'Ruhunuz Şad Olsun' Konferansı Düzenlendi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 26.11.2015 16:00:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınlarına yönelik ‘’Ruhunuz Şad Olsun’’ konferansı düzenlendi. 
Konferansa konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç Dr. İsmail Altun katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, İl Müdür yardımcısı Şermin Zil, Şube Müdürü Nurullah Taşçı, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemil Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Mesut Yavilioğlu, Erzurum Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hatem Tetik ve çok sayıda şehit yakını katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, burada yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Gazi ve Şehit Yakınları’na yönelik hizmetler kapsamında gazi ve şehit yakınlarına psiko sosyal destek ve eğitim hizmetleri verdiğini ifade etti.

'ŞEHİT YAKINLARINA ÖNEMLİ HİZMETLER SUNUYORUZ'
Abdulhakimoğulları, şehit yakınlarıyla bir araya gelerek, onların sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Sizlerin yanında olmak, hizmetinizde bulunmak, sizlere yardımcı olmak, bizler için en ulvi görevdir. Ne bugün, ne de yarın sizleri asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Derdiniz derdimiz, sevinciniz sevincimizdir. Hayat yolunun engebelerini birlikte aşacağız. ‘’Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’’ Bizler bugün, bu vatan üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak bunu şehitlere ve onları yetiştiren analara borçluyuz. Bu millet, şahadet şerbeti içen şehitlerimizin geride bıraktıkları ailelerini asla unutmayacaktır. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından, psiko sosyal destek ve eğitim hizmetleri başta olmak üzere, Şehit yakını ve gazilere yönelik hizmetler kapsamında ’3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 153 hak sahibinden ilgili evrakların temin edilmesi sağlanmış ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın onayına sunularak, istihdam edilmiştir. İl Müdürlüğümüz tarafından ayrıca bin 275 hak sahibi şehit yakını gazi ve gazi yakınının ücretsiz seyahat kartı başvuru işlemi tamamlanarak Bakanlığımız tarafından hazırlanan kartlar hak sahiplerine teslim edilmiştir. Şehit Yakını ve Gazilere ilişkin hizmetlerimiz artarak devam ederken, bizler de her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Konferansımıza katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç Dr. İsmail Altun’a ve programda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum” Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç Dr. “Hz Peygamberin Şehit Aileleriyle Münasebeti” konusunda sunum yaptı. Vali Yardımcısı Özdemir, konferansı düzenleyen Altun’a plaket verdi. Konferans şehit yakınlarına düzenlenen kokteyle sona erdi. 

Etiketler : Erzurum, şehit, ruh, Atatürk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler