FETÖ/PDY Tecavüzü Örtbas Davası'nda 4 Tahliye

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 15.04.2016 08:11:00
Fethullah Gülen'in Yeğeni Kemal Gülen, Tecavüzü Örtbas davasına izleyici olarak katıldı...
FETÖ/PDY Tecavüzü Örtbas Davası'nda 4 Tahliye

Sinan AYDIN'ın Haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

FETÖ / PDY lideri Fetullah Gülen'in kardeşi ve yeğeninin de şüphelileri arasında yer aldığı "15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismar'' olayında soruşturmayı usulsüzce kapattıkları iddia edilen 7'si tutuklu 16 Polisin Erzurum'da yargılanmasına başlandı. Duruşmaya, Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen'de izleyici olarak katıldı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Güler (Emekli Emniyet Müdürü ve Dönemin Erzurum İstihbarat Şube Müdürü) , Cengiz Çiçek (Emniyet Amiri ve şuan İstihbarat Daire Başkanlığında Görevli) ,Fethi Bünetube müdürü ) ile Polis memurları İbrahim Nuhoğlu, Murat Önemli, Adem Baysal, Okan Ölmez ile tutuksuz Polis memuru sanıklar Mehmet Hilmi Sevimlican, Hüseyin Keküllüoğlu, Murat Koçyiğit,Muhsin Pala, Ahmet Fatih Bayrakçı, Fatih Akeroğlu, Ünal Doğruel ve Sedat Ekinci ile sanık avukatları ve sanık yakınları katıldı. Hakkında yakalama kararı olan ancak firarda olan Aydın Ergün ise duruşmaya katılmadı.

SANIK POLİS MÜDÜRÜ DOKTORU İLAÇ YOLSUZLUĞUNDAN DİNLEDİKLERİNİ İDDİA ETTİ AMA...

Mahkeme Başkanı Zafer Turan'ın iddianameyi özet olarak okuması ile başlayan duruşmada, sanıklar tek tek savunmalarını yaparak suçlamaları kabul etmediler. Tutuksuz sanık Murat Koçyiğit, '' Ben terör örgütü üyesi değilim. 18 yıl boyunca şerefimle görevimi yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Vatanımı ve milletimi seven bir Polis memuruyum'' dedi. İkinci sırada savunma yapan ve davanın kilit ismi olmakla itham edilen dönemin Erzurum İstihbarat Şube Müdürü olan emekli emniyet müdürü Abdullah Güler, soruşturma esnasında yurt müdürü ve sağlık raporu veren doktorun baskı ve tehdit amaçlı dinlenerek yıpratılması iddiaları ile ilgili savunma yaptı. '' Bu dinlemelerin yasa dışı olması mümkün değil'' diyen Sanık Abdulah Güler, ''Yaptığımız işlem önleme dinlemesidir Adli dinleme değildir. 14 yıl İstihbarat şubelerinde çalıştım, usulsüz dinleme diye birşey görmedim'' dedi. Güler, "Biz gerek üstlerimizin talimatı gerekse kendi çalışmalarımız sonucunda bu bilgilere ulaşırdık. Bu bilgiler ışığında devam eden çalışmalar, Asayiş Şube Müdürlüğünde operasyona dönüştürülürdü" dedi. Dinlemelerin başka araştırmalar kapsamında yapıldığını iddia eden Sanık Güler, '' O dönem Vali olan Celalettin Güvenç, yurtlarda kalan kız çocuklarına cinsel istismar  iddiları olduğunu söylereyek araştırılması talimatını verdi. Bizde bu kapsamna ön dinleme yapıyorduk. Yurt Müdürü bu kapsamda dinlendi. Doktor ise yürütülen bir ilaç yolsuzluğu kapsamında dinlendi'' dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Zafer Turan, ''Doktorun ilaç yolsuzluğu gerekçesiyle dinlendiğini söylüyorsunuz. Bu olay da dinlenen başka biri var mı?' diye sordu, sanık ' Hatırlamıyorum' cevabını verdi. Mahkeme Başkanı Turan , ' Yolsuzluk olayında sadece 1 kişi dinlenmez. Organize demek birden fazla kişi demektir'' hatırlatmasını yaptı. Olayın yaşandığı tarihlerde kayıtlarda başka dinlemeler yapılıp yapılmadığı yönünde hususların olduğunu kaydeden Güler,  "Hakim kararı alındıktan sonra daire başkanlığına bildirilir. Oradan TİB'e gönderilir. Bu kurumun kendi hukuk uzmanlarınca uygun görüldükten sonra dinleme işlemine başlanılır. Soruşturma aşamasında biz neyle suçlandığımızı bilmiyorduk. Bu yüzden nispeten cevaplamaya çalıştık. Ayın 11-15'i arasında müfettişlerce denetimler yapılır. Kayıtlar hem biz de hem de İstihbarat Daire Başkanlığında tutulur. 2010'dan sonra bu meseleyle ilgili olan kişilerle görüşmem olmamıştır. İrtibatımın olmadığı insanlarla nasıl bir olup da silahlı terör örgütüne üye olmuş olabilirim?" dedi.

'' BEN FETÖ / PDY OPERASYONLARINA KATILAN BİRİYİM''

Şuan İstihbarat Daire Başkanlığında görevli olan sanık Cengiz Çiçek ise , savunmasına '' Vallahi de billahi de ben bu şahısları ( Fethullah Gülen'in yakınları) tanımam. Ben FETÖ ile pararlel yapı ile mücadele ediyorum. Ama bu durumda FETÖ üyesi olmakla yargılanıyrum. Bu yapının mensubu olarak yargılanmaktan zul duyuyorum'' dedi. Çiçek, '' İstihbarat Daire Başkanlığına geldikten sonra 'FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar yapılacak' denildiğinde birileri geri planda dururken ben geri planda durmadım ve operasyonlara katıldım.İstihbarat Daire Başkanlığının imkanları çok geniş. Herhangi bir bağlantım olsaydı bu ortaya çıkardı. Bugüne kadar çıkmadı. Tutuklu olmama rağmen hala görevimdeyim, açığa alınmadım. FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlara katılan biri olarak bu durumda olmam beni ayrı üzdü" dedi. Erzurum'daki görevi süresince terör örgütü PKK'ya yönelik önemli görevleri olduğunu da söyledi. Sanıklardan Fethi Bünet ise olaylarla ilgili tutanakların tutulduğu tarihte izinli olduğunu ileri sürdü. İzinden dönüp işe başladığı gün görevlendirmeyle Şanlıurfa'ya gittiğini aktaran Bünet, "Şahsı (zihinsel engelli kız çocuğunu) Sosyal Hizmetler İl Müdürülüğüne ait yüksek güvenlikli sığınma evine teslim ettik. Gece geç saat olduğu için orada kaldık. İzinde olduğum dönemde yerime kim bakıyordu hatırlamıyorum. Harici olarak bu tutanakla ilgili bir işlem yapıldığını hatırlamıyorum" diye savunma verdi.

4 POLİS TAHLİYE EDİLDİ

Diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istediler. Gece geç saatlere kadar süren duruşma sonunda Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinin alınması, sanıkların çalıştığı gün ve saatlerin İl Emniyet Müdürlüğünden talep edilmesi, dinleme şekillerine yönelik usulün nasıl olduğuna ilişkin emniyetten bilgi yazısı talep edilmesini kararlaştırdı. Tutuklu sanıklardan Abdullah Güler, Cengiz Çiçek ve Murat Önemli'nin tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıklar Fethi Bünet, Adem Baysal, İbrahim Nuhoğlu ve Okan Ölmez'in ise yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi. Duruşma, 12 Mayıs'a ertelendi. 2007 yılında yurtta kalan bir kıza cinsel istismar olayının yaşandığının ortaya çıkması sonrası soruşturma açılmış ancak bir süre sonra soruşturma ile ilgili takipsizlik kararı verilmişti. Soruşturmanın FETÖ/PDY üyesi emniyet mensuplarınca kapatıldığı" iddiaları üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, 3'ü emniyet müdürü, biri emniyet amiri, 3'ü polis memuru olmak üzere toplam 7 şüpheli tutuklanmış, 6 polis memuru ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. İddianamede, tutuklu sanıklar 3 emniyet müdürü ve bir emniyet amiri için 5 yıl 6 aydan 58 yıla kadar, diğer polisler için de 5 yıl 6 aydan 44 yıla kadar hapis cezası isteniyor.  Duruşmaya, Fethullah Gülen'in yeğeni olan bir dönem Samanyolu TV'de Haber de sunan Kemal Gülen'de izleyici olarak katıldı. Gündüz saat 13.00da başlayan duruşma, gece geç saatlerde bitti.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler