SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
3 bin kişilik lokma 15 dakikada bitti
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 15.05.2015 16:52:00 |
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin doğumunun 312. yılında 3 bin kişilik lokma hayrı yapıldı.

RADARHABER / ERZURUM
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (ERİH-DER) tarafından Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin doğumunun 312. yılında 3 bin kişilik lokma hayrı yapıldı. ERİH-DER, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin doğumunun 312. yılı münasebetiyle Ulu Cami’inde cemaate 3 bin kişilik lokma ikramı yaptı. Cuma namazının ardından yapılan hayırda dağıtılan 3 bin kişilik lokma tulumba tatlısı, cemaatin kalabalık olmasıyla 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tükendi. Uzun kuyrukların oluştuğu lokma hayrında bekleyen vatandaşlar ikramın bitmesiyle elleri boş döndü.İkramlarının geleneksel olarak devam ettiğini belirten ERİH-DER Başkanı Nuri Toparlak, 3 bin kişiye tatlı ikram ettiklerini söyledi. Diğer günlerdeki faaliyetlerle ilgili de konuşan Nuri Toparlak, “Etkinliklerimiz yarın Pasinler’de ve sonraki gün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde olacak. Programlarımızda İbrahim Hakkı Hazretleri’nin hayatıyla ilgili konserlerimizi yapacağız” diye konuştu.
En Son Haberler
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı