Sarı gelin Cem Adrian'la yeniden meşhur oldu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm MAGAZİN Haberleri 23.05.2018 16:24:00
Sanatçı Cem Adrian'ın okuduğu ‘Sarı Gelin´ türküsü, 1 yılda 11 milyon 988 bin kez...
Sarı gelin Cem Adrian'la yeniden meşhur oldu!

 

Sinan AYDIN'ın Haberi... 


RADARHABER / ERZURUM

Sanatçı Cem Adrian´ın okuduğu, ‘Sarı Gelin´ türküsü, 1 yılda 11 milyon 988 bin kez dinlenerek kırılması güç bir rekora imza attı. Erzurum´un dillere destan türkü olan Sarı Gelin, birçok ünlü sanatçı tarafından seslendirildi, hatta farklı dillerde söylenerek tüm dünyada büyük bir üne kavuşması sağlındı. Sarı Gelin türküsünü, bugüne kadar başta Yavuz Bingöl, Kıraç, İbrahim Erkal, Hüseyin Alidzade ve bir çok sanatçı söyledi. Farklı ses tonları ile kulaklara hitap eden bu türküyü, geçen yıl ise ünlü müzisyen, besteci ve yönetmen Cem Adrian seslendirdi.

 

TÜRKÜYÜ YENİDEN MEŞHUR ETTİ…1 YILDA 11 MİLYON DİNLENME

 

Muhteşem sesiyle farklı bir ‘Sarı Gelin´ yorumuna imza atan Cem Adrian, türküyü adeta yeniden meşhur etti. Türkiye´de hit olmuş Sarı gelin türküsü, Cem Adrian´ın sesinden geçen yıl Ocak 2017´de dünyaca ünlü video paylaşım sitesi YouTube´ye de yüklendi. Büyük bir ilgi gören Cem Adrian versiyonlu Sarı gelin türküsü, dinlendikçe dinlendi v 1 yılda inanılması güç bir rekora imza attı. 3 Ocak 2017 tarihinde video paylaşım sitesine yüklenen Sarı gelin türküsünü, 1 yılda 11 milyon 988 bin 162 kez dinlendi. Bu rakam bir türkü için kırılması güç bir rekor olarak değerlendiriliyor. 3 dakika 54 saniye süren Cem Adrian´ın seslendirdiği  ‘Sarı Gelin´ türküsünü, daha önce seslendiren Yavuz Bingöl 20 Kasım 2009 yılında YouTube´ye yüklemiş ve bugüne kadar geçen 10 yıllık sürede 8 milyon 475 bin 302 kez dinlenmişti. Bu türküyü yine Kıraç seslendirmiş ve 2008 yılında YouTube´ye yüklenmiş ve bugüne kadar 1 milyon 411 bin 519 kişi dinlemişti. Hüseyin Alizade´nin seslendirdiği türküyü 42 bin 974 kişi, Fahri Kayahan´ın seslendirdiği ve 17 Nisan 2008´de yüklenen videoyu ise bugüne kadar 104 bin 134 kişi dinlemiş.

 

CEM ADRİAN KİMDİR?

 

Cem Adrian müzisyen, besteci ve yapımcı. Ortalama bir insandan 3 kat daha uzun ses tellerine ve 4.5 oktavlık ses genişliğine sahiptir. 30 Kasım 1980 tarihinde, Yugoslav kökenli bir ailenin ikinci çocuğu olarak Edirne´de dünyaya gelen Cem Adrian, ortaokul sıralarında müzikle ilgilenmeye başladı. Adrian, ilk bestelerini de bu yıllarda yaptı. 12 yaşından itibaren Edirne´de radyoculuk yapmaya başladı ve bu işi yaklaşık on yıl boyunca belirli aralıklarla devam ettirdi. Radyoculuğun müzik yapabilmesi için hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten Cem Adrian, ilk albümünde yer alan iki şarkı dışında bütün şarkıları çalıştığı radyonun stüdyosunda kaydetti. Sonraki yıllarda müzik piyasasında şansını denemek ve amaçladığı noktalara gelebilmek için İstanbul‘a gelen Adrian, 2003 yılında Serkan ve Efkan Erdal ile birlikte kurdukları “Mystika” adlı etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak çeşitli mekanlarda sahne aldı. 2004 yılında, bir kafede çalıştığı sırada, Fazıl Say‘ın bir arkadaşı ile tanışma fırsatı yakaladı ve pek çok enstrüman sesini kendi sesiyle taklit ederek hazırladığı demosunu Fazıl Say´a ulaştırdı. Duyduğu sese hayran olan Say, Cem Adrian´ın Bilkent Üniversitesi‘nde özel öğrenci statüsünde eğitim alması için önayak oldu. 2005 yılının Şubat ayında, 1997 ve 2003 yılları arasında Edirne´de kaydettiği demolardan ve 2004 yılının Ekim ayında Fazıl Say ile birlikte verdiği ilk konserin kayıtlarından oluşan “Ben Bu Şarkıyı Sana yazdım” adlı albümünü çıkardı. 2006 yılının sonbaharında, yapımcılığını kendi üstlendiği ikinci albümü “Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti” yi çıkaran Cem Adrian, bu albümde yer alan ve albümle aynı adı taşıyan şarkısında, 134 kanal vokal kaydı yaparak hiç enstrüman kullanmadı. Albümün genel yapısı, Cem Adrian´ın, bas, tenor, mezzo, soprano ve koloratur soprano seslerinin koro kayıtları üzerine döşenen elektronik altyapılar oluşturdu. Bu albüme Denizhan, Umay Umay ve Suicide vokalleri ile katkılarda bulundu.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler