Adrenalin’in Başkenti Uzundere!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm MAGAZİN Haberleri 05.06.2013 15:10:00
Adrenalin ve Doğa Sporları tutkunlarının yeni adresi Uzundere.Hafta sonları yapılan aktiviteler,unutulmaz anlar yaşatıyor.
Adrenalin’in Başkenti Uzundere!

RADARHABER / ERZURUM

Adrenalin ve Doğa Sporları tutkunlarının yeni adresi Uzundere. Rafting ve Dağcılık için her türlü zorluk derecesine göre ideal parkurları bulunan Erzurum’un Uzundere ilçesinde hafta sonları yapılan aktiviteler katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor.  Doğa Sporlarını daha geniş kitlelere yaygınlaştırmak amacı ile yapılan aktivitelerde güç, dayanıklılık ve mücadele azmi tavan yapıyor. İki gün süren macera gece ateş etrafında doğa ile baş başa yapılan doyumsuz sohbetler ile başlıyor. Şehrin gürültüsü ve modern dünyanın sorunlarından uzak, açık havada demli çay eşliğinde yapılan sohbetlerin konusu özellikle ilk kez katılanlar için ertesi gün yapılacak aktivitelerin detayları oluyor. İş adamından öğrencisine toplumun her kesiminden gelen insanların ortak paydaları doğa sporları. Yıldızlar altında kurulan dağcı çadırlarındaki uyku tulumları içinde geçirilen gece, güneşin ilk ışıkları ile yerini heyecanlı güzel bir güne bırakıyor. Yapılan organik kahvaltıdan sonra profesyonel rehberlerin verdiği bilgileri can kulağı ile dinlemek emniyet açısından çok önemli. Zira atılan her adımda kontrolü elden bırakmamak, güvenlik tedbiri almak ilk şart. Raftinge başlamadan önce rehberler ilk kez Rafting yapacak olan sporcuları karşılaşılabilecek zorluklar ve herhangi bir acil durumda yapılması gerekenler hakkında bilgilendiriyor. Uzundere Derekapı mevkiinde Tortum Çayı üzerinde yapılacak Rafting yarışmaları iki aşamadan oluşuyor. Nehir İnişi adı verilen ilk etapta takımlar 11 bin metrelik tescilli parkurda tek başlarına zamana karşı mücadele veriyorlar.

İLK ETABIN GALİBİ PUSULA        

Hafta sonu yapılan Rafting yarışmalarında Finansbank, 112 UMKE, TUKCELL ve Pusula Gazetesinin takımları yer aldı. Takımlar zamana karşı azgın sularda mücadele ederek parkuru en kısa sürede tamamlamayı hedeflediler. Her takımın içinde hayatlarında ilk kez Rafting yapanların yanı sıra Profesyonel Rafting Rehberleri de yer aldı. Tortum Çayı üzerindeki tescilli parkurlarda yapılan yarışmalarda amaç bu sporu daha geniş kitlelere mücadele ruhu kazandırarak yaygınlaştırmak. Akarsular yatakları içinde ilerlerken kaya, ağaç kütüğü, kısa veya uzun rapid ( su içerisinde oluşan çavlanlar) gibi bir takım doğal engellerle karşılaşmak, zaman zaman değişen suyun akış hızı (debisi) ile mücadele etmek işin en zevkli yanı olsa gerek. İş adamı Ahmet Metin Karadayı’nın kaptanlığında Pusula Gazetesi olarak katıldığımız Rafting yarışmalarının ilk turunda azgın sulara karşı verilen güç ve dayanıklılık mücadelesinde galip gelen taraf oluyoruz. 11 bin metrelik uzun parkuru 21.98 lik derece ile kat ederek ilk etabın birincisi oluyoruz. Puanlama usulü ile yapılan yarışmalarda 300 tam puan alarak ikinci etap için avantaj sağlıyoruz.

İKİNCİ ETAP H2H YARIŞLARI

İkinci etap olan Kafa Kafaya ( Head 2 Head ) yarışlarında takımlar birbirleri ile 600 metrelik parkurda mücadele ediyorlar. Kısa mesafede doğa ile birlikte rakip takımlara karşı verilen mücadelede Finişe ilk gelen takım ikinci etabın galibi oluyor. İyi bir çıkış yapmamıza rağmen önümüze çıkan kaya parçası hızımızı yavaşlatıyor ve ikinci etabın galibi 112 UMKE oluyor. Dostluk ve fair play çerçevesinde geçen yarışmalarda puanlar eşitlenince organizasyon komitesi üçüncü bir kategoriyi devreye sokuyor, halat çekme yarışmaları. Yapılan halat çekme yarışmaları ile hafta sonu yapılan aktivitelerin galibini belirleniyor. Tüm puanların toplanması ile Finansbank Çağrı Merkezi haftanın galibi oluyor. Pusula Gazetesi ikinci sırada yer alırken 112 UMKE ekibi üçüncü oluyor. Suya düşen köpeği kurtarmak için durup mücadele eden Turkcell Global Bilgi takımı ise haftanın en centilmen takımı seçiliyor.

 

GÜNÜN HATIRASI ALINAN KUPALAR

Dereceye giren takımlara kupa ve madalya veriliyor. Doğa sporlarının yaygınlaştırmak ve daha geniş kitlelere tanıtmak amacı ile yapılan hafta sonu Rafting yarışmaları katılımcılara unutulmaz anlar yaşatırken alınan kupa ve madalyalar övünç kaynağı oluyor. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları KUDAKA Genel Sekreteri ve yarışmaların başhakemi Talha Bekir Özmen, KUDAKA Doğa ve Macera Sporları Komite Başkanı Fatih Sert ve Avukat Ayhan Yürekseven tarafından veriliyor. Takımlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra farklı bir hafta sonu geçirmenin zevkine varıyorlar.

AÇIK HAVADA CAĞ KEBAP KEYFİ

Rafting yarışmalarında verilen mücadele sonrası kaybedilen enerji yörenin vazgeçilmezi olan çağ kebap ile alınıyor. İş adamı Ahmet Metin Karadayı’nın katkıları ile katılımcılara cağ kebap ikram ediliyor. Açık havada doğa ile baş başa geçirilen iki gün şehrin stresini yok ediyor. Organizasyonun mimarı ATAK Arama Kurtarma Kulübü Başkanı ve Rafting Antrenörü Çetin Bayram amaçlarının doğa sporlarını daha geniş kitlelere yaygınlaştırmak olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür ediyor.  Geçen yıl Federasyon ile birlikte başarılı ortak çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Bayram,  “ Sağolsun Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ulaşım konusunda destek verdi, kendisine teşekkür ediyorum. Bunun yanında bizleri onurlandıran ve desteğini esirgemeyen Sayın Ahmet Metin Karadayı’ya da şükranlarımı sunuyorum. Rafting emniyet tedbirleri alındığı takdirde tehlikesi olmayan bir spordur. Ülkemizde federasyon tarafından tescillenen ve zorluk derecesine göre sıralanmış birçok parkur vardır. Uzundere ilçesinde de tescilli bu parkurumuz özellikle yeni başlayanlar için çok ideal. Önümüzdeki günlerde ekibim ile birlikte daha farklı organizasyonlar ile Doğa Sporlarını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Doğa aşığı olan KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen ise bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekerek bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bölgede zorluk derecelerine göre birçok tescilli Rafting Parkurunun olduğunu belirten Özmen, “ vatandaşlar burada farklı bir gün geçirebilirler. Ülkemiz doğa harikası zenginlikler ile dolu. Şehrin stresinden uzak doğa ile baş başa bir gün geçirmek isteyenleri Uzundere’ye davet ediyorum”diye konuştu.

ADRENALİN’İN ZİRVE YAPTIĞI MEKAN

Bölgedeki doğa sporları yalnızca Rafting ile sınırlı değil. Dağcılık alanlarında görsel bir şölen sunan ilçede kaya tırmanışı yapmak için farklı mekânlar bulunmakta. Tarihi Engüzek Kalesi manzaralı bu tırmanış parkuru bunlardan yalnızca biri.  Adrenalin tavan yaptığı farklı bir aktivite olan kaya tırmanışında emniyet ön planda. Doğa sporları Antrenörü Çetin Bayram ve ekibinin kontrolünde metrelerce yükseklikteki kayalardan sorunsuzca iniş yapılabiliyor. İş adamı Ahmet Metin Karadayı bu deneyime sahip olan isimlerden. Kontrollü bir şekilde en küçük emniyet tedbirleri es geçilmeden zirveden iniş yapan Karadayı, “ Göründüğü gibi değil, çok farklı ve zevkli bir şeymiş” dedi. Doğa ile baş başa kalmak isteyen, şehrin monotonluğundan uzak kalmanın yollarını arayan adrenalin meraklılarının yeni adresi Uzundere İlçesinde ATAK’ın profesyonel ekipleri doğal parkurlarda  doğa aşıklarını ağırlamayı bekliyor.(PUSULA)   

 

 

 

 

    

Etiketler : Erzurum, Uzundere, adrenalin, rafting,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler