Emine Erzurum'da

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm MAGAZİN Haberleri 05.08.2015 10:15:00

RADARHABER / ERZURUM
Ünlü tiyatrocu ve Benim İçin Üzülme dizisinin sevilen oyuncusu Tuğba Çom, nişanlısı Görüntü Yönetmeni Erhan Makar ile birlikte Erzurum’un tarihi mekânlarını gezdi ve bir dizi ziyaretlerde bulundu. Tatil yapmak, Erzurum’un tarihi mekânlarını gezmek ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Erzurum’da bulunan ünlü tiyatro sanatçısı Tuğba Çom, ilk olarak Erzurum’un kültürünü anlatmak ve yaşatmak adına adeta görsel şölen sunan Erzurum Evleri’ni gezdi. Burada eski dönemlerde kullanılan ev gereçlerini inceleyen ve çok beğendiğini ifade eden Çom, Rüstem Paşa Bedesteni’nde (Taşhan) Oltu taşı tespihi ve hediyelik eşya satan esnafı ziyaret etti, esnaftan Oltu taşı tespihi ile tespih kültürü hakkında bilgiler aldı. Erzurum’un Anadolu’nun bir aynası olduğunu ifade eden Çom, Doğu denilince akla ilk olarak Erzurum’un geldiğini ve Erzurum denilince de insan aklına ilk gelen şeyin dadaşlık, mertlik ve cömertlik olduğunu belirtti. Erzurum’un Anadolu’nun başlangıç noktası olarak kabul edilmesi gerektiğini aktaran Çom, sözlerine şöyle devam etti:” İnsanın, Erzurum’u gezdikçe, gördükçe ve kültürünü anladıkça daha bir kanı kaynıyor bu topraklara. Şehre ilk girişte ne kadar soğuk bir yere geldim diyorsunuz ama o samimiyeti ve içtenliği anlamanız uzun sürmüyor.’’
 
ERZURUM İLE İLGİLİ BİR PROJEMİZ OLABİLİR.
Erzurum’da bir çalışma yaptığımız zaman eminim bambaşka bir Tuğba ortaya çıkacaktır. Tarihi dokusu ve kültürü çok dolu bir şehir burası. Havaalanı kent merkezine çok yakın. Türkiye’nin hemen her yerinden ulaşım oldukça kolay. En büyük arzumuz ilerleyen zamanlarda bu kadim şehirde proje ve projeler gerçekleştirmek olacaktır.
 
CAĞ KEBABINI TEK GEÇERİM
Sevilen dizi oyuncusu Tuğba Çom, gazetecilerin kendisine yönelttiği ‘ Erzurum’u gezdiniz ve gördünüz. Size göre Erzurum’un en öne çıkan özelliği nedir?’ sorusuna; “ Cağ kebabı kesinlikle tek geçerim. Harika bir tat, çok farklı bir deneyim. Cağ kebabı tatmamak bence büyük bir eksikliktir.” şeklinde yanıt vererek cevap verdi. Sempatik oyuncu Çom, Şehir merkezindeki gezi ve ziyaretlerini tamamladıktan sonra, Aşkale Çomoğluları Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı’nın kızı Nurşen Çomaklı ve Hüseyin Duvar’ın oğlu Samet Duvar çiftinin düğün törenine katıldı, görüntü yönetmeni nişanlısı Erhan Makar ile birlikte çiftin nikâh şahitliklerini yaptılar. Çom, düğün töreninde akrabalarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, şehirden ayrıldı.
Etiketler : Erzurum, tiyatro, mekan, ünlü,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler