9 Kasım Tabyalar Platformu oluşturuldu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 22.10.2013 11:31:00

RADARHABER / ERZURUM
Tarihe 93 Harbi olarak geçen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşında Ruslara ve Ermenilere karşı kahramanca bir savunmanın yapıldığı tabyalar da tarihi hafızanın yeniden canlandırılması ve halkın bu konudaki bilincinin arttırılması için “9 Kasım Tabyalar Platformu” kuruldu. Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı Platform ilk toplantısını yaptı. Toplantıda; Nenehatun’un öncülüğünde 9 Kasım 1877 tarihinde tabyalara yürüyen Erzurum halkının bu kahramanlığını anlamak ve bir bilinç oluşturmak için her yıl aynı tarihte ve bayram namazı saatinde Aziziye Tabyasına yürüme kararı alındı.
Toplantıya başkanlık eden Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak toplumda tarih bilinci oluşturmanın düşmanlığı arttırmak olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Erzurum’un milli ve dini bayramlarının yanında Atatürk’ün Erzurum’a gelişi ve 23 Temmuz Erzurum Kongreleri gibi önemli günlerinin olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak 8-9 Kasım 1877 tarihinin de Erzurum ruhunun ben olmaktan çıkıp biz olduğu ve şahlandığı bir gün olduğunu söyledi.
“Epizodik hafızası olmayan geleceğin similasyonunu yapamaz” diye konuşan Vali Altıparmak bu yürüyüşü halkın ve toplumun her kesiminin sahipleneceğini belirtti.Vali Altıparmak daha sonra toplantıda yeralan tüm katılımcılara söz vererek görüş ve önerilerini dinledi. Çalışmayı yerinde bulan ve heyecan verici olduğunu kaydeden konuşmacılar bu organizasyonun amacına ulaşması ve gelecek yıllarda daha da yoğun katılım ile sürdürülmesi için gereken katkıyı sunacaklarını belirttiler.“9 Kasım’da Bayram Namazı Vaktinde Tabyalara Yürüyoruz” Sloganı ile başlatılan çalışma için Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı Başkanlığında birde yürütme kurulu oluşturuldu.
Etiketler : Erzurum, tabya, platform, Osmanlı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler