Kent meydanında tek sıkıntı başıboş köpekler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm MAGAZİN Haberleri 14.07.2013 13:41:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Yakutiye Meydanı’nda ki Ramazan etkinliklerini izlemeye gelen vatandaşlar, insanlara korku verircesine bilinçsizce kalabalık içerisinde dolaştırılan köpeklerden rahatsızlık duyuyor. 
Erzurum’un Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesinde iftar sonrası adeta İstiklal Caddesini andıran bir yoğunluk yaşanıyor.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER TEK SIKINTI KONUSU 

Kent Ramazan ayında yerli ve yabancı birçok insanı ağırlarken bilinçsizce dolaştırılan köpekler şikayet konusu. İftar sonrası Yakutiye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikleri rahatlıkla izleyemediklerini dile getiren vatandaşlar, “İftardan sonra ailemizle birlikte etkinlikleri izlemeye geliyoruz. Ama burada rahat edemiyoruz. Çünkü bazı kişiler tarafından dolaştırılan köpekler bizi rahatsız ediyor. Bundan büyük rahatsızlık duyuyoruz.” dedi.
Özellikle 18 yaş altı gençlerin insanları bilinçli olarak rahatsız edercesine gezdirdikleri köpekleri üzerlerine doğru saldıklarını belirten vatandaşlar, “Ramazan ayı Erzurum’da çok iyi. Havası nedeniyle birçok insan buraya geliyor. Batı illerinde aşırı sıcak olduğundan Erzurum’un yayla havası tercih ediliyor. İftar sonrasında da güzel etkinlikler, Cumhuriyet Caddesi, semaver çayları, her şey güzel. Sorun olan insanları rahatsız eden noktalar ise herkes ailesiyle, eşiyle, dostuyla caddeye çıkıyor. Burada özellikle 18 yaş altı çocuklar, gençler. İnsanları huzursuz ediyor. Gezdirdikleri köpeklerle insanlara korku salıyorlar. Başkasının huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Emniyet tedbir alıyor. Ama gözlemlenende şu. Etkinliklerin dışarısında polis ekipleri görev alıyorlar. Herkes adet yerini bulsun mantığı davranılıyor. İnsanlar rahatsız, huzursuz oluyor. Suç işlendikten sonra gidip suçluyu yakalamaktansa suça tedbir almak daha doğru olanı değil mi ? Polislerin gözü önünde köpekleri kızların üzerlerine salıyorlar müdahale eden yok. Halka korku verecek şekilde, kimliksiz köpeklerin gezdirenlere ceza uygulanmıyor mu ?” diye konuştular. 

 

Etiketler : Kent, meydan, köpek, vatandaş,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler