. İyi bir jüri performansı sergileyeceğini düşünüyorum.

Gökhan Özoğuz uzun zamandır ekranda yer almıyordu. Nasıl ikna ettiniz?

Gökhan'ın O Şimdi Asker filmindeki enerjisinden çok etkilenmiştim. Sahne dışındaki halini pek bilmiyoruz. Televizyon dünyasına çok uzak bir isim aslında. Benden başka biri onu ikna edebilir miydi bilmiyorum. Hep iyi işler yapıp insanların takdir etmesi için çok çaba gösterdim. Gökhan'da da o takdir oluşmuş ki jüri olmayı kabul etti.

Birlikte çalıştığınız isimlerin hepsi arkadaşınız mı?

İyi anlaştığım insanlarla çalışmak isterim. Negatif elektrik aldığım hiç kimseyle çalışmam. Mutluluğu, başarıyı veya başarısızlığı sevdiğim insanlarla paylaşmayı seviyorum. Başarısız olduğum günlerde onu paylaşabileceğim insanlarla çalışmak istiyorum. Dostluğa çok inanırım. Hep dost olduğum insanlarla çalışmayı tercih ettim.

"YALNIZ BAŞARAMAM"

Yeteneklerin sayısı artıyor mu yoksa azalıyor mu?

Başvuran sayısı artıyor. İnsanlar kendilerini geliştiriyor. Her sezonumuz bir öncekiden daha başarılı geçti. İnsanlar programı ciddiye alıp ona göre hazırlanıyorlar. Yetenek Sizsiniz bir ekran klasiği olacak. Uzun yıllar devam edecek güçlü bir format.

Projenin bu kadar başarılı olmasını bekliyor muydunuz?

Evet. Şimdiye kadar bütün öngörülerim tuttu.

Hiç 'ya tutmazsa' endişesi yaşamıyor musunuz?

Endişe her zaman olur. Var Mısın Yok Musun'da iki kez battıktan sonra üçüncüsünü yapayım dediğinizde kaygı oluyor. Mesela O Ses Türkiye Hollanda'da yeni çıkmıştı, beş dakika programı seyrettim ve hiç kaygılanmadım. O projenin iş yapacağı çok belliydi. Benim en büyük formülüm kendi etkilendiğim projeleri yapıyor olmam. Ben sevdiğim şeyleri yapıyorum, insanlar da seviyor. Halkın içinden sokaktan gelen biri olduğum için o programlar iş yapıyor.

Programların sevilmesinde ne kadar payınız var?

Belli ölçüde. Projenin güçlü olduğunu benim de onu tamamladığımı düşünüyorum. Tek başıma bir şeyler yapsam bu kadar başarılı olmayabilirdi. Hızlı konuşmam televizyon için büyük bir avantaj. Hayatımda kimseye rol yapmadım. Ne düşünüyorsam onu söylüyorum. Bu da seyirciye samimiyet olarak geçiyor. Kendi rayting analizimi böyle yapıyorum.

Ekibinizle birlikte tatile gitmeniz çok konuşuldu…

Allah'a şükür maddi gücüm var. 150 kişi özel uçağa bindik. Son zamanların en güzel tatilini yaptık. Birlikte bu başarıyı yakaladıysam onları mutlu etmem gerektiğini düşünüyorum. Kalabalığı çok seviyorum. İlk müdürüm İlker abi sonra Şansal abi beni mutlu etti ve ben o motiveyle uçtum. O zaman anladım ki mutlu olunca bir değil on veriyorsun. Çalışanlarıma da aynı sistemi uyguluyorum.

"ÖNEMLİ BİR FIRSAT KAÇTI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan 'Ustanın Hikayesi' belgeselinde anısını anlatan ünlülerden biriydiniz. Belgeseli nasıl buldunuz?

Daha iyi bir iş çıkarılabilirdi. Önemli bir fırsat kaçtı diye düşünüyorum. Daha tempolu dokümanter ve VTR'lerle daha hızlı bir akış olabilirdi. 

Etiketler : Erzurum, Acun, Başbakan, sevgi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler