İbrahim Erkal’e sanat dünyasından büyük vefasızlık

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm MAGAZİN Haberleri 24.05.2019 12:24:00
Filiz Akgün Erkal, İbrahim Erkal'in öldüğü gece ile ilgili son yaşananları anlattı.
İbrahim Erkal’e sanat dünyasından büyük vefasızlık

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Ölümüyle Türkiye’yi yasa boğan Erzurumlu ünlü sanatçı İbrahim Erkal’in eşi Filiz Akgün Erkal, İbrahim Erkal'in öldüğü gece ile ilgili son yaşananları anlattı. Bayan Erkal, Dadaş sanatçının sadece Erzurumlu hemşerileri tarafından hatırlandığını, sanat camiasındaki ünlülerin ise büyük bir vefasızlık örneği gösterdiğini açıklamaları ile ortaya koydu. Filiz Aker Erkal, İbrahim Erkal’in hayatını kaybettiği geceyi anlatıp, ‘Hiç gitme demezdim ama nedense o gün dışarı gitme dedim. Gitti, 00.00’da siteye giriş yapmış ama bana haber 02.30’da geldi. Komşum kızını hastaneye götürmese sabaha kadar hiç bulunamayacaktı’’ diye konuştu. İbrahim Erkal’e sanat dünyasından vefasızlık gösterildiğini vurgulayan Filiz Erkal, ‘‘Sanat dünyasından çok arayan soran olmadı. İlk sene anma programı hazırladık. Davet ettiğim halde kimse gelmedi. İbrahim’in de çok sevdiği dostlarını aradım, gelmediler. İkinci yıl kimseyi çağırmadım. Çağırsam da gelmiyorlar çünkü’’ diye konuştu. 3 çocuğu ile yaşamını sürdüren bayan Erkal, ‘‘Çok şükür ihtiyacım yok ama eş dost bize çok sahip çıkıyor. Erzurumlular özellikle bizim her şeyimizle ilgileniyor’’ dedi.


FİLİZ AKGÜN ERKAL: EŞİME O GÜN 'GİTME' DEDİM


İbrahim Erkal, 11 Mayıs 2017’de evinin otoparkında düşerek beyin kanaması geçirmiş, yaklaşık bir ay komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti. Erkal’ın eşi Filiz Akgün Erkal, geçen iki senede yaşadıklarını anlattı. 'Duymadık Demeyin' programına konuk olan Filiz Akgün Erkal, şunları söyledi: 

- 21 yaşında evlendim. Eşimi kaybettiğimde 14 yıllık evliydik. O acıyla yaşamaya alışıyorsun. Özlemimiz çok büyük. ama güçlü durmak zorundayım. Acımı yaşasam da dışarıya pek yansıtmıyorum. Üç evladım var. Onlar için dik durmam gerek. Eğer kendimi salarsam eşimin bana kızacağını düşünüyorum.

- Bana hep bir yere gitmiş de gelecekmiş gibi geliyor. Hâlâ o duygu içerisindeyim. Biraz da bebeğimin olması beni oyaladı. Allah sanki kızım Elif Su’yu bana bir teselli, bir uğraş gibi gönderdi. Eşim komaya girdiğinde bebeğim 12 günlüktü, vefat ettiğinde 43 günlüktü.

 

 

O GECE NELER OLDU?


- O gece evdeydim. Sabah bebeğin kontrolü için hastaneye gittik. Eşimin yüksek tansiyon sorunu vardı. Misafirlerimiz vardı. 21.00 gibi evden çıktı. Normalde eşime hayatta ‘Gitme, arkadaşlar gelecek’ demezdim ama nedense o gün ‘Gitme’ dedim. 'Yok, gider gelirim' dedi. Zaten 00.00’da siteye giriş yapmış ama bana haber 02.30’da geldi. Komşum kızını hastaneye götürmese sabaha kadar hiç bulunamayacaktı. Vale getirmiş, sonra çıkmış. Beni güvenlik aradı. Öyle öğrendim.

- Eşim 2–3 ay önce ‘Beni ölürsem beni buraya gömün. Benim çoluk çocuğum burada’ demişti. Karacaahmet Mezarlığı’nı çok seviyordu. Bir yıl önce gezmiştik mezarlığı. İnsanlar 'Niye Erzurum yerine burası?' diyor ama onun vasiyeti böyleydi.

 

 

ERZURUMLULAR HER ZAMAN İLGİLENİYORLAR 


- İbrahim çok malı mülkü olan bir adam değildi. İnsan biriktirdi. Evlerimiz var ama ben kirada oturuyorum. Dostlarımızın çok büyük desteği oluyor. Çocuklarımın okuluna hiç ödeme yapmıyorum. Çok şükür ihtiyacım yok ama eş dost bize çok sahip çıkıyor. Erzurumlular özellikle bizim her şeyimizle ilgileniyor.

- Sanat dünyasından çok arayan soran olmadı. İlk sene anma programı hazırladık. Davet ettiğim halde kimse gelmedi. İbrahim’in de çok sevdiği dostlarını aradım, gelmediler. İkinci yıl kimseyi çağırmadım. Çağırsam da gelmiyorlar çünkü… İşleri olup da gelmeyen olabilir ama birebir telefon açtığımda ‘Geleceğim’ deyip gelmemeleri garip. Ama önemsedim mi, hayır. Çünkü onu seven bir halk var. Eşim halkın sanatçısıydı ve halk onu çok seviyor. Bu çok daha önemli.

- Biz eylül-ekim gibi çok büyük bir İbrahim Erkal şarkıları projesi yapmayı planlıyoruz. İbrahim’in kendi isteğiydi bu. Klasik eserlerini Yıldız Tilbe, Cengiz Kurtoğlu gibi çok sayıda ünlü isim seslendirecek. En küçük kızım babasını hiç tanımadı. Onun için de çok güzel bir anı olacak. Yıldız Tilbe kendisi İbrahim’in şarkılarından bir albüm yapmak istedi ama bizim projeyi duyunca planını erteledi.

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler