'Hibenizi nasıl alırdınız' konferansı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 25.10.2013 19:14:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Hibe ve Destek Programları” konferansına yoğun ilgi gösterildi. 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı M. Talat Uzunyaylalı, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı konferansta Avrupa Birliği Proje Yöneticisi Adem Sarıkaya, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ve hibe programlarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi.
 
SARIKAYA, KONFERANSINDA ŞU BİLGİLERİ AKTARDI:
“Hükümetimiz, iktidara geldiğinde ülke ekonomisinin yüzde 95’inin KOBİ’lerden mütevellit olduğunu fark etti. Türkiye’nin tarım ülkesinden sanayi ülkesine geçiş yapmaya çalışıldığı yıllarda KOBİ’lerin önemi fark edilmedi. Yaklaşık 50 sene herhangi bir destek verilmeden sadece vergi toplamak için kapısı çalınan esnaf kaderine terk edilerek kendi ayakları üzerinde durmaya çabaladı. Ancak 10 senedir memlekette muazzam gelişmeler olmaktadır. Bunu hepimiz bindiğimiz arabadan, oturduğumuz eve, giydiğimiz kıyafetten kullandığımız teknolojiye kadar iyiden iyiye hisseder olduk. Bu gelişimde birçok şehir iktisadi hayatta üzerine düşeni gerçekleştirerek ciddi kazanımlar elde etti. Örneğin Gaziantep ilini ele alacak olursak 2013 Eylül ayı 2012 Eylül’üne göre yüzde 8,4 oranında ihracat artışıyla toplam 552 milyon 910 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam Erzurum’da maalesef 2 milyon 929 bin dolar ile sınırlı kaldı.”
 
AB PROJELERİ
Avrupa Birliği Proje Yöneticisi Adem Sarıkaya, Avrupa Birliği projelerinin bölgedeki sayısal verilerine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Avrupa Birliği projelerinde proje sayısına göre Samsun’da 132, Elazığ’da 55, Afyon’da 4, Burdur’da 29, Çankırı’da 29, Çorum’da 60, Kars’ta 25, Erzincan’da 37 ve Erzurum’dan 80 sözleşmeye imza atılmış ve Erzurum sözleşme adedine göre dokuzuncu sırada yer almıştır. Ölçek olarak emsalimiz olan iller Van, Samsun, Sivas ve Trabzon Erzurum’u proje çıkarmak konusunda geçmişlerdir. Ayrıca proje bütçesi olarak bizden ölçek olarak çok daha küçük olan illerden mesela Tokat; 10 milyon euro hibe alarak 10. sıra yer alırken Erzurum meblağ bakımından 6 milyon 268 bin euro ile 22. sırada kalmıştır. Gelişimi hızlandırmak adına büyük bütçeli uluslararası fonlarda gözümüz tabiki olmalı ancak daha altyapısal eksikliklerini gidermemiş hiçbir yerel projede bulunmamış, işletme veya kurumların uluslararası fonlara gözünü dikmesi bence sağlıklı bir yöntem değildir. Bazı eksikliklerimizi giderdikten sonra, inşallah büyük bütçeli projelerde Erzurum’daki esnaf ve kurumlar da yerini alacaklardır.”Konferans sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tavlaşoğlu ile Başkan Uzunyaylalı, AB Proje Yöneticisi Sarıkaya’ya plaket ve hediye takdim etti.
 
Etiketler : Erzurum, konferans, hibe, fon,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler