Dadaş Nusret Trump’ın Kızını Ağırladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm MAGAZİN Haberleri 26.07.2019 12:37:00
Şenkayalı Nusret Gökçe’nin ABD Başkanı Trump’ın kızı Tiffany'i ağırladı.
Dadaş Nusret Trump’ın Kızını Ağırladı

 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Tuz serpme hareketi ile dünya çapında üne kavuşan dünyaca ünlü et restoranı Nusret’in sahibi Erzurumlu Nusret Gökçe,  yeni açtığı Mikonos şubesinde ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Tiffany’i ağırladı. Saltbea (tuzlama) hareketiyle dünyaya nam salan Nusret Gökçe, geçtiğimiz ay son şubesini komşu Yunanistan’ın gözde tatil noktası Mikonos'a açtı. Dadaş Nusret sayesinde bölgede turist patlaması yaşandı. Adaya ayak basan her tatilci, Nusret'te yemek yemek için günler öncesinden yer ayırttı.

 

YANYANA FOTOĞRAF PAYLAŞTI

 

O isimlerden birisi de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın ikinci eşi Marla Maples'tan olan kızı Tiffany Trump'tı. Trump'ın 25 yaşındaki kızı için restorantta yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tiffany'nin korumaları, yemekten bir süre önce hem işletmeyi hem de bölgeyi karış karış taradı. Alınan bir takım önlemlerden sonra da Tiffany Trump, Nusret'e giriş yaptı. Dostlarıyla ziyafet çeken Tiffany, yemeklerden oldukça memnun kaldı. Nusret’de Trump ile olan fotoğrafını '01.50' notu ile Instagram hesabının hikaye bölümünde paylaştı. Paylaşım çok sayıda beğeniş ve yorum aldı.

 

 

 

NUSRET GÖKÇE KİMDİR?

 

1983 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Nusret Gökçe, maden işçisi bir babanın 5 evladından birisidir. Henüz iki yaşındayken ailesiyle birlikte Erzurum'dan Darıca'ya göç eden Nusret, maddi sebepler dolayısıyla Darıca Faik Şahenk Ortaokulu'nu altıncı sınıfta bırakmak zorunda kalmıştır. Meslek hayatına Bostancı'daki kasaplar çarşısında başlayan Nusret, uzun bir süre kasp çıraklığı yapmıştır. Büyük bir kasap dükkanında 10 ustayla aynı anda çalışan Nusret, günde 18 saat aktif olarak çalışmıştır. Et doğramadaki profesyonelliğini dar zamanda çok iş yapma konusuna borçlu olan Nusret, ilk olarak 2007 yılında İstinye Park'ta açılan kasap-restoran konseptinde çalışmaya başlamıştır. Bu deneyimin ardından Dünya üzerindeki diğer restoran konseptlerini görmek isteyen genç girişimci, Arjantin'e doğru yola çıkmıştır. 

 

CEBİNDEKİ SON PARASIYLA ARJANTİN’E GİTTİ


Cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile gittiği Arjantin'de kasapları ve restoranları gezen Nusret, sektör hakkında fikir edinmeyi başarmıştır. 
Türkiye'ye döndüğünde aynı işyerinde çalışmaya devam eden Nusret, bu deneyimleri işine aktarmayı başarmıştır. 'Lokum', 'Ceviz', 'Kafes' gibi pişmiş et türlerini ilk kez kendisinin yaptığını iddia eden dünyaca ünlü restoran sahibi, bu kez yeni deneyimler için Amerika'ya gitmeyi kafasına koymuştur. Zor şartlar altında aldığı üç aylık Amerika vizesinin ardından New York'un en bilindik dört restoranında para almadan çalışmış ve yaptığı mönü New York Times'da yayınlanmıştır. Türkiye'ye yeniden döndüğünde bu kez işsiz olan Nusret, kendi iş yerini açmak için çabalarına başlamıştır. Kendisine eski bir arkadaşı olan Mithat Erdem'i melek yatırımcı olarak seçen genç girişimci, arkadaşıyla beraber ilk restoranın temelini atmıştır. Arkadaşından aldığı parayı 5-6 ay içerisinde geri ödeyen Nusret, borcunu ödedikten sonra yoluna bir süre tek devam etmiştir. 

2009 yılına kadar tek olarak devam ettiği işletmesine, 2012 yılı itibariyle Doğuş Grubu ortak olmuştur. Eskiden 1800 TL maaşla çalıştığını, şu an ise 400 çalışan istihdam ettiğini belirten Nusret, yaptığı etleri yemek için yurtdışından özel jetleriyle müşterilerinin geldiğini ve bunun kendisi için büyük bir mutluk olduğunu ifade ediyor. 

NUSR-ET’İN KURULMASI 

Bu işi kendi yapmak istediği halde kendi yerini açacak kadar parası yoktu ve eski dostu olan Mithat Erdem ile birlikte ortak bir dükkan açarak ilk adımı atmıştır. İstenilenden de hızlı büyüyen Nusret çok kısa bir sürede iş için yatırdığı parayı çıkardıklarını söylemiştir. Dükkan zincirleri kuran Nusret yalnızca Türkiye’de değil dünyanın değişik yerlerinde kasap ve restoran dükkanı iş yapmaktadır. Nusret Gökçe için bir dönüm noktası olan 2007 yılında İstinye Park’ta kasap ve restoran işinde çalıştığı yıllardır. Nusret kasaplık işinde kendini geliştirmek için Amerika, Japonya gibi birçok dış ülkeye giderek bu mesleğin oralarda nasıl olduğuna kendi gözleri ile bakmıştır. Birçok Yabancı ülkelere giden Nusret bu işi kafasına koymuştur ve yabancı dili olmadığı halde oralara giderek bu işin pratikliğini sağlamıştır. 

Son maaşı ve 9 bin lira gibi bir parayı bankadan kredi çekerek gittiği Arjantin’de 3 ay kalarak kasapları, restoranları ve çiftlikleri gezerek bilgi edinmiştir. Memleketimize döndüğünde maaşlı işine devam etmiştir. Edindiği iş deneyimlerini Türkiye’de uygulamaya kafasında kurgulayan Nusret neler yapacağını kafasında netleştirmiştir. O zamanlar çalıştığı restoran da edindiği birçok deneyimi uygulamaya başlamıştır. Nusret bununla yetinmeyip 2010 yılında Amerika’ya gitmiştir. Oraya giderek Amerika’nın en meşhur dört restoranında ücret almadan çalıştığını da söylemektedir. Yeniden Türkiye’ye geri döndüğünde maaşlı işinden de olmuştur lakin amacı zaten kendi dükkanını kurmaktır.
 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler