"Suyumuz dünya standartlarında"

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 11.06.2013 19:06:00
ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Erzurum şebeke sularının dünya standartlarında olduğunu söyledi.
"Suyumuz dünya standartlarında"

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, Erzurum şebeke sularının dünya standartlarında olduğunu söyledi. 
Şehrin her noktasına şebeke suyu verdiklerini dile getiren Ertek, “Halkımıza verdiğimiz su dünya standardında bir su. Suyumuz içerisinde bulunduğu minerallerin özelliği ile diğer kaynak sularından çok çok kaliteli bir su. Doktorlar özellikle çocuklar ve yaşlılar için kalsiyum oranı yüksek şebeke suyunun içilmesini tavsiye ediyorlar, o noktada hiç endişeniz olmasın. Her gün de internet sitemizde suyun analizini yayınlıyoruz. Bu analizlerimiz Büyükşehir Belediyesinin sitesinde de yayınlanmaya başladı. Dolayısıyla biz sunu diyoruz sadece Türkiye’de değil dünyanın istediğiniz laboratuvarında analiz ettirebilirsiniz. Biz suyun temiz olduğunu yeri geldi basınla paylaştık fakat haberin ulaşmadığı kitleler tarafından suyun temiz olduğu bilgisi maalesef vatandaşlarımıza tam olarak ulaşmadı. Bunun üzerine mahalleleri tek tek dolaşarak kahvehanelerde suyun temiz olduğunu anlattık. Şu anki ilkokullar, liseler, ve üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimizi su arıtma tesislerimize götürüyoruz. Yerinde neyin nasıl olduğunu görsünler ve karalarını kendileri rahatlıkla karar verebilsinler. Kahvehanelerde yaptığımız toplantılardan birinde vatandaşın birisi bize itiraz ederek suyun temiz olmadığını savundu. Tepkinin ardından o vatandaşımızı alarak arıtma tesislerimize götürdük ve ayrılırken bize teşekkür etti ön yargı ile insanlarımız bir yere varamaz gelip yerinde görmeleri gerek tesisimiz bütün vatandaşlarımıza açıktır aklında soru işareti olan bütün vatandaşlarımızı gelip görebilir. Baraj çevresinde şebekede ciddi çalışmalar yaptık bunlar durup dururken bu seviyeye gelmedi” dedi.

ŞEBEKE SULARINDAKİ TAT VE KOKU KLORDAN
Ertek daha sonra şunları kaydetti; “Şebekemiz eski olduğundan malum şebekede oluşabilecek sıkıntılara karşı suyumuza klor karıştırıyoruz, ozonla dezenfekte ediyoruz. ozon şebekeye kadar gitmiyor suda en fazla kalma süresi 22 dakika. Sonrasında suda ozon kalmıyor. Sağlık Bakanlığımızın da klor konusunda emri bulunmakta. Suyun içerisinde yüzde 0.2 miligram klor olması lazım. Dolayısıyla ondan klor kukusu vardır. Sulardaki tatlarda eğer binada su deposu varsa ve depo temiz değilse muhtemel koku bundan oluyordur. Şu ana kadar bize gelen şikayetler neticesinde 280 tane apartmanın deposunu temizledik ve temizlemeye halen daha devam etmekteyiz. Şehir merkezinde de şebeke temizleme çalışmalarımız devam etmekte. Şeker fabrikasının altında devasa bir arıtma tesisi yapıyoruz. Orada çok güzel bir performans almayı hedefliyoruz.” (İHA)
 

Etiketler : Erzurum, su, dünya, ESKİ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler