'Oltu'ya Topçu Alayı yakışır!'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 25.09.2013 19:30:00
BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ,Oltu’ya askeri birlik kurulması için kamuoyu ouşturulmasını istedi.
'Oltu'ya Topçu Alayı yakışır!'

RADARHABER / ERZURUM
Büyük Birlik Partisi (BBP) Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, Ağustos ayında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Kars’ta yaptığı basın toplantısında açıkladığı askeri birliklerin doğu illerine kaydırılması fikrinin Oltu’yu da kapsaması için ilçe genelinde bir kamuoyu oluşturulması gerektiğini söyledi. Oltu’daki siyasi aktörlerin duyarsızlıklarını öne süren BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, “İlçemizin ekonomik kayıplarına seyirci kalan AKP’li siyasi aktörlerin eline, kendilerini ilçe halkına affettirme fırsatı geçmiştir. Bu durumu Oltu fırsata dönüştürmelidir. Aksi halde çok geç olacak.” dedi.Oltu’nun her geçen yıl ekonomik kayıplarının arttığını öne süren BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın Genelkurmay’ın hazırladığı plan çerçevesinde az gelişmiş illere kaydırılacak askeri birliklerden birisinin de Oltu’ya kazandırılması için ilçedeki siyasi parti, sivil ve mesleki toplum temsilcilerinin ortak bir girişimde bulunması gerektiğini belirtti.
Erzurum gibi büyükşehirlerden nüfusu az olan doğu il ve ilçelerine kaydırılacak birliklerden Oltu’nun da yararlanması için girişimde bulunulması gerektiğini dile getiren BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, “Kaybettiğimiz Garnizon Komutanlığının yerine Erzurum’dan bir birliğin gelmesi, büyük oranda ilçe ekonomimize yeniden canlılık ve hareket kazandıracaktır. Maalesef ilçedeki siyasi aktörlerin bu konudaki vurdumduymaz tavrının bedelini yine Oltu ve Oltulular ödemek zorunda kalacak.” dedi.
 
''EKONOMİK KAYBIMIZ HER GEÇEN GÜN ATRMAKTA''
Kapsadığı alan ve top atış sahası ile Erzurum’daki topçu birliğinin bile belirli zamanlarda atış yapmak için geldiği Oltu Garnizon Komutanlığı’nın, bir Topçu Alayı’na dönüştürülebileceğini kaydeden Büyük Birlik Partisi Oltu İlçe Başkanı Dağ, “Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın, askeri birliklerin bulunduğu il ve ilçelerde ekonominin geliştiğini, geri kalmış doğu illerine bu birliklerin taşınarak oranın ekonomisini geliştirmeyi amaçladıkları yönündeki açıklaması çok yerindedir. Oltu’daki Garnizon Komutanlığının kapatılmasının ardından ilçemizin yaşadığı ekonomik kaybın boyutları her geçen gün artmaktadır. Sayın Bakanın işaret ettiği ekonomik kayıp gerçeğini, Oltu zaten yaşıyor. Gün, bu durumu Oltu’nun lehine çevirme, alınan bu karardan ilçemizin faydalanma günüdür. Bu konuda ilgili makamlarla derhal iletişime geçerek gerekli girişimlerde bulunmak gerekiyor. Aksi halde Oltu’nun kaybı daha da büyüyecektir.” şeklinde konuştu.
Etiketler : Erzurum, Oltu, birlik, BBP,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler